PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45388
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Chciałbym zabrać głos odnośnie domniemania, że Harison Wells to Reverse-Flash. Według mnie jest to klasyczny fałszywy trop, który scenarzyści nachalnie podsuwają nam w sumie od samego początku. Czemu tak uważam? Bo z punktu widzenia scenariuszu to, że faktycznie byłby nim nie miałoby sensu. Tożsamość Reverse-Flasha to modelowa historia na punkt kulminacyjny i wielki plot twist, a tutaj mamy to wiedzieć praktycznie od samego początku? Nie, to się nie klei.

Osobiście uważam, że Profesorem Zoomem będzie Eddie. Sprawdźcie sobie kim był Eobard Thrawne, zbieżność według mnie nieprzypadkowa. Poza tym Reverse-Flash nie zabił Eddiego kiedy miał ku temu okazję co zdziwiło samego Thrawne. Może Profesor Zoom nie chciał zabić samego siebie?

I teraz pytanie kim w takim razie jest Wells? Co o nim wiemy? Zna przyszłość i wie, że za dziesięć lat Flash zniknie. Do tego zaopiekował się Allenem i go szkoli. Czy to zrobiłby jego przeciwnik? No nie... Harrison chce go przygotować na to co go wkrótce spotka i pewnie dlatego zrobił tę hecę z, fałszywym moim zdaniem. Reversem. Chciał dać Barry'emu impuls, by stał się lepszym Flashem i zmienił przyszłość.

Kim więc on jest, że tyle wie o przyszłości i chce ją zmienić? Naturalnym wytłumaczeniem byłoby to, że on właśnie pochodzi z przyszłości. I tutaj mam dwójkę kandydatów: Rip Hunter, czyli bohater zajmujący się naprawianiem linii czasowej lub Bart Allen, pochodzący z przyszłości potomek Barry'ego, co wyjaśniałoby to jak to było możliwe, że mógł udawać Zooma.

Kwarc

Teoria dobra, tylko skąd Wells ma kombinezon revers flasha?

The_Eder

A skąd Flash ma swój kombinezon? No Star Labs go stworzył, i to najpewniej w kilku egzemplarzach, bo kilkukrotnie uniform Allena uległ mniejszym lub większym uszkodzeniom. Więc wyprodukowanie takiego samego wdzianka, ale w innej wersji kolorystycznej nie powinno stanowił większego problemu.

Kwarc

Z wywiadu z Cavanaghem:

"(...) It's been really enjoyable, because the way I always approached Harrison Wells was not from the Harrison Wells character, but rather the reason to be here for me was the Reverse-Flash. So approaching the Harrison Wells character was actually approaching it from the truest sense of who I am, and that is the Reverse-Flash. And there are little things in my performance, that if people ever were to rewind all of it -- God, I don't know why they would do that -- but when they would, there are moments when, as Harrison Wells, he completely unveils himself. Takes off the glasses and is essentially saying, "Take a good look." That's not an accident where I'm just like, cleaning glasses, but rather, it's like, "Uh-huh, uh-huh. Keep talking about who killed your mother. Uh-huh." There's stuff like that in there."

Cały wywiad tutaj:
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=58425

Pasieka17

Ten wywiad trochę psuje moją koncepcję, ale nadal to wydaje mi się za proste. Poza tym ciekawa sprawa czemu Cavanagh nie założył żółtego uniformu tylko ktoś inny:
http://naekranie.pl/wp-content/uploads/2014/12/rxxgeam-1412872927.jpg
Co do teorii to tutaj znalazłem jeszcze takie coś: http://www.thefun.in/tv/dr-wells-the-flash-identity/