PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45474
5,9 13 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Jak zapewne wielu z was zastanawiałem się skąd się wziął Savitar (oczywiście wiem, że to Barry z przyszłości i przyznaje, że dla mnie to akurat była niespodzianka). Mam na myśli serialową linię czasu, która zapisana w punktach wygląda mniej więcej tak:
1. Barry tworzy Flashpoint, a następnie próbuje go odwrócić.
2. Pojawia się Alchemy i tworzy swoich metaludzi.
3. Barry walczy z Alchemy – pojawia się Savitar.
4. Barry pokonuje Alchemy i odkrywa, że to Julien.
5. Barry za namową Jay Garricka wrzuca „kamień filozoficzny” w Speedforce i przenosi się w przyszłość, gdzie widzi jak Savitar zabija Iris.
6. Wally wrzuca zabrany przez dr. Snow fragment „kamienia filozoficznego” w Speedforce i uwalnia w ten sposób Savitara.
7. Dr. Snow zmienia się w Killer Frost, Barry udaje się do roku 2024.
8. Savitar zabija Iris.
9. 4 lata później Barry pokonuje Savitara i wrzuca go w Speedforce.
10. Savitar w jakiś sposób łączy się przez „kamień filozoficzny” z Julienem w przeszłości i wracamy do punktu 2.
Tak wyobrażam sobie tą pierwotną linię czasu, którą oczywiście team Flash będzie teraz próbował zmienić. Natomiast mnie ciekawi jedna rzecz: skoro Barry staje się Savitarem gdzieś po 2024 to jak trafił w powyższą linię czasu.

dawjen1985

Savitar/Barry nie może być z 2024, jego fryzura i głos nie pasują do tego, głos barrego z 2024 jest dużo niższy.

Mamy 2 rozwiązania 100% pewne, albo savitarem jest barry z 2017 który po śmierci Iris zostaje uwięziony przez swoją przyszłą wersję, albo to jedna z resztek czasowych w których barry z 2024 stworzył do uśmiercenia

Historie savitara poznamy w 21 odcinku i wszystkiego się dowiemy

dawjen1985

Już było kilka rozmów o logice w serialu i to, że tej logiki faktycznie nie ma. Twórcy żonglują pomiędzy jednoliniową a wieloliniową koncepcją czasu, przez co jest dużo baboli logicznych. Savitar to jak dla mnie gość z innej linii czasowej, bo przecież w odcinku gdzie Barry rozmawia ze swoją przyszłą wersją, to ten nie wiedział kim jest Savitar, to że się dowiedział zmieniło linię czasową. A więc skoro Savitar jest z innej linii czasowej to nie możliwe aby pamiętał to co robił zespół. W serialu widzimy jednak, że jest inaczej, pamięta każdy szczególik.

Ostateczny wniosek jest jeden, nie ma co się za bardzo zagłębiać w logikę serialu, bo się można tylko do niego zniechęcić.

albertos25

Wczoraj oglądałem 21 odcinek i dostałem update do linii czasu, o której pisałem:
9a. Barry tworzy kilka swoich kopii (zrobił tak przy walce z Zoomem).
9b. Savitar zabija wszystkie kopie oprócz jednej by ta stała się Savitarem.
9c. Savitar uwięziony w Speed Force.
9d. Ocalała kopia wariuje I staje się Savitarem, po czym cofa się w daleką przeszłość by stworzyć mit o pierwszym Speedsterze.
Skoro kopia cofnęła się w daleką przeszłość i tam pozostała (w każdym razie nie mamy informacji, że wróciła do teraźniejszości lub przyszłości) to skąd się wziął Savitar, który został uwieziony??