Moja ulubiona postać to Dooferschmitz, jest świetny, te jego teksty są zabójcze po prostu :D I mały Dundersztyc też jest super i zawsze mi go żal jak opowiada o swoim dzieciństwie xD. Kocham Dooferschmitza! :P
moje ulubione postaci to chyba:
Ferb- bo jest taki cichy( zawsze cdzekam na jego jedyną kwestie w odcinku)
Izabela- jest świetna z tym swoim "Co dziś robicie?"
Pepe- on poprostu jest fajny
oczywiście wszystkie postacie super i serial bardzo fajny.
Dundersztyc, a jak! Geniusz zła siejący chaos i zniszczenie w okręgu trzech stanów, który ma mniej zachodu z ukradnięciem Big Bena i postawieniem go przed swoją kryjówką, niż pójściem do sklepu i kupieniem większego zegarka xD Jest rozbrajający, uroczy, ma świetne teksty... nie da się go nie kochać ^^
Wysoko plasuje się też Fretka - jest komiczna. Jej pech i wręcz mania na punkcie Jeremiasza są powalające. Typowa, wyjątkowo emocjonalna nastolatka, która ma problemy z chłopakami (konkretniej, to tylko z jednym), młodszymi braćmi, urodą, zakupami. Ględząca godzinami przez telefon z najlepszą przyjaciółką, czytająca jakieś magazyny dla nastolatek - aż można się uśmiechnąć, bo się tam widzi dziewczynę z naprzeciwka :)
Buford - ot, taki szkolny łobuziak, a tyle uroku ma w sobie. Dodatkowo bardzo lubię głos gościa, który naszego agresywnego młodzika dubbinguje :)
O dziwo, wszyscy w tym serialu potrafią rozweselić i wzbudzają u mnie sympatię. Jednak Dundersztyc i jego -inatory rządzą :D
Pozdrowienia i niech kisiel paprykowy będzie z Wami ^^
Ooo tak, Dundersztyc wymiata ^^ Jego wspomnienia z dzieciństwa i wynalazki... cud, miód i procenty po prostu:)
Fredka też jest fajna, lubię ją, zwłaszcza z Jeremiaszem...^^
No i w ścisłej czołówce plasuje się też Pepe, świetna postać, James Bond niech się schowa:>>
Tak wgl to lubię jeszcze tatę Fineasza, Ferba i Fredki, te dziewczynki z drużyny Izabeli (przedsiębiorcze dziewoje...xD) i Vanesse;]
"jaa robotów armięęę maaam!" :D Dundersztyc to niewątpliwie jedna z ciekawszych postaci w kreskówkach w ogóle, gdyż, wbrew pozorom, ma nie tylko bawić. Stanowi znaczący element serialu, bo historia Dundersztyca (w oryginale Dooferschmitza) to naszpikowana aluzjami do rzeczywistości opowieść o... dzisiejszych problemach społecznych. Mamy więc samotność dziecka, upokorzenia w czasie studiów, uzależnienie od technologii i wreszcie rozwód i perypetie miłosne, no i wpływ tego wszystkiego na psychikę. Dla dzieci śmieszny bohater, co dostaje w pysk od fantastycznego Pepe Pana Dziobaka, dla starszych może być przekarykaturalizowaną wersją społecznych wyrzutków lub takich co sobie w życiu nie radzą. Ale sposób przedstawienia tego jest wręcz genialny i w sam raz lekki na formę kreskówki! ;)
uważam, że kreskówka jest świetna :d
uwielbiam Ferba i jego skąpe riposty, Vanessę, o tak, ma to coś :D, Pepe bo jest taki tajemniczy i Fineasza ma fajne piosenki :D Fretka też jet spoko :d
Ten kosmita Beak po prostu wymita
a poza nim Fineasz Ferb Pepe Vanessa Fredka Dziadek z Anglii
hmm ja tam lubie wszystkich ..ale najbardziej to Fretke , Fineasza , Ferba a najbardziej to PePe pan dziobak wymiata .. grrr :D heh "a niech Cię PePe panie dziobaku" xD
Najlepsi to Fineasz i Izabela
Fineasz-Jakoś od tak się spodobał te jego powiedzonka itp. Ale jedno że nie umie zrozumieć Izabeli co ona obok niego wyprawia ale i tak jest spoko.
Izabela-Urocza Miła ma stałe powiedzonko, Flirtuje z Fineaszem(lecz on tego nie dostrzega)
Ogólnie obstawa wymiata.
o tak ;) ja najbardziej lubię Fineasza :) To jego ,, Gdzie jest Pepe? '' zawsze mnie śmieszy jeśli wpadnę na tą kreskówkę z młodszą siostrą :) A Izabela ... cóż... mnie ona nieco denerwuje . Ale reszta postaci jest spoko .
Ferb swoimi lakonicznymi odpowiedziami wymiata ;)
Dundersztyc też jest niezły - szacun dla pana Paszkowskiego, który go podkłada - głos idealny ;)
W oryginale jest to Doofenschmirtz :) I fakt, jest genialny.
(Chcę jeszcze zwrócić uwagę, na genialną grę słów - doof to po niemiecku głupi)
A w ogóle to kocham absurdalne przyciski autodestrukcji montowane na każdym urządzeniu przez Dundersztyca :)
Uwielbiam najbardziej Fineasza i Ferba, bo oni są the best! A jedyna postać, którą bardzo nie lubię to Fretka, bo to zła postać! Takie moje zdanie!