Fineasz i Ferb

Phineas and Ferb
2007 -
7,6 30 tys. ocen
7,6 10 1 30408
7,9 8 krytyków
Fineasz i Ferb
powrót do forum serialu Fineasz i Ferb

To coś tak wysoko?

użytkownik usunięty

Bowiem dla mnie to wielkim zaskoczeniem jest...

To nie powinno dziwić, bo to jedna z najlepszych bajek jakie powstały. Obiektywnie. jest i zabawna i edukacyjna. Są piosenki. Podoba się i młodszym i starszym. Może po prostu Tobie nie przypadło do gustu. Nie musi się podobać każdemu.

użytkownik usunięty
lapkaKot

"bo to jedna z najlepszych bajek jakie powstały"
No z tym kiczowatym designem i wielokrotnie przerabianymi motywami nie wnosi nic oryginalnego, artystycznie też daleko w tyle za produkcjami Hannah-Barbera i duetu Dini/Timm. Mam już długi staż jeśli chodzi o kreskówki i taka jest właśnie opinia starego wyjadacza, więc patrzę na sprawy nieco inaczej.
"Obiektywnie. jest i zabawna i edukacyjna. Są piosenki. Podoba się i młodszym i starszym"
Taka argumentacja mnie przekonuje.

Jest ciągle ten sam przerabiany motyw, ale to się podoba. Poza tym w niektórych odcinkach widać jakieś zmiany. Poza tym jeśli autorzy będą chcieli utrzymać tę bajkę na dobrym poziomie, to będą na bierząco coś wymyślać. Też jestem starym wyjadaczem jeśli chozi o bajki i patrząc na większość tych co serwuje nam telewizja obecnie( głównie te z Cartoon network) jestem zaniepokojona wyobraźnią dzieci. Disney znowu bawi się emocjami co też nie jest dobre, ale ta bajka jak dla mnie ma wszystko co dobra bajka mieć powinna. Wyrazistych bohaterów, łatwe wpadające w ucho piosenki, dużo kolorów, ciekawe pomysły, można się czegoś nauczyć a w tle schemat, który jakby podtrzymuje konstrukcje. Takie moje zdanie :)

ocenił(a) serial na 9

Nie mam zamiaru przekonywać nikogo, że jest to skończone arcydzieło animacji bo nie jest. Chyba nawet nie miało być. :)
Kiczowaty design to kwestia dyskusyjna. Dla jednego kiczowate, dla drugiego po prostu kolorowe.
Nic oryginalnego... A jakie masz "oryginalne" bajki na Disney Channel?!
Chciałem jescze dodać, że bardzo podoba mi się, że nie jest to kolejny serial wyciagający pieniadze z kieszeni rodziców (jak Pokemony, Bakugany, Power Rangers itp) ale zajrzałem do googla i tam czytam:
"In a sign of its growing significance, "Phineas and Ferb" is getting the full Disney treatment as the company revs up its well-oiled franchise machine. Soon it will uncork a full merchandise line, with 200 Phineas and Ferb-related items — including boxer shorts, skateboards and boxes of macaroni and cheese — headed to stores. A Disney Channel movie, "Phineas and Ferb: Across the Second Dimension," debuts next summer." - przekładając na nasze. Chcą z serialu zrobić maszynke do zarabiania pieniedzy.

Obejrzyj sobie MLP FIM :)