PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45394
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Na początku chciałbym zaznaczyć, iż nie jestem komiksowym maniakiem w związku z czym mam do was pytanie. Otóż w serialu The Flash mamy postacie: Barry Allen (Flash), Oliver Queen (Green Arrow), Laurel Lance (Black Cannary) natomiast w Smallville : Bart Allen (Impulse), Oliver Queen (Green Arrow), Dinah Lance (Black Cannary). Z tego co pamiętam w Smallville było przedstawione, iż Bart jest potomkiem Barry'ego, więc można wywnioskować że akcja serialu powinna toczyć się póżniej niż w The Flash. Jednakże Green Arrow w The Flash już współpracuje z Black Cannary natomiast w Smallville w jednym z sezonów dopiero spotykają się po raz pierwszy. Na dodatek gdzieś w sieci wyczytałem, że Dinah Lance jest matką Laurel co już zupełnie pomieszało mi kolej rzeczy. Więc jak to w końcu jest. Czyżby w grę wchodziły jakieś podróże w czasie lub alternatywne wszechświaty. Bądź może zwykłe niedopatrzenie autorów ?

ocenił(a) serial na 9
DeviL_KmN

To są zupełnie inne, niezależne seriale. Nie ma się co doszukiwać powiązań. Autorzy umieszczają postaci, tak jak chcą. Co do Laurel Lance, jej pełne imię i nazwisko to właśnie Dinah Laurel Lance. Pierwsze imię ma po matce, która była pierwszą Black Canary.