Flash

The Flash
2014 - 2023
7,4 46 tys. ocen
7,4 10 1 45875
6,0 10 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

ocenił(a) serial na 10

witajcie szukam podobnego serialu jeśli chodzi o emocje i superbohaterów.
Mam nadzieję że polecicie mi coś fajnego bo do drugiego sezonu Flash-a jest jeszcze sporo czasu
Z góry dzięki :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
sylusiaaa

Daredevil. Tylko że to raczej nie jest taki głupiutki serialik ze słodziutkimi bohaterami

ocenił(a) serial na 10
sylusiaaa

Ogółem Flash jest najlepszy ze wszystkich, bo w prawie każdym odcinku jest jakiś przeciwnik z nowymi supermocami. Poza tym główny bohater z superszybkością jest dużo ciekawszy od np. takiego "zwykłego" Daredevila czy Arrowa, lub do przesady przepotężnego i wszystkomogącego Supermana. Jedynie nie podoba mi się, że to jest brane z komiksów, bo jacyś kreatywni scenarzyści mieliby większe pole do popisu samemu coś wymyślając, ale oczywiście wtedy byłoby to mniej sławne.

Herosi - jak dla mnie to jest najlepszy serial tego typu, który może konkurować Flashem, jeśli chodzi o serial z superbohaterami (bo niedługo będzie nowe Heroes Reborn). Główni bohaterowie posiadają różne supermoce i pojawiają się czasem postacie z całkowicie nowymi supermocami, ale nie tak często jak we Flashu.
4400 - też motyw podobny do Herosów z różnymi supermocami, ale serial zauważalnie gorszy.
Agenci T.A.R.C.Z.Y. - no główni bohaterowie nie posiadają supermocy, ale czasem ktoś się z takimi pojawia lub występują różne dziwne zjawiska (nie oglądałem 2 sezonu, więc nie wiem jak dalej).
Arrow - bohaterowie są tutaj bez supermocy, ale serial jest wart obejrzenia.
Daredevil - również bez supermocy (nie licząc tego "widzenia w ślepocie"), a klimat jest brutalniejszy i bardziej realistyczny, co może być na minus, gdyż tutaj główny wróg nie został przedstawiony, jak to zwykle bywa, jako ten całkowicie zły, ale mający swoje