PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45391
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Profesrof Zoom

ocenił(a) serial na 9

Dobra, dobra, wiem, ze podobnych wątków było kilka, ale wszystkie są na temat pierwszych odcinków. A jakby nie patrzeć zostały około trzy tygodnie do skończenia się 1. sezonu.
O czym chcę „podyskutować”? Ano, jest taka sprawa odnośnie gościa wymienionego w tytule. Otóż wiemy, że dr. Wells na pewno jest Zoomem (dowiadujemy się tego w 11 lub 12 odcinku na 100%, a podejrzenia możemy snuć już wcześniej). Jednakże w odcinku, w którym chcą złapać Zooma, dr.Wells jest przez niego bity, a nie ważne jak jest szybki nie może być w dwóch miejscach na raz. Wiemy też, że Zoom to tak naprawdę Eobard Thawne, a takie nazwisko ma też nasz Eddie – chłopak Iris (która btw. jest murzynką, a w komiksie jest ruda O_O). Ale on też nie może być Zoomem, bo przecież gdy Wells był bity przez naszego złoczyńce stał tam i przerażony patrzył. Wątpię by była to projekcja holograficzna (ta...). A Wy? Macie jakieś domysły na ten temat?

ocenił(a) serial na 7
Inugami_99

Jak na moje, to Wells może być Barym z przyszłości.
To, że ma u siebie żółty kombinezon, o niczym nie świadczy, przypomniała mi się pewna scena z JL the flashpoint paradox, jak Bary przeniósł się do alternatywnej rzeczywistości, gdzie nie posiadał mocy, i chciał zrobić wszystko, by ta moc odzyskać, a w swoim pierścieniu miał kostium dr. Zooma, to właśnie Zoom umieścił tam żółty kostium, żeby Barry wiedział kogo to zasługa. W serialu też się to wszystko układa w całość, bardzo podobnie do JL The Flashpoint Paradox, polecam oglądnąć animację.

ocenił(a) serial na 9
tasmankrk

Oglądałam to kilka razy i czytałam komiksy.
Ale w odcinku 11. lub 12. Wells próbuje w laboratoriach biec dzięki Speed Force. Za nim pojawiły się czerwone błyskawice (tak jak u Zooma). Po za tym jest pokazane jak dzięki maszynie, którą ukradł w odcinku „The Man in the Yellow Suit” chciał tak jakby przywrócić sobie Speed Force. Wyglądało to tak jakby miał problemy z bieganiem.

ocenił(a) serial na 7
Inugami_99

No właśnie, więc wszystko by się zgadzało, właśnie oprócz czerwonych błyskawic, jedynie to się nie zgadza, ale może to zostanie jakoś wyjaśnione, oglądam odcinki po 3 razy, a dzięki tej maszynie, może próbuje odzyskać swoją moc, którą stracił, żeby walczyć z Zoomem, wiesz, próbuje to jakoś sobie poukładać, bo bardzo mi się podoba postać grana przez tego aktora, jak i sam aktor jest bardzo dobry, dlatego nie uśmiecha mi się, żeby był czarnym charakterem.

ocenił(a) serial na 9
tasmankrk

Aktor i postać jest naprawdę super. Jednakże ma żółty strój, a to, iż jest Zoomem wydaje mi się niemal pewne. (Jestem tego pewna na 98%.) Nie ma lepszej sytuacji niż właśnie taka jaka jest tu przedstawiona: matka głównego bohatera zostaje zabita przez tajemniczego gościa; po latach główny bohater zyskuje moce i pracuje z przyjaciółmi ratując swoje miasto, po czym okazuje się, że jeden z przyjaciół – ten, który wydawał się najważniejszy – jest mordercą matki bohatera i jego najgorszym wrogiem. Czyż to nie jest piękne? XP

ocenił(a) serial na 8
Inugami_99

Aktor grający Dr. Wellsa, przyznał ze jest "The man in the yellow suit " ale nie potwierdził że jest Zoomem. Link do infa :) https://www.youtube.com/watch?v=MANSS1pdSg0

ocenił(a) serial na 9
Ola147

To jest ten sam gość – Odwrócony Flash. Czyli, jednak.

ocenił(a) serial na 8
Inugami_99

Niby najprawdopodobniej jest on Zoomem , ale pod którymś tematem ktoś napisał że jest możliwość występowania 2 postaci w żółtym stroju xd. Zresztą było wiele teorii na ten temat. Trzeba poczekać a się dowiemy :)

Inugami_99

Dlaczego piszesz, ze zostały ok 3 tygodnie do zakończenia sezonu 1? Przecież ma być jeszcze około 10 odcinków? Czy ja jestem jakoś źle poinformowana ?

ocenił(a) serial na 9
Marysia111

Do zakończenia 1. sezonu zostało 1, 2 maksymalnie 3 odcinki. Co tydzień wychodzi jeden odcinek. Możesz to sprawdzić tutaj i na angielskiej Wikipedii.

ocenił(a) serial na 5
Inugami_99

sezon 1 ma mieć 23 odcinki. źle czytasz.

ocenił(a) serial na 9
ozymandiusz

Może. Szczerze mi się wydaje, że ma być podobnie jak u Arrowa czyli 12/13/14 odcinków w sezonie. Nie wykluczone jednak, że Ty masz rację.

