Minęło już kilka odcinków, kilka wcześniejszych teori okazała się błędna, natomiast zrodziły się nowe na temat tej postaci. Po odcinku 3x09 z dużą pewnością można podejrzewać jednego ze speedsterów, którzy przewineli się przez serial. Największe szanse na to mają według mnie:
Przyszły Barry
Reverse- Flash
oraz Jay Garrick
zostaje jeszcze Hunter Zolomon, choć tu jest najmniejsze prawdopodobieństwo, chociaż aktor wcielający się w go powiedział, że możemy go jeszcze zobaczyć.
Nie, Savitar jest kimś kto powstał niezależnie od flashpoint. Powstanie flashpoint dało mu tylko pomysł na to jak uciec ze speedforce.
A na jakiej podstawie objawia się ta pewność? Po scenarzystach tego serialu można się spodziewać poruszania po najprostszej linii. Przecież była pokazana geneza Savitara, a nawet jego ludzka forma, jest pierwszym speedsterem i obwołał się bogiem szybkości. Tyle. Obawiam się, że żadna teoria jak zwykle się nie sprawdzi :)
Gdyby porównać historię Flasha s przyszłości i jego konflikt z Flashem to widać podobieństwa do tego o co Savitar oskarża Flasha. W szczególności ze w komiksie mówią ze Black Flash to Bary A w serialu jest nim Zoom. Moim zdaniem Savitar jest Barym albo Wallym z przyszłości.
ja już pisałem pod innym postem mozliwe w przypadku rozdwojenia jego osoby na dobrego i na złego flasha.
Też tak mi się zdaje, W przyszłości mamy dwóch Allenów, jeden pozostał przy swoich wartościach, drugiemu odbiło i stał się Savitarem. Jest to możliwe, bo w serialu już mieliśmy dwóch Alenów, nie mówiąc o tym co robił Zoom.
P.S. tylko że nie ma żadnego logicznego wyjaśnienia w jaki sposób został posiadaczem kamienia
Tutaj pasuje tylko Julian Albert.
Nie było pokazanej genezy Savitara, tylko Garick przedstawił tak mit o tym jak on niby powstał, ale nie można traktować tego jako autentycznej wersji zdarzeń.
z komiksów jak pamiętam pierwszym speedsterem był Barry allen. Tylko jakby to ująć. Dajmy na to że został speedsterem w 2000 r a np taki jay powstał w 1950. To i tak barry byl pierwszy- jako zrodlo speedforce- ruszyło do przodu i do tyłu w czasie wplywajac na wszystkich
Ja mam taką teorie, że Savitar to Barry, a konkretniej jego Time Remnant (mieliśmy już przykład jak się rozdwoił żeby pokonać Zooma) i wydaje mi się, że z jakiegoś powodu Time Remnant został uwięziony, albo specjalnie zastąpił Garrica w Speed Force i oszalał :D według mnie jedyna teoria, która się trzyma jakoś kupy, biorąc pod uwagę również odcinek z Legend, gdzie Barry mówi żeby mu nie ufać, całą wiedze jaką Savitar ma o drużynie Flasha i wydaje mi się że to jest jedyna możliwość, jaką twórcy serialu mogą zrobić, żeby nie skreślać ani postaci Wallego (która zawsze w przyszłości może się przydać) a tym bardziej Barrego, bo jak by się ten serial oglądało gdybyśmy wiedzieli, że Flash w końcu będzie zły i zabije Iris? :D
Rzeczywiście, wychodzi to samo. W każdym razie takie dwa tęgie umysły jak nasze nie mogą się mylić, więc tak musi być, chociaż CW pewnie czyta sobie te komentarze co ludzie piszą i wybierają to najgłupsze i najmniej logiczne, żeby nam dowalić, jak z Prometeuszem ;p