Jak śledzę forum to widzę tutaj wiele pojazdu na postać Wally'ego. Rozumiem, że jego pewne zachowania mogą irytować, ale stwierdziłem, że zdecydowanie nie zasługuje on na hejt jaki go tutaj spotyka.
No więc, na początek muszę powiedzieć, że nie znam oryginalnej wersji komiksowej, ale stosunkowo niedawno skończyłem oglądać "ligę sprawiedliwych" w której to właśnie flashem był Wally West. Pomimo pewnych różnic widzę też sporo podobieństw. W Lidze, flash też był narwańcem który najpierw myślał, potem robił. Też był szpanerem, który lubił popisywać się przed ludźmi. Tu ludzie czepiają się go, że robi wszystko na pałę, że robił sobie seflie z fanami. Kurczę, przecież te zachowania pasują do Wallego z "Ligi Sprawiedliwych" jednak na tamtym forum nikt go za takie zachowania nie jechał.
Dobrze, bo ktoś powie, że serial z prawdziwymi aktorami, rządzi się innymi prawami niż wersja animowana i tu powinni podejść poważniej. Dla tych osób, pragnę zauważyć, że Wally jest najmłodszą i najmniej doświadczoną osobą w ekipie. Jak dal mnie wiele jego zachowań można tłumaczyć młodym wiekiem. Poza tym, pozostałe postacie też często odpierdzielają (chociażby Barry) a nie można u nich zwalić głupoty na brak doświadczenia życiowego i młody wiek.
Tak więc, zanim znów zaczniecie go jechać, to weźcie może trochę na wstrzymanie, bo zdecydowanie ta postać dostaje większy pojazd niż na to zasługuje.
P.S Bardziej Wally podobał mi się w Lidze, ponieważ był tam bardziej zabawny. Chyba moja ulubiona postać, właśnie dlatego, że był taki pozytywny.
Szczerze mówiąc mnie Wally w serialu nie ziębi, nie grzeje. Ot jest i tyle, ale muszę przyznać, że spodobał mi się moment w najnowszym odcinku, jak zobaczył śmierć swojej siostry przez co było widać szok i smutek na jego twarzy. Tak jak wcześniej jego gra aktorska była IMO słaba, tak w tym jednym momencie się postarał.
Tylko ze w serialu flash wally zostal pokazany jako konkretny przyglup. I wally z ligi sprawiedliwej nie ma nic wspólnego z wersja z serialu -,-
No i się nie zgodzę z Tobą. Wally w obu przypadkach to szpaner. Wally robi sobie selfie z przechodniami? W Lidze też spoufalał się z fanami, podrywał reporterki które przeprowadzały z nim wywiad. Weźmy też akcję, gdzie zagrał w reklamie przez co liga miała problemy wizerunkowe.
Ludzie też zjechali Wallyego, że dał się jak dzieciak napuścić w pułapkę Savitara, w lidze też często leciał robił coś na pałę. Już w jednym z pierwszych odcinków to pokazał, jak poleciał na obcych bez żadnego planu i zielona latarnia musiał mu ratować tyłek.
Tak więc uważam, że wady Walley'ego zostały w serialu dobrze pokazane. Co jedynie, jak na razie twórcom serialu nie udało się dobrze pokazać jego zalet. Wally to dusza towarzystwa, poza szpanerstwem cechuje go troskliwość, jest najzabawniejszą postacią w lidze. Tego jak na razie nie udało się pokazać w serialu, może w przyszłych odcinkach to poprawią.