PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45394
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Minęło już kilka odcinków, kilka wcześniejszych teori okazała się błędna, natomiast zrodziły się nowe na temat tej postaci. Po odcinku 3x09 z dużą pewnością można podejrzewać jednego ze speedsterów, którzy przewineli się przez serial. Największe szanse na to mają według mnie:
Przyszły Barry
Reverse- Flash
oraz Jay Garrick
zostaje jeszcze Hunter Zolomon, choć tu jest najmniejsze prawdopodobieństwo, chociaż aktor wcielający się w go powiedział, że możemy go jeszcze zobaczyć.

ocenił(a) serial na 8
rafiq11

A nie możne po prostu być tak ze to naprawdę jest Bóg szybkości?

Denefor

Tylko, że w 3x16 powiedzieli, że to człowiek :P

rafiq11

Savatar jest wrogiem flasha z lini flashpoint

dunio_4

Nie, Savitar jest kimś kto powstał niezależnie od flashpoint. Powstanie flashpoint dało mu tylko pomysł na to jak uciec ze speedforce.

rafiq11

A na jakiej podstawie objawia się ta pewność? Po scenarzystach tego serialu można się spodziewać poruszania po najprostszej linii. Przecież była pokazana geneza Savitara, a nawet jego ludzka forma, jest pierwszym speedsterem i obwołał się bogiem szybkości. Tyle. Obawiam się, że żadna teoria jak zwykle się nie sprawdzi :)

Puchy11

Gdyby porównać historię Flasha s przyszłości i jego konflikt z Flashem to widać podobieństwa do tego o co Savitar oskarża Flasha. W szczególności ze w komiksie mówią ze Black Flash to Bary A w serialu jest nim Zoom. Moim zdaniem Savitar jest Barym albo Wallym z przyszłości.

ocenił(a) serial na 9
w_o_t_jakub1

W który odcinku było powiedziane ze Zoom to Black Flash?

karol3w

Chociazby w dzisiejszym

karol3w

w dzisiejszym odcinku to potwierdzili.

w_o_t_jakub1

ja już pisałem pod innym postem mozliwe w przypadku rozdwojenia jego osoby na dobrego i na złego flasha.

rafiq11

Też tak mi się zdaje, W przyszłości mamy dwóch Allenów, jeden pozostał przy swoich wartościach, drugiemu odbiło i stał się Savitarem. Jest to możliwe, bo w serialu już mieliśmy dwóch Alenów, nie mówiąc o tym co robił Zoom.

w_o_t_jakub1

P.S. tylko że nie ma żadnego logicznego wyjaśnienia w jaki sposób został posiadaczem kamienia
Tutaj pasuje tylko Julian Albert.

Puchy11

Nie było pokazanej genezy Savitara, tylko Garick przedstawił tak mit o tym jak on niby powstał, ale nie można traktować tego jako autentycznej wersji zdarzeń.

ocenił(a) serial na 10
albertos25

z komiksów jak pamiętam pierwszym speedsterem był Barry allen. Tylko jakby to ująć. Dajmy na to że został speedsterem w 2000 r a np taki jay powstał w 1950. To i tak barry byl pierwszy- jako zrodlo speedforce- ruszyło do przodu i do tyłu w czasie wplywajac na wszystkich

rafiq11

Do tej teorii nalezy dołożyć juliana kandydat numer jeden, Kid flash, HR.

ocenił(a) serial na 8
rafiq11

Ja mam taką teorie, że Savitar to Barry, a konkretniej jego Time Remnant (mieliśmy już przykład jak się rozdwoił żeby pokonać Zooma) i wydaje mi się, że z jakiegoś powodu Time Remnant został uwięziony, albo specjalnie zastąpił Garrica w Speed Force i oszalał :D według mnie jedyna teoria, która się trzyma jakoś kupy, biorąc pod uwagę również odcinek z Legend, gdzie Barry mówi żeby mu nie ufać, całą wiedze jaką Savitar ma o drużynie Flasha i wydaje mi się że to jest jedyna możliwość, jaką twórcy serialu mogą zrobić, żeby nie skreślać ani postaci Wallego (która zawsze w przyszłości może się przydać) a tym bardziej Barrego, bo jak by się ten serial oglądało gdybyśmy wiedzieli, że Flash w końcu będzie zły i zabije Iris? :D

FilmowyKarol

a co ja wyżej napisałem, czasem nie to samo

ocenił(a) serial na 8
rafiq11

Rzeczywiście, wychodzi to samo. W każdym razie takie dwa tęgie umysły jak nasze nie mogą się mylić, więc tak musi być, chociaż CW pewnie czyta sobie te komentarze co ludzie piszą i wybierają to najgłupsze i najmniej logiczne, żeby nam dowalić, jak z Prometeuszem ;p

FilmowyKarol

Savitar to future flash, czyli on sam z przyszłości, i wszystko się kupy trzyma ;p

rafiq11

Za tym że Sawitarem w innej linii czasowej został Julian Albert przejawia również fakt że scenarzyści z The CW przeciwnikiami robi nowe osoby z otoczenia Allena w danym sezonie. Obok Juliana był jeszcze H.R, ale scenarzyści obiecywali że więcej z niego nie zrobią sprintera ani wroga Flasha.