PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45384
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Ogółem nie ukrywam, że zdecydowanie bardziej lubię Marvela niż DC, ale patrząc na opis tego serialu i opinie stwierdziłam, że The Flash może być wyjątkiem w tej regule. Niestety, pilot był raczej... przyzwoity, żeby nie powiedzieć, że średni. Oczekiwałam charyzmatycznego bohatera, humoru przeplatającego się z poważną akcją, jakiegoś powiewu świeżości, a otrzymałam coś, co jest przeniesieniem na ekran wszystkich znanych nam kalek i schematów. Automatycznie cisło mi się porównanie do serialu Agents of S.H.I.E.L.D., który też raczej krytykowany na poczatku, miał raczej wyraziste, wyróżniające się postacie- chociażby Fitzsimmons, którzy wniesili wiele świeżości. Mam wrażenie, że tutaj tego zabrakło, nikt raczej nie ujął mnie za serce, nie wyróżniał się niczym szczególnym. Czy to tylko błędy pilota, czy może tendencja się utrzymuje? Czy mam dać mu kolejną szansę i kontynuować przygodę z The Flash w nadziei na poprawę?

aka13

Osobiście uważam ,że skreślanie serialu po 1 odcinku, jeszcze do tego pilocie to głupota . Arrow też miał baardzo trudno początki (Agents of S.H.I.E.L.D zresztą też) Zobacz wszystkie odcinki co wyszły do tej pory ,4 był całkiem spoko, 5 jeszcze nie oglądałem

Danio31b

Ale ja przecież go nie skreślam, pisze tylko o moich odczuciach po samym pilocie.
No właśnie sęk w tym, że sam Arrow jakoś mnie nie porwał, choć miał całkiem fajny potencjał, a powodem tego były właśnie postacie, które (z wyjątkiem może głównego bohatera i jego przyjaciela) po prostu mnie męczyły. Widziałam kilka pierwszych odcinków i, choć nie oceniłabym go źle, nie mam jakoś siły do niego wracać. Obawiam się, że z The Flash może być podobnie. Dlatego zastanawiam się, czy pod tym względem dokonają się jakieś zmiany? Przecież często jest tak, że pilot jest bezpiecznym zalążkiem tego, co ma się dziać dalej, więc jest gorszy od kolejnych odcinków.
A co do "Agentów..." to racja, na początku nie miał najlepszych opini, ale mnie zainteresował. Nawet postacie, których de facto nie lubiłam, jak May, były charakterystyczne i jakieś takie... spójne.

ocenił(a) serial na 5
aka13

Flash nie wie czym chce być, pilot wyglądał jak zlepek wszystkich możliwych klisz i w sumie w kolejnych odcinkach niewiele się to zmieniło, sam jakoś nie mogę znieść tego serialu, nic tu nie jest takie, jak powinno, a schemat "przestępca tygodnia" wkurza jak diabli, zero pytań, zero czegoś, co by przyciągnęło do serialu. Cztery odcinki skutecznie obrzydziły mi serial i wrócę do niego gdy już wyjdzie cały sezon, a na teraz nie ma sensu się męczyć. O wiele lepiej wygląda Gotham - chyba najlepszy obecnie serial komiksowy, a i Agenci w końcu zaskoczyli i miło się ogląda. Czekam teraz na Daredevila i będzie co oglądać.

ocenił(a) serial na 9
Frieza

osobiście również jestem fem MARVELa i zgodzę się ze Arrow był męczący na początku ( nawet po pierwszych odcinkach odstawiłem go na pare tygodni ) ale FLASH moim zdaniem jest świetny i nie mogę się doczekać kolejnych odcinków !

ocenił(a) serial na 5
blondas1982

Kwestia gustu, nikt nikomu nie broni lubić czegoś, czego inni nie lubią - prosta sprawa, także miłego oglądania :)

Frieza

Flash się rozkręca i jest całkiem przyjemny.Warto przypomnieć że serial Agenci Tarczy to była kupa przez 10 może więcej odcinków.Już Arrow na początku mimo kiczu był bardziej znośny.Dopiero kiedy Hydra weszła do akcji serial zrobił się lepszy.Schemat "przestepca tygodnia" czyli coś ala procedural też był obecny w Agentach.

ocenił(a) serial na 5
Adorianu

Arrow nie wiem czemu, ale wciągnął mnie od początku, od razu jakoś polubiłem Olivera, jego rodzinę, flashbacki z wyspy, późniejszych bohaterów i łyknąłem cały sezon bez zająkniecia, tak samo seson drugi, trzeci na na chwilę obecną koszmar. Agenci mieli bardzo fajny pilot, ale dalsze odcinki były bez pomysłu, strasznie bezpieczne, dopiero właśnie od 10 - 12 odcinka jakoś to zaskoczyło, może później, temu ominąłem trochę, ale później wróciłem i jestem zadowolony, a drugi sezon rządzi. Constantine nie zaczął dobrze, ale powoli jakoś to idzie w dobrą stronę, jednak da się oglądać od odcinka 1, jednak ten nieszczesny Flash... no nie daję rady, obejrzałem 4 odcinki i zero, obrzydza mnie wszystko - od bohaterów po historię, atmosferę, wszystko, nie wiem czemu.

Frieza

Mnie Constantine narazie nie przekonał po 1 odcinku,ale będe oglądał dalej.A Flash nie wiem co Ci przeszkadza :) aktor fajnie gra Barrego,ostatnio jakoś Felicity z Arrow wpadła przez co odcinek jeszcze bardziej zyskał,Wentworth Miller fajnie zagrał Captaina Colda,a i efekty jak na TV były świetne.scena z pociągiem kozacka.Do tego coraz bardziej mnie ciekawi kim jest ziomek na wózku,i w ostatnim odcinku znowu fajny smaczek pod koniec.Także jak narazie to Flash podoba mi się najbardziej.No i Agenci też dają radę :)

ocenił(a) serial na 7
Adorianu

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!W 6 odcinku dowiesz się kim jest gość na wózku.

szuler2

Ok :)

ocenił(a) serial na 7
Adorianu

I co? Wiesz?

szuler2

Nadal nie do końca wiadomo,nie będe tutaj spoilerował,wpadnij do tematu o ostatnim odcinku.