Czy Flash pierwszy występ zaliczył w Arrow? Czy tylko niedługo będzie crossover?
Mam zamiar obejrzeć te dwa seriale, ale nie wiem od którego zacząć.
Podobno Flash jest lepszy, ale Green Arrow to mój ulubiony bohater ze stajni DC.
Tak, Flash wystąpił w połowie 2 sezonu Arrow wtedy jeszcze jako Barry. Moim zdaniem Arrow jak narazie jest dużo lepszy od Flasha. Zaczynaj od Arrow, będzie chronologicznie.
Właśnie tak chciałem zrobić. Najpierw Arrow, a jak pojawi się Barry to zacznę też oglądać Flasha.
Dzięki.
Wprawdzie wyżej już dostałeś odp. to ja tylko od siebie dopiszę: najpierw 'Arrow' s1 i s2, następnie możesz na przemian oglądać odcinki s3 'Arrow' z s1 'The Flash', np.
1 odcinek 'The Flash s1, następnie 1 odcinek 'Arrow' s3, i znów 2 odcinek 'F' s1, potem 2 odcinek 'A' s3, itp.itd. Dlaczego o tym wspominam? Jak z tygodnia na tydzień teraz oglądamy oba seriale to rzeczy w obu serialach dzieją się jednocześnie/chronologicznie. Podam przykład, myślę, że występ gościnny jakiegoś bohatera w serialu nie jest spoilerem:
w 4 odcinku we Flashu pojawia się w Central City postać Felicity i odjeżdża na koniec odcinka do Starling City. Następnie na drugi dzień miała emisja odcinka 4 'Arrow' gdzie jest mowa w odcinku, że Felicity pojechała odwiedzić Barry'ego i na koniec odcinka wraca w tym odcinku. Takie dodatkowe smaczki dla fanów jak oglądają odcinek za odcinkiem obu seriali w tygodniu (wtorek, środa amerykańskiego czasu). Teraz jak będzie crossover w 8 odcinkach to właśnie akcja zaczyna się we Flashu co by przenieść się do Arrowa na 'drugi dzień' : )
O Boże! Ja KOCHAM takie rzeczy! Widzę, że te dwa seriale są wręcz dla mnie stworzone! ^^
Mam podobne pytanie, choć nieco z innej strony. Oglądam sobie Arrow, jestem na bieżąco, choć nie jestem jakąś tam wielką fanką komiksów, nawet przed serialem nie wiedziałam, że taka postać istnieje. Nie śledzę też nowinek, więc o crossoverze też nic nie wiedziałam. Zapuszczam sobie najnowszy odcinek (3x08) i okazuje się, że bez Flasha ani rusz, będę miała dziurę w fabule.
Moje pytanie brzmi: wystarczy, że obejrzę ten cossoverowy odcinek Flasha, czy muszę nadrobić wszystkie odcinki, żeby się orientować w wydarzeniach?
Z tego właśnie powodu zacząłem teraz oglądać The Flash ;-)
Ogólnie raczej wystarczy jeden odcinek, chociaż warto obejrzeć przynajmniej s01e01 dla poznania bohaterów od strony Flasha.
Zrobiłam, jak poradziłeś i pilot tak mi się spodobał, że oglądam dalej. Nawet bardziej mi się podoba niż Arrow :D
Jak na razie Flash ma 7 odcinków a Arrow - 2 sezony i 7 odcinków, mimo to uważam że Flash jest lepszy.
Arrow jest dosyć dobry - ale zalicza kilka naprawdę kaszanowatych odcinków w 1 sezonie. Nie wszystkim też pasuje podwójna narracja (dzieje Oliviera na wyspie) - mi ona nie przeszkadzała do (mały spoiler) trzeciego sezonu, kiedy staje się trochę inna. Drugi sezon Arrowa jest lepszy niż pierwszy, a końcówka sezonu 2 wymiata.
Bez oglądania Arrowa trochę się straci przy oglądaniu Flasha, ale jak na razie nie ma tam jakiś mega powiązań. A serial uważam za o wiele lepszy bo od początku jest zarysowany końcowy cel, no i nie ma tylu marnych postaci co w 1 sezonie Arrowa.
A mnie właśnie dzięki tym wstawkom o wyspie było łatwiej przebrnąć przez 1, marny sezon. :( Co kto lubi. Jeśli chodzi o Flash, to 1 odcinek jest przyzwoity, biorę się za następne...
Mi się podobała wyspa, ale to co jest w sezonie 3 jest wg mnie od czapy. A końcówka 1 sezonu Arrowa była już dobra, to na początku trzeba było precierpieć kilka kich typu Vertigo czy Huntress.
ojezu to ta wyspa jest w KAZDYM odcinku? Myslalem ze to sie w koncu skonczy...
Hmm... powiedzmy że przez pierwsze 2 sezony w każdym :D
Bo to jest tak że każdy sezon pokazuje rok z tego co się działo z Olivierem gdy zaginął na 5 lat ;)
do tej pory jedyne co było fajne to pokazanie Deathstroke'a :P Może się rozkręci... Póki co, w ogóle mnie to nie interesuje.
Musisz dać czas do 12/13 odcinka s1 - wtedy serial jakościowo jest nieco lepszy (no chyba, że przekroczyłeś ten pułap i dalej się nie podoba xP). Prawdziwa rewolucja jakościowa przychodzi wraz z s2. Co do retrospekcji z wyspy - musisz się do tego przyzwyczaić (na początku też mi się to nie widziało ponieważ powoli się rozkręca ale później człowiek nie żałuje wydaje mi się. Ale ja ogólnie retrospekcji w jakichkolwiek produkcjach nie lubię xd).
Jestem ciągle na 6 odcinku, bo nie mam czasu :/ Plus oglądam naraz 6 seriali xD
nie w każdym odcinku.Teraz pokazują losy Olivera po wydostani się z wyspy zanim trafił do domu.
nowe promo crossovera :) Capitan Cold, team Arrow i inni
https://www.youtube.com/watch?v=4TU_1uyGAvU
Sneak Peek z odc 1x08 :))) świetna rozmowa Barrego z Oliverem :)
http://www.spoilertv.com/2014/12/the-flash-episode-108-flash-vs-arrow.html