PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=438916}

Fineasz i Ferb

Phineas and Ferb
2007 -
7,6 30 tys. ocen
7,6 10 1 30166
7,8 12 krytyków
Fineasz i Ferb
powrót do forum serialu Fineasz i Ferb

Pod koniec czerwca w USA pojawi się druga część Muzyczno-klipowego odliczania! Na najlepsze utwory możemy, podobnie jak w części 1, głosować sami, choć tym razem wygląda to inaczej. Piosenki są podzielone na pary, i z każdej pary jeden utwór będzie odpadać, a kolejny trafi do następnej rundy. Rywalizacja zaczyna się od 1/8 finału, a więc 16 utworów na dzień dobry. Głosujemy tutaj:

http://video.disney.com/watch/disneychannel-music-video-come-home-perry-4db1f93b 336848a6bed67758?playlist=4da30ae36f60517cb74c102c

Z tego co wiem, można głosować raz na tydzień z jednego kompa. W wielkim finale "zmierzą się" dwa najlepsze utwory. "Drzewko" turniejowe jest także pod tym linkiem na samym dole.

Dla tych, którzy nie kojarzą angielskich tytułów piosenek, tutaj jest lista po polsku:

1. "Wróć do nas Pepe" i "Ten dziobak już mną nie steruje"
2. "Dzień w spa" i "A-G-L-E-T"
3. "Lato to wrażeń moc" i "Bez celu swej podróży"
4. "Lato (od czego by tu zacząć?)" i "Postawcie ocenę mi"
5. "Carpe Diem" i "Znalazłem kumpla, że hej"
6. "Paryż, miłość i my" i "Bardzo mi brak"
7. "Czad imprezka!" i "To ja"
8. "Pepe, ja chcę być tu z tobą" i "Niech ten lot wiecznie trwa"

Moje typy:

1. "Ten dziobak już mną nie steruje"
2. "A-G-L-E-T"
3. "Lato to wrażeń moc"
4. "Postawcie ocenę mi"
5. "Carpe Diem"
6. "Paryż, miłość i my"
7. "Czad imprezka!"
8. "Pepe, ja chcę być tu z tobą"

Zamieszczajcie Wasze głosy. Po ich oddaniu na podanej przeze mnie stronie pojawi się procentowy stan danej rywalizacji.

Głosujemy do 17. czerwca!

ocenił(a) serial na 8

Szkoda tylko, że głosować mogą tylko amerykanie, bo ja gdy chce wejść w ten link to od razu przekierowuje mnie na polską stronę.

Moje typy przedstawiają się następująco:
Ten dziobak już mną nie steruje
A-G-L-E-T
Lato to wrażeń moc
Carpe Diem
Paryż, miłość i my
Czad imprezka
Pepe, ja chcę być tu z tobą.

Jak widzę to mamy takie same wybrane piosenki. :)

ocenił(a) serial na 10
abracadabra123

My też możemy głosować. Ja głosowałem. Wystarczy wejść na amerykańską stronę disneya dalej sobie poradzisz.

ocenił(a) serial na 8
3ricardo

Nie wiem dlaczego, ale gdy klikam w ten link to od razu przekierowuje mnie na polska stronę disney'a. Może u niektórych tak nie ma, ale u mnie tak. więc ja nie mogę zagłosować a szkoda. ;/

użytkownik usunięty
abracadabra123

Wpiszcie w google: "disney.com cliptastic countdown 2" i pierwszy link powinien przekierować, gdzie trzeba (tam, gdzie będzie matchup 1).

Znamy już pary ćwierćfinałów i... jestem zazenowany, bo najprawdopodobniej w półfinałach będa 3 piosenki z "Podróży w drugim wymiarze"... A każda z nich jest przeciętna, jak dla mnie. A naprawde fajne utwory przegrywają tylko dlatego, że nie są z pełnometrażówki.

Akurat te z pełnometrażówki były jak dla mnie świetne, no może nie wszystkie, ale większość.

U mnie to zdecydowanie wyglądało tak:

1. "Wróć do nas Pepe"
2. "A-G-L-E-T"
3. "Lato to wrażeń moc"
4. "Lato (od czego by tu zacząć?)"
5. "Znalazłem kumpla, że hej"
6. "Bardzo mi brak"
7. "Czad imprezka!" i
8. "Pepe, ja chcę być tu z tobą"

użytkownik usunięty
czomo12

W półfinałach:

Lato to wrażeń moc VS Ten dziobak już mną nie steruje
Znalazłem kumpla że hej VS Pepe, jak dobrze być tu z Tobą.

ocenił(a) serial na 8

1.Pepe, ja chcę być tu z Tobą
2.Lato to wrażeń moc
3.Ten dziobak już mną nie steruje
4.Znalazłem kumpla że hej
5.Lato (od czego by tu zacząć?)
6.Paryż,miłość i my
7.A-G-L-E-T
8.To ja
9.Wróć do nas Pepe
10.Czad imprezka

Szczerze to nie rozumiem, jak świetne z "Lato to wrażeń moc" przegrało z tylko niezłym "Pepe, ja chce być tu z tobą".

użytkownik usunięty
gratka1

Też tego nie rozumiem. "Pepe..." nie ma żadnych argumentów na "LTWM", a jednak...

Ja po obejrzeniu odcinka jeszcze 2 razy odpaliłem "City of Love" (czyli "Paryż..."). Ten utwór jest zbyt rewelacyjny na 6-ste miejsce...