PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45481
5,9 13 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

W osiemnastym odcinku drugiego sezonu Zoom na pytanie o człowieka w żelaznej masce odpowiedział "I tak byś nie uwierzył".
Aktor Teddy Sears wcielający się w rolę Zoom'a powiedział, że dowiemy się kim on jest w ostatnim odcinku i, że on sam nie
wiedział kim on jest aż do kręcenia finałowego odcinka. Powiedział też, że tożsamość tego człowieka przyniesie widzom satysfakcję.
Co do tego mam dwie teorie które mogą okazać się trafne:

1. Flash którego widzimy już w pierwszym odcinku który walczy z Reverse Flashem na oczach swojego młodego ja czyli ten Flash który
cofnął się w czasie walcząc z Reverse Flashem. Moja teoria zakłada, że gdy próbował wrócić do swoich czasów trochę zboczył z kursu
przez brak sił i wylądował w czasie gdy nasz Barry Allen cofał się w czasie by ratować matkę i utworzył osobliwość.
Ta wciągnęła go na Ziemię-2. Zoom widząc speedstera pokonał go i zamknął w celi żeby później wydobyć z niego Speed Force.
Zanim zamknął naszego Barry'ego założył Flashowi maskę by Barry go nie rozpoznał. Możliwe, że był to Flash z oryginalnej linii czasowej
w której pierwszym Flash'em został Jay Garrick. Właśnie dlatego wystukiwał "J" "A" "Y" bo gdy przybył na tą ziemię zastał Jay'a a ten
okazał się złym mordercą.

2. Drugą osobą która mogłaby się kryć pod maską jest nie kto inny jak sam wnuk Barry'ego Allena- Bart Allen.
Jak wiadomo, a może i nie wiadomo Bart swoje umiejętności speedstera miał od urodzenia
z jedną wadą- szybko się starzał. Żeby się ratować cofnął się w czasie żeby inny speedster mu
pomógł- w komiksach był to Wally West. I tutaj teoria- Bart cofając się w czasie także natrafił
na osobliwość i ta wysłała go na Ziemię-2. Tu Zoom także go pokonał i zamknął w celi by móc odebrać mu Speed Force i wyleczył go
prowadząc badania. Tutaj może do mojej teorii przekonać kolor skóry człowieka w masce- jedni się spierają,
że jest to czarnoskóry człowiek a inni, że jest biały. Moim zdaniem jest to mulat. A wiadomo jaki kolor skóry
ma człowiek którego jedni przodkowie mają jasny kolor skóry a drudzy czarny.

ocenił(a) serial na 6
Jasiuuu7

Ubiegłeś mnie. Siedziałem dziś trochę na angielskiej wiki, bo komiksów nie znam i natknąłem się właśnie na Barta. W tej chwili to jest dla mnie pewniak.
Hunter powiedział do Barry'ego "Nie uwierzyłbyś, gdybym ci powiedział", bo niby jakby miał mu uwierzyć, gdyby ten rzucił "To twój wnuk z odległej przyszłości". Na twarzy Barry'ego pojawiłby się zonk.
Producent wykonawczy i inni ludzie pracujący przy serialu, powtarzali już wielokrotnie, że tożsamość tego człowieka będzie satysfakcjonująca, ale też zaskakująca.
Satysfakcjonująca, bo dostaniemy kolejnego speedstera, a zaskakująca, bo mało kto się spodziewa takiego obrotu spraw.
Producent wykonawczy mówił ostatnio, że sezon zakończy się ogromnym cliffhangerem jak ostatni i tożsamość tego człowieka również poznamy dopiero w finale, więc to wszystko powoli zaczyna mieć ręce i nogi.
Człowiek w masce non stop wystukuje "J-A-Y" i wkurzył się, gdy Barry nie załapał, gdy wspomniał, że Jay z nimi nie przybył. Zoom skądś tego Jay'a Garricka wytrzasnął, to nie jest byle alias wymyślony na poczekaniu.
W komiksach o ile się nie mylę Jay Garrick i Wally West byli mentorami Barta. Do tego zginął on z rąk Rogues, co właśnie mogłoby być motywem przewodnim S3, jak kiedyś sugerował BluRay2012.
Wszyscy metahumani, których Barry uwięził w rurze uciekli w końcówce S1 wypuszczeni przez Snarta, więc to jest idealny moment na ich ponowne wprowadzenie, a fakt, że matką Barta była Meloni Thawne, potomkini Eobarda daje furtkę do ponownego wprowadzenia tej lubianej przez wszystkich postaci.

Co do Twojej pierwszej propozycji dotyczącej Barry'ego, myślę, że nie byłoby to zbyt zrozumiałe dla fanów i na pewno nie wszystkich by to usatysfakcjonowało.
Już teraz większość narzeka na to, jakim cudem Zoom przeżył po zabiciu swojej młodszej wersji, czy jakim cudem Eobard powrócił w 2x11 po wymazaniu go w finale S1. Kolejny Barry Allen z którejś tam linii czasu mocno by namieszał w głowach, znów pojawiłaby się krytyka, a Bart wprowadzi nową historię i będzie ciekawym cliffhangerem.

użytkownik usunięty
Jasiuuu7

Ta druga wersja z wnukiem Barrego mogłaby być całkiem prawdopodobna. Chociaż.. W ostatnim odcinku tj. 02x20 tata Barrego wspomniał podczas rozmowy o tym, że panieńskie nazwisko jego matki brzmiało "Garrick". Myślę również, że nie jest to przypadkiem. Jak myślicie?

ocenił(a) serial na 10

Mnie martwi jedna rzecz, która wydarzyła się w ostatnim odcinku Legends of Tommorow... Młodsza połówka Firestorma została odesłana do swoich czasów. A wiemy w jaki sposób kończy się rozdzielenie. Nawet zostaje wspomniane że Stein umrze, bez swego towarzysza, wiec pewnie to samo czeka Jacksona. Na prawdę mam nadzieje, że nie rozwiążą tego w taki sposób, że uratują młodego w taki sposób że człowiekiem w masce będzie Ronnie z którym ot bez zadnego problemu będzie można stworzyć Firestorma 3.0. Od razu jak to scenarzyści uszczęśliwiliby Caitlin.
Gość w masce będzie na pewno kimś bardzo ważnym dla Barrego. Więc kolejny Jay miałby sens tylko wtedy gdyby na prawdę był w jakiś sposób spowinowacony z Barrym. Ja typuję że to będzie Cobalt Blue - Eddie czy tam Malcolm z E2. (Eddie z E2/Cobalt będzie się podszywać pod Eddiego z E1, Iris wróci do Eddiego, a na końcu sezonu okaże się, że to jednak złoczyńca i Iris przypomni sobie o Barrym i będzie tak cudnie jak w Arrow)