PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45440
5,9 13 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Dla wszystkich ciekawych, kilka informacji odnośnie Jay'a Garricka aka Hunter Zoloman, gościa w żelaznej masce + nowa speedsterka Trajectory, wszystko w filmie:

https://www.youtube.com/watch?v=YetHI58Ify4

ocenił(a) serial na 8
luckyskill

są już napisy >

ocenił(a) serial na 9
luckyskill

Zoom był do przewidzenia. Nie odeszliby aż tak od pierwowzoru więc musiał nim być Zolomon. Pytanie które mnie nurtuje to gość w masce. Też Jay? Zatem Zoom jest Jayem z E1, w masce jest Jay z E2 a ten który zginął jest Jayem z.... skąd? Poza tym coś tu śmierdzi. Zoom przesiadywał sobie na ławce i czytał gazety? Czyli tak naprawdę był tu już od bardzo dawna.

mejki

Tak jak w przypadku Wellsa i Eobarda Thawna, to może być ktoś w skórze Jaya.

ocenił(a) serial na 8
Cysiek1991

Mogą wykorzystać podobny motyw jak ten z Barrym i Malcolmem Thawne w komiskach:)

mejki

No to jest właśnie to piękno Flash'a jest tyle zagadek, że ciężko się połapać, ale jeżeli chcesz wiedzieć więcej zapoznaj się z postacią The Rival, tutaj:

https://www.youtube.com/watch?v=f7lAW51YVa8

ocenił(a) serial na 9
luckyskill

Rivala znam, już wcześniej przedstawiłem taką teorię.
Z całym szacunkiem do Twojej pracy (bo widzę, że reklamujesz swój kanał). Życzę powodzenia w prowadzeniu i treści ale wolę zagraniczne recenzje.

ocenił(a) serial na 8
mejki

O co myslicie o tym, ze gosc w masce to tak naprawde eboard thawne z earth2?

mejki

Zoom nie mógł przesiadywać na E-1 od dawna, bo robił burdel na E-2, zanim jeszcze powstał wyłom. Dopiero po walce z R-F powstało połączenie obu światów, więc Zoloman raczej jest zwykłym doppelgängerem bez wpływu na fabułę. Obstawiam, że w masce jest prawdziwy Garrick, a Zoom + ten, który nie żyje to klony.

ocenił(a) serial na 8
Pinn88

W komiksach Barry ma bliźniaka o którym nie wiedział , tutaj to Jay może mieć bliźniaka a co za tym może być ich 4. Zoom i Jay z E2, Hunter i człowiek w masce (Jay) z E1. Zoom (najpewniej Zolomon z E2) mógł porwać nie tego Jaya co trzeba z E1 :P

mejki

" Zoom był do przewidzenia " ahahahahaha, tia, teraz to każdy mądry. A wcześniej? Zoom to Eddie, nie, to Henry, a nie, to Barry z Ziemi 2. Daj spokój chłopie. Nikt się nie spodziewał, że Zoom to Jay. Teraz dopiero dochodzą dobre teorie. Najlepsza o jakiej czytałem, to ta, że koleś w żelaznej masce to prawdziwy Jay Garrick. Ten zabity, to jedynie jego klon, nie posiadający mocy. Z kolei Zoom to Hunter Zolomon z Ziemi 2. Bliźniak Jaya z Ziemi 2, odpowiednik Zolomona z Ziemi 1. Tak, tego co siedział na ławce. Aczkolwiek motyw klona jest naciągany i pewnie to jeszcze coś calkiem innego. Jay wspominał, że zażywanie Velocity wywoływało efekty uboczne. Może Zoom jest właśnie tym (d)efektem ubocznym.

ocenił(a) serial na 9
Shauri

No nie wiem. Z początku bywało mnóstwo teorii ale odkąd przedstawili w serialu Zolomona to dla mnie teorie się skończyły i oczywisty był on. Kto nie czytał komiksów to DALEJ trzymał się teorii, że to Eddie, Henry, matka Olivera, Hanka Mostowiak i dalsze bezsensowne wymysły. Oczywiście, że mogli wstawić tam każdego, w końcu to serial, scenarzyści mają własną wyobraźnię ;) Ale skoro już Zolomon się pojawił to wiadome było, że sprawy pójdą zgodnie z komiksem... przynajmniej dla mnie.
Co do gościa w masce... tutaj już moim zdaniem nie ma tej "oczywistości" bo to może być każdy, nie ma żadnych tropów ani wskazówek. Aczkolwiek najbardziej prawdopodobna wersja to ta z bliźniakami.

mejki

Dopiero dzisiaj zobaczyłem nawiązanie do Rivala i sporo wskazuje na to, że scenarzyści serialu kreując Zooma posiłkowali się zarówno motywem Zolomona jak i Rivala. Jednakże nie pasuje mi ta odmienna postawa Zooma. Najpierw wysyłał innych meta z nakazem zabicia Flasha, po czym zabił Reverba i Deathstorma za to, że zamiast brać Flasha żywcem, chcieli go zabić. WTF? Owszem była mowa, że nasyłał ich, by Flash walcząc z nimi stał się szybszy i tym samym był lepszył źródłem speedforce, tyle że wynika z tego, że Zoom nie jest w stanie sam odebrać mocy speedsterowi. Potrzebował pomocy Wellsa, więc skąd ta wersja z tym, że Jayowi odebrał moc? Tego nie ogarniam.

ocenił(a) serial na 10
Shauri

Zoom nie był znowu taki trudny do przewidzenia że to będzie Zoloman , ale moją pierwszą myślą było po 14 odcinku że Zoom nie zabij , Rivala ( klon Jay tylko do wziął do siebie na 2 stronę :) to tym odcinku wygląda na to że o niczym nie wiedział . a co do faceta w masce to musi być prawdziwy Jay bo po pierwsze wystukał to imię , chyba że już wcześniej widział Zooma bez maski i chciał dać znać innym . jeszcze te przestraszone oczy bo śmierci moim zdaniem Rivala bo wyglądał tak samo jak ON . a jeśli to nie Jay to Henry 70 % a potem 50 % na Hankę Mostowiak , bo Zoom zabrał ją kartonom :) to moje zdanie . a tak z drugiej beczki to odcinek 15 mega chyba cały budżet wydali na ten odcinek . przez chwilę myślałem że to film a nie serial , pewnie w tym sezonie już nie zobaczy my King Sharka .