Fineasz i Ferb

Phineas and Ferb
2007 -
7,6 30 tys. ocen
7,6 10 1 30408
7,9 8 krytyków
Fineasz i Ferb
powrót do forum serialu Fineasz i Ferb

Jak to jest?

ocenił(a) serial na 7

Jedna z najbardziej schematycznych i przewidywalnych kreskówek. Fabularnie nic nadzwyczajnego, a jednak.. kreskówka o niezwykłym uroku. Mam prawie 20 lat i stwierdzam, że to naprawdę fajna produkcja choć może zmęczyć jak ciągle się na nią natrafia..Ma coś z Disneya, czego nie ma już w tych nowszych produkcjach. Tak, widzę tutaj tego "lepszego" Disneya.
Sympatyczne postacie (genialny Dundersztyc), optymistyczny klimat niemalże pobudza do działania i daje pogodę ducha. I co najciekawsze - pierwszy raz widzę w zwykłej kreskówce taki projekt rodziny.
Trzeba jeszcze pochwalić za bardzo dobry dubbing. "Nasz" Fineasz ma bardzo fajny głos i lepiej mi pasuje niż oryginał. Tamten jest za dorosły, a ten ma taki niesamowity urok.

Zastanawia mnie tylko jedno - czy w "Lato to wrażeń moc" śpiewał nadal Witt, czy ktoś inny?

ocenił(a) serial na 10
pewupe

Schematyczne, jak najbardziej, ale jakoś ten schemat mnie nie nudzi... Fabularnie za to jest coś nadzwyczajnego, moim zdaniem, sam pomysł na obie przeplatające się fabuły kapitalny, podobnie jak sposób ich wzajemnego przeplatania się. Poza tym zgadzam się - wychowałem się na kilku serialach Disneya (na karku mam ciut więcej latek niż ty) i ta kreskówka jest pierwszą od jakiejś dekady, w której widzę "ducha Disneya".

W "Lato to wrażeń moc" piosenkę śpiewał nie Wit, tylko bodajże Juliusz Kamil Kuźnik, podobnie jak pare innych piosenek.

pewupe

Ja z kolei jestem od was trochę młodszy i powiem, że ta kreskówka pobudza mnie do działania i przemawia abym cieszył się z życia zanim upłynie; tak jak w piosence "Carpe Diem". Dwie fabuły wspaniale się komponują, bohaterowie są wyjątkowi i nie można powiedzieć o tej kreskówce, że to nie to samo co inne. Ma w sobie wielki a zarazem ważny morał, o którym już wyżej powiedziałem.
Mówię wam, że drugiego takiego serialu nie będzie.