Fineasz i Ferb

Phineas and Ferb
2007 -
7,6 31 tys. ocen
7,6 10 1 30540
7,9 8 krytyków
Fineasz i Ferb
powrót do forum serialu Fineasz i Ferb

Może ominęłam już takie pytanie, ale zastanawia mnie, dlaczego Ferb ma inne nazwisko? Czy to jest wyjaśnione w serialu? Jeśli jest podobny do dziadka, to musi być z rodziny, ale w takim razie czy mają tę samą matkę i innego ojca czy na odwrót? Wiadomo, to tylko kreskówka, ale jestem ciekawa.

ocenił(a) serial na 9
lapkaKot

coś mi się wydaje , że oni go adoptowali.. :D kiedyś cos było w bajce

użytkownik usunięty
jOlia

Ponieważ mama fineasza i fredki wyszla za mąż za tate ferba(oby dwoje mieli dzieci z poprzedniego zwiazku)
Dlatego mama to pani Flyn a tata to pan Fletcher.Ciekawostka jest to ze mama chodzila z doktorem Dundersztycem jak byl mlody i to ona poddala mu pomysl podbicia okregu trzech stanow zamiast calego swiata.

Dzięki :) jeszcze nie doszłam do tych odcinków, i mnie to męczyło. Teraz bym tylko chciała wiedzieć ile Ferb ma lat.... A tak nawiasem mówiąc, to ciekawy zabieg stylistyczny i etyczny w bajce, że jest o rozwiedzionych bądź rodzicach wdowcach. Nie ma idealnej amerykańskiej rodzinki...

lapkaKot

Ja na początku myślałam ze Ferb jest z adopcjii, ale potem tak myśle sobie że: jest przecież podobieństwo między nim a Lewrencem oraz między jego dziadkiem. Nie interesowałam się nazwiskami, chodź wiedziałam ze Fineasz jest Flynn ( Fretka i Linda również) , a Ferb Fletcher. Potem dowiedziałam się ze ojciec też jest Fletcher i wszystko się wyjaśniło (czyli tak jak pisze MovieWatcher ).
Poza tym można to wywnioskawac z piosenki " Młodsi bracia" jak na początku "teledysku" było pokazane jak Fretka trzyma malutkiego Fineasza a dopiero potem do ich rodziny dochodzi Lewrence wraz z Ferbem (który trzyma flagę Brytani w ręce przez co można się domyślić ze z tamtąd pochodzi , jak i przez jego brytyjski akcent słyszalny w orginale)
Ferb i Fineasz mają po 10 lat. A Fretka jest od nich chyba 7 lat starsza.

ocenił(a) serial na 9

Przepraszam, że też odkopuję stary jak świat wątek, ale taka teoria z d: Fineasz przypomina Dundersztyca, a więc obaj mogą być ze sobą spokrewnieni genetycznie. Kiedyś Linda się z Heinzem spotkała, a Fineasz jest jej synem, więc to by miało sens. Tylko jak wytłumaczyć, że dla chłopca Dundersztyc jest tylko "aptekarzem"? Niektóre dzieci nie pamiętają swoich prawdziwych rodziców, a nie wszystkie z nich odkrywają po latach prawdę. Zatem młody Flynn mógł stracić bliski kontakt z naukowcem, gdy był malutki. Jednak w teledysku "Młodsi bracia" Linda przyniosła go Fretce, gdy jeszcze był noworodkiem, przez co ta teoria jest już mniej prawdopodobna.

ocenił(a) serial na 10
lapkaKot

Ferb jest przyrodnim bratem Fineasza, jego tatą jest Lawrence. Fretka to siostra przyrodnia a Linda matka przyrodnia.