PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45376
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Nie jestem fanem komiksów, a ta ,,postać'' bardzo mnie ciekawi. Zwłaszcza teraz po 14 odcinku (ta końcówka ... REWELKA)

ocenił(a) serial na 8
359

Jest kilka originów tego wielkoluda, ale z tego, co pamiętam, Grodd w obecnej formie jest jedną z głównych postaci w ukrytym mieście Goryli, który ma psychiczne umiejętności [potrafi nawet kontrolować otaczające istoty, nie tylko do nich mówić]. Jego głównym celem jest zdobycie władzy w mieście, które obecnie jest rządzone, przez Solovara, który jest w pewnym sensie Cesarem z Planety Małp. Rozważny, pomocny, inteligentny. Grodd to siła, która chce niszczyć i atakować, jak Koba. Jego najciekawszą moim zdaniem cechą jest to, że po zjedzeniu mózgów swoich ofiar, potrafi przejąć część, lub wszystkie ich umiejętności. Najprawdopodobniej dlatego w pierwszej scenie z nim widzimy, jak jest prostym gorylem, potem atakuje ludzi, zjada ich mózgi i bam, już chodzi na dwóch nogach. W Mieście Goryli Flash jest uznawany za Boga lub jego wysłannika, nie pamiętam dokładnie, dlatego, że jest podpięty pod Speed Force. To czyni go, a raczej jego mózg smakowitym kąskiem, dla Grodda, z wiadomych przyczyn. Ogólnie w serialu pewnie tego nie zobaczymy, ale tak było dość niedawno w komiksach. Mogłem skaleczyć tą opowieść, ale pewnie ktoś, kto lepiej pamięta ewent związany z wessaniem kilku osób do Speed Force mnie poprawi.

ocenił(a) serial na 6
Lordnar

Dzięki bardzo :)

359

Jak już o Groddzie mowa to dodam od siebie, że o ile moje pierwsze wrażenia na 'małpę' w takim serialu były pełne obaw tak z każdym kolejnym cliffhangerem z Groddem utwierdzam się w przekonaniu, że to naprawdę wypali i nie będzie żadnego kiczu. Nie mogę wręcz doczekać się odcinka z Groddem :)))