Pod koniec czerwca w USA pojawi się druga część Muzyczno-klipowego odliczania! Na najlepsze utwory możemy, podobnie jak w części 1, głosować sami, choć tym razem wygląda to inaczej. Piosenki są podzielone na pary, i z każdej pary jeden utwór będzie odpadać, a kolejny trafi do następnej rundy. Rywalizacja zaczyna się od 1/8 finału, a więc 16 utworów na dzień dobry. Głosujemy tutaj:
http://video.disney.com/watch/disneychannel-music-video-come-home-perry-4db1f93b 336848a6bed67758?playlist=4da30ae36f60517cb74c102c
Z tego co wiem, można głosować raz na tydzień z jednego kompa. W wielkim finale "zmierzą się" dwa najlepsze utwory. "Drzewko" turniejowe jest także pod tym linkiem na samym dole.
Dla tych, którzy nie kojarzą angielskich tytułów piosenek, tutaj jest lista po polsku:
1. "Wróć do nas Pepe" i "Ten dziobak już mną nie steruje"
2. "Dzień w spa" i "A-G-L-E-T"
3. "Lato to wrażeń moc" i "Bez celu swej podróży"
4. "Lato (od czego by tu zacząć?)" i "Postawcie ocenę mi"
5. "Carpe Diem" i "Znalazłem kumpla, że hej"
6. "Paryż, miłość i my" i "Bardzo mi brak"
7. "Czad imprezka!" i "To ja"
8. "Pepe, ja chcę być tu z tobą" i "Niech ten lot wiecznie trwa"
Moje typy:
1. "Ten dziobak już mną nie steruje"
2. "A-G-L-E-T"
3. "Lato to wrażeń moc"
4. "Postawcie ocenę mi"
5. "Carpe Diem"
6. "Paryż, miłość i my"
7. "Czad imprezka!"
8. "Pepe, ja chcę być tu z tobą"
Zamieszczajcie Wasze głosy. Po ich oddaniu na podanej przeze mnie stronie pojawi się procentowy stan danej rywalizacji.
Głosujemy do 17. czerwca!
Szkoda tylko, że głosować mogą tylko amerykanie, bo ja gdy chce wejść w ten link to od razu przekierowuje mnie na polską stronę.
Moje typy przedstawiają się następująco:
Ten dziobak już mną nie steruje
A-G-L-E-T
Lato to wrażeń moc
Carpe Diem
Paryż, miłość i my
Czad imprezka
Pepe, ja chcę być tu z tobą.
Jak widzę to mamy takie same wybrane piosenki. :)
My też możemy głosować. Ja głosowałem. Wystarczy wejść na amerykańską stronę disneya dalej sobie poradzisz.
Nie wiem dlaczego, ale gdy klikam w ten link to od razu przekierowuje mnie na polska stronę disney'a. Może u niektórych tak nie ma, ale u mnie tak. więc ja nie mogę zagłosować a szkoda. ;/
Wpiszcie w google: "disney.com cliptastic countdown 2" i pierwszy link powinien przekierować, gdzie trzeba (tam, gdzie będzie matchup 1).
Znamy już pary ćwierćfinałów i... jestem zazenowany, bo najprawdopodobniej w półfinałach będa 3 piosenki z "Podróży w drugim wymiarze"... A każda z nich jest przeciętna, jak dla mnie. A naprawde fajne utwory przegrywają tylko dlatego, że nie są z pełnometrażówki.
U mnie to zdecydowanie wyglądało tak:
1. "Wróć do nas Pepe"
2. "A-G-L-E-T"
3. "Lato to wrażeń moc"
4. "Lato (od czego by tu zacząć?)"
5. "Znalazłem kumpla, że hej"
6. "Bardzo mi brak"
7. "Czad imprezka!" i
8. "Pepe, ja chcę być tu z tobą"
W półfinałach:
Lato to wrażeń moc VS Ten dziobak już mną nie steruje
Znalazłem kumpla że hej VS Pepe, jak dobrze być tu z Tobą.
1.Pepe, ja chcę być tu z Tobą
2.Lato to wrażeń moc
3.Ten dziobak już mną nie steruje
4.Znalazłem kumpla że hej
5.Lato (od czego by tu zacząć?)
6.Paryż,miłość i my
7.A-G-L-E-T
8.To ja
9.Wróć do nas Pepe
10.Czad imprezka
Szczerze to nie rozumiem, jak świetne z "Lato to wrażeń moc" przegrało z tylko niezłym "Pepe, ja chce być tu z tobą".