PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45368
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Jest to chyba najlepsza (dla mnie) postać w tym serialu.

Serio, tylko dlatego założyłem ten temat.

Captain Cold zawsze kojarzył mi się z takim brzydkim partaczem, którego główna rola to chrzanić każdą robotę i wykrzykiwać pod koniec: "Jeszcze cię dopadnę Flash!".

A tu proszę! Co za niespodzianka! Nigdy nie widziałem na scenie aktora, który go gra (nie oglądałem "Skazanego na śmierć"), ale sprawił się (moim zdaniem) rewelacyjnie! Captain jest chłodny, praktyczny i (mimo braku edukacji) błyskotliwy. To czyni go nie tylko przerażającym, ale także niebezpiecznym, jak na kogoś, kto nie posiada mocy. Jest to chyba pierwszy (poprawcie mnie, jeżeli się mylę) przeciwnik, który niemalże zabił Flasha, a ten potrzebował faktycznej pomocy od swoich kumpli, by ujść z życiem.

I chyba nigdy nie zapomnę tego mistrzowsko wypowiedzianego tekstu: "Your hands are shakeing, you've never killed anyone.".

Ma tylko jedną wadę. Teksty typu "Chill out" są nieco nachalne i trochę nasuwają mi Mr. Freeze z czwartego Batmana. No cóż...

ocenił(a) serial na 5
andrzej_goscicki

Bardzo mnie zmęczył odcinek z nim, nie rozumiem, dlaczego Flash mu po prostu nie wytrącił broni i nie powalił na ziemię.

Madoq

Mówiąc szczerze ja się nad tym zastanawiam w większości sytuacjach, przy prawie każdym przeciwniku ;).

ocenił(a) serial na 5
andrzej_goscicki

No tak, ale jeszcze w przypadku tego Gazowego Człowieka czy Multipleksa to było jakoś uzasadnione (tego pierwszego nie mógł trafić, tego drugiego było zbyt dużo, by wszystkich powalić). Ale Cold to tak naprawdę tylko koleś ze spluwą, a Flash zamiast mu dać w trąbę bez ostrzeżenia, to wdaje się z nim w jakieś dyskusje, żeby tamten miał czas postrzelać do cywili.

Madoq

No właśnie w przypadku Multipleksa to nie miało sensu. W jednej chwili Iris stoi w miejscu, a Barry potrafi kilka zdań wypowiedzieć, podczas gdy ona nie zauważa. A w drugiej nie potrafi poradzić sobie z gościem, który nie jest ani trochę szybki, czy z kamienia, tylko jest go dużo? Mnie to nie przekonuje.

Nawet ten facet z metalu. Wyraźnie widać, że czasami nie ma metalowej skóry. Skoro Barry potrafi się ruszać tak szybko, jak było to pokazane w scence z Iris, to bez problemu wyczułby moment, w którym metalowiec ma normalną skórę.

To w większości nie ma sensu. Nie ma co się tak tym przejmować ;). Z Coldem też było to jakoś wytłumaczone, że on wykorzystywał przywiązanie Barrego do ludzi. Barry nie mógł się skupić na nim, bo musiał ludzi ratować. Naciągane, ale nie to jedno.