Filiżanka

Teacup
2024
5,7 1,8 tys. ocen
5,7 10 1 1844
Filiżanka
powrót do forum serialu Filiżanka

Mam wrażenie, że ostatnimi czasy, jak już wychodzi coś ciekawego i intrygującego, to większość jest niezadowolona.
I dzięki temu mamy następne durnowate serialiki i wampirach lub zombi.
A tutaj?
Jak z ekranu nie wylewają się tony flaków i litry krwi, to nikt nie odczuwa frajdy.
Jak w maksymalnie drugim odcinku nie ma rozwiązania zagadki, to serial jest "głupi, bez sensu" i "pewnie twórcy sami nie wiedzą, co chcieli nakręcić".
Jak postacie - o zgrozo - rozmawiają , to serial jest nudny.

Ja jestem zadowolona, nastrój trochę jak z Kinga, fabuła się rozkręca powoli, nie ma nawalanki co pięć minut, aktorzy ok, efekty nieprzesadzone, jest zagadka, uczucie niepewności.
Brakuje mi takich seriali.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
xPERUNx

takich wątków brak :)

oooo_3

Filmweb od dawna stał się celem frustratów (osobliwie prawicowych), którzy wchodzą na nie go tylko po to, by ulać kwasu z trzewi. Kluczem. do krytyki najczęściej jest orientacja lub kolor. Takim zwyczajnie nie dogodzi, bo nie o to chodzi. Im chodzi o zarażanie ludzi swoją chorobą. Dlatego nie przejmuj się i nie sugeruj ocenami.

ocenił(a) serial na 5
Woooo

A jak nazwiesz osobę która obraża ludzi bo mają inny gust niż ty?

diavolo0801

Prawicowym frustratem. Zazwyczaj gust ich nie obchodzi, jeśli kolor i płeć się zgadzają.

ocenił(a) serial na 5
Woooo

spoko tylko że ja o tobie mówiłam ;-D

diavolo0801

Spoko, zasada lutra: mówiłaś o mnie a zobaczyłaś siebie ;-D

ocenił(a) serial na 5
Woooo

co za denny komentarz

diavolo0801

Dostosowuję poziom do odbiorcy

Woooo

Czyli co ciebie powinienem nazwac tepa lewaczka? skoro wszedzie widzisz prawicowych frustratow?Proste myslenie prostego czlowieka reprezentujesz? jedynie co masz dla czlowieka to obelgi

Budzik1985

Jeśli już, „lewakiem”. Spoko. Gdybyż tylko prawicowi frustraci ograniczali się do wyzwisk pod moim adresem... Niestety, zasyfiają niejedno forum. Na szczęście występują w takiej masie, że ich bełkot zamienia się w różowy szum tła.

Woooo

Spoko. Lewactwo to choroba jestes tego najlepszym przykładem.

Woooo

Widzę, że prawicowi frustraci na stałe mieszkają w twojej głowie. I ok. Szkoda tylko, że wyparli wszystkie szare komórki, przez co sam stałeś się największym frustratem.

ocenił(a) serial na 1
oooo_3

Może dlatego, że jest ubogi intelektualne? Co scena to parsknięcie śmiechem, na głupotę bohaterów. Musiałbym wymienić od pierwszych scen, każda kolejna i pisać dlaczego była głupia.
A co rozmów. Nie w tym rzecz, żeby gadać, ale gadać z sensem. A tu... ło matko. O dupie marynie. Teksty jak z mody na sukces. Żale o zdradzie, kto już wie o zdradzie itp. bohaterowie nie zadają pytan, kiedy pytać powinni, albo pytania z dupu. Ten serial jest po prostu ubogi. Nie ma nic, poza dobrym pomysłem. Wykonanie to tragedia. Książki nie czytałem , ale nie wydaje mi się, żeby książka McCammona była aż tak słaba 
A co do krwi i flaków...no właśnie się wylewają hahaha. Może Ty nie ten serial oglądałaś? 

awarmplace

Widzę, że porównujesz dialogi do tych z "Mody na sukces", zatem gratuluję repertuaru. Serial całkiem niezły, na 1 na pewno nie zasługuje, ale to już jest moja opinia.

ocenił(a) serial na 1
oooo_3

Czekaj! Musiałem jeszcze wrócić do Ciebie na chwilę. Poprzedniego posta pisałem przed obejrzeniem ostatniego odcinka. Ostatni był podsumowaniem tej kaszany i to już tak totalnie idiotyczne. Tytuł hahahahahaah serio? Tytuł w nawiązaniu do pszczoły zamkniętej w filiżance w pierwszym odcinku? Przecież to nie ma sensu. Z dwóch powodów. Pszczoła przeżyła i to było rozwiązanie, a jego zabili. No i właśnie, tu największa głupota hahahah Ona nie chciała zabijać męża, dlatego nie strzelała do niego, po czym młody wpada na "genialny" plan. Zamknąć go w lodówce hahahhah gdzie i tak zmarł, dusząc się. Ja pier...... Jeszcze gdyby zrobili mu tam jakąś dziurę i trzymali się od lodówki z daleka, żeby pomyśleć jak go później uratować, ale nie. Jakie gówno pisarstwo trzeba uprawiać, żeby wpaść na coś równie głupiego?

awarmplace

Do niektórych fabuł i historii po prostu trzeba dorosnąć. Może po prostu odczekaj kilka lat inwroc do tego serialu, a sprawi Ci on większą satysfakcję.

ocenił(a) serial na 5
dareus79

Rozumiem że jak dałeś niską ocenę jakiemuś filmowi to oznacza że nie dorosłeś do tego filmu? To jest twoje durne rozumowanie

ocenił(a) serial na 3
oooo_3

Bo serial jest słaby i dlatego zbiera niskie oceny, i tez dlatego anulowali 2-se sezon, bo nikt nie chce tego oglądać. Mam nadzieje że trochę rozjaśniłem tobie dlaczego ma takie słabe oceny. Ps. nie musisz dziękować :)

D3Mania

Jesteś pewien, że anulowanie serialu świadczy o tym, że był do dupy? Wydaje się, że to zdecydowanie fałszywy argument. Tego akurat nie oglądałem jeszcze i pewnie nie obejrzę więc się nie odniosę ale moznaby mnozyc przykłady anulowanych świetnych produkcji.

ocenił(a) serial na 7
oooo_3

Zgadzam się, bardzo fajny serial i na prawdę nie rozumiem narzekania, w tym przypadku.