Fineasz i Ferb

Phineas and Ferb
2007 -
7,6 30 tys. ocen
7,6 10 1 30408
7,9 8 krytyków
Fineasz i Ferb
powrót do forum serialu Fineasz i Ferb

Rewelacja

ocenił(a) serial na 10

Moja 4-letnia córeczka uwielbia tę kreskówkę i świetnie się na niej bawi. Ja wraz z nią i uważam to za jedną z najlepszych kreskówek jakie widziałem. Niestety (dla niektórych) trzeba uruchomić wyobraźnię, poczucie humoru oraz posiadać szerokie konteksty kulturalne.
Tak na szybko.
Serial opiera się na kontrastach i wyzyskuje to w celu budowania humoru.
Bohaterowie nawiązują do wielu wydarzeń, postaci z dziedziny kultury. W każdym odcinku słyszymy świetną piosenkę, nie mówiąc już o rewelacyjnej piosence przewodniej. Mamy parodię filmów szpiegowskich w scenach Dundersztyc kontra Pepe. Śledzimy wysiłki Fretki by wreszcie udowodnić rodzicom, że bracia nie są takimi aniołkami.
Mógłbym długo pisać, ale po co? Trzeba zobaczyć i tyle!

ocenił(a) serial na 10
Pawel_Gosia

Cóż, nie powiem nic innego, jak to, że zgadzam się. Może i jestem 12 latką, i dla moich rówieśników to beznadziejne się przyznawać do tego, że kreskówkę się lubi, powiem, że ta kreskówka jest moją ulubioną. Ja i mama oglądamy ją razem, potrafi mnie rozbawić nawet, gdy pokłócę się z moją najlepszą przyjaciółką.
Kreskówka idealna est dla ludzi od lat 4 do 104 :P krótko mówiąc: dla każdego.
Są ludzie, którzy nie lubią tej kreskówki i za wszelką cenę chcą zmusić innych do takiej samej myśli. Robią to tworząc min. tematy na forum, anty-blogi oraz mówiąc beznadziejne rzeczy na temat np. głównych bohaterów. Już wiele razy się spotkałam z takim przypadkiem. Jednak muszę powiedzieć, że aż mi się żal zrobiło, gdy mój kolega przyszedł do klasy i namówił moich innych przyjaciół do znielubienia danego serialu. No ja rozumiem, że każdy lubi co innego, ale nie można do tego zmuszać innych.

Dziękuję.

ocenił(a) serial na 9
Pawel_Gosia

Ja również uwielbiam Fineasza i Ferba a mam 17;D

Isabella_5

ja też a mam 23 :D

piotrbrylant

ja 11 :) każdy z mojej lasy ich lubi xDD

Mariette

Heh masz się fajnie bo u mnie mówią a mamy po 12 lat że to Bajka dla dzieci do lat 3. A ja tak mówiąc uwielbiam to.
Mi przypadli do gustu Fineasz i Izabela.

ocenił(a) serial na 8
Pawel_Gosia

ja mam 13 i czasem z moim kolegą oglądamy u niego w domu

ocenił(a) serial na 8
snuff_gawith96

Ja mam lat 14 i świetnie się bawię oglądając tą bajkę wraz z moimi siostrami lat 10, 16 i 20. Czasem nawet nasza mama przysiada się i wraz z nami śmieje się. ^^

Kreskówka ma ładną kreskę i ciekawe melodie przewodnie. W każdym odcinku oryginalna piosenka. Odcinki są spójne i mają sens, chodź można je oglądać nie znając poprzednich.

Mnie osobiście do gustu przypadła Fredka oraz dr. Dundersztyc. ^^
Każdy bohater ma własny wyjątkowy charakter i myślę, że oglądnie tego serialu nie jest do końca zmarnowanym czasem. Zachęcam do oglądania! :D

Oni_chan

Fajna i śmieszna bajka :)
Bardzo ją lubię,chociaż już trochę za stary jestem na bajki ale co tam :D

użytkownik usunięty
Pawel_Gosia

Wkurzające piosenki w każdym odcinku, robione na siłę, w dodatku tam, gdzie nawet to nie pasuje !