Inugami_99

Serio nie wiem jakiego Arrowa oglądasz ale ten co ja oglądam ma 23 odcinki w sezonie.

ocenił(a) serial na 9
Saltox

Dobra, masz rację; pomyliłam się. Serio, byłam pewna, że Arrow ma 13 odcinków w sezonie (znów mi się coś pokićkało).

ocenił(a) serial na 6
Inugami_99

W 9 odc. Cisco mówił coś o tym jak po akcji z Wellsem i mężczyzną w żółtym stroju widział podczas walki z flashem nie tylko żółtą smugą i Flasha ale także kogoś jeszcze ( rozmowa Cisco z ojcem Iris). Można spekulować kim był ten ktoś, ale wydaje mi się, że to ta ,,tajemnicza'' osoba jest Zoomem.

ocenił(a) serial na 5
Inugami_99

teorii jest mnóstwo i to czyni ten serial taki fajny. można sobie pogłówkować. tych teorii jest tak wiele, że już sam nie jestem pewny. mam swoją własną teorię.

po pierwsze nie wiemy czy wells to zoom. wiemy, że to reverse flash plus jest gościem w żółtym kostiumie. może być więc zoomem, professorem zoomem albo innym reverese flashem.
kilka spraw, które wiemy:

1. Wells zdecydowanie chce żeby Barry był coraz szybszy i zależy mu na tym by przeżył. Co więcej wells chce żeby przyszłość, w której flash znika tajemniczo pozostała niezmieniona, tym samym chce, żeby ten "wypadek" się zdarzył.
2. Pojawiło się 2 żółtych gości w odcinku 09. http://imgur.com/DvOEhTK
3. Moce Wellsa są niestałe, przynajmniej kiedy nie ma kombinezonu na sobie. Używa urządzenia żeby "kraść" speedforce. Mimo wszystko jego moce są niestabilne i wspomina, że ma inne rozwiązanie niż urządzenie.
4. Wells stworzył Flasha, wiedział dokładnie, że Barry zostanie walnięty przez piorun - widzimy to w końcówce odcinka 03.
5. Wells wspomina w odcinku 09, że śmierć matki Barrego to było przeznaczenie, tak jak to, że Barry z nim przegrywa. Mówi też, że są w tej całej maskaradzie od dłuższego czasu.
6. reverse flash złapany w pole siłowe nie zabija eddiego. nazwisko eddiego "thawne" nie jest przypadkowe i odegra jakąś rolę w przyszłości związaną z reverse flashem. wiemy to od twórców serialu.
7. reverse flash ze stadionu to dr. Wells, ten drugi złapany w pole siłowe inaczej wygląda i co ciekawi mnie, w walce z Barrym ten drugi ściąga mu maskę. Tak jakby chciał coś sprawdzić (odcinek 09)
8. w nocy kiedy zginęła matka barrego, jest tam na pewno reverse flash (niekoniecznie wells) i sam flash (być może ktoś jeszcze). ginie matka barrego walnięta prosto w serce, mimo wszystko flash wynosi barrego z domu, co mnie ciekawi. ratował samego siebie? nie chciał żeby młody barry zobaczył jak ginie jego matka?

reszty już nie mam siły pisać plus jest jeszcze wiele spraw z komiksów, które można podpasować i tworzyć własne teorie. ja już dałem sobie spokój i tylko czytam co też nowego napiszą na reddicie :D

w odcinku 15 zobaczymy pierwszą podróż w czasie. to może rzucić nam kilka nowych informacji.

ocenił(a) serial na 9
ozymandiusz

Wow... Jedynym rozwiązaniem jest cierpliwe czekanie i oglądanie serialu, jak widać. A co kiedy cierpliwość się kończy?! XD Bosz... Tyle znaków zapytania i nie wygląda by szybko zniknęły. :)

ocenił(a) serial na 10
Inugami_99

Wells to, że ma żółty kostium, to może tylko być dla ściemy, żeby inni myśleli, że to RF i jak coś odpierdzieli, to żeby było na tamtego :) Może celowo chce, żeby Barry go jeszcze bardziej nie znosił. I byłoby dla mnie dziwne, że tak szybko pokazali, że Wells umie się tak szybko poruszać. Będzie na pewno jeszcze bardziej to pokręcone, ale myślę, że Wells jednak pomaga Barry'emu. Chociaż, ma być pokazana podróż w czasie, a może było tak, że Wells i RF byli razem pokazani, bo Wells właśnie cofnął się w czasie i to ładnie wszystko ukartował zamykając się w tym polu? Możliwe, że chciał tylko sobie w ten sposób zafundować niepodważalne alibi, że żółty to nie on. Nie wiadomo. Trzeba może Koreańcom powiedzieć, żeby włamali się do źródła scenariusza, jak ostatnio do Sony :)

ocenił(a) serial na 9
Hokej1986

Przytoczę odpowiedź jednej z osób, która wcześniej się tu wypowiedziała. Aktor grający Wellsa przyznał, że jest Człowiekiem w Żółtym Kostiumie (link do infa: https://www.youtube.com/watch?v=MANSS1pdSg0). Jednocześnie inna osoba przytoczyła sprawę, że może być 2. Żółtych Gości (ozymandiusz). Trza tylko i wyłącznie czekać...

ocenił(a) serial na 5
Hokej1986

nie wiem czy wells ma dobre zamiary. na pewno zależy mu na zyskaniu lub odzyskaniu własnych mocy, przy okazji jednak utrzymując flasha przy życiu, chyba ratuje świat :D

w odcinku 07 wells ma szanse porównać jak wygląda przyszłość bez flasha i z flashem.
http://i.imgur.com/8K5ESOV.jpg

gazeta opisuje wydarzenie znane z komiksów - crisis.
po lewej w przyszłości bez flasha, "red skies threaten", po prawej z flashem "red skies vanish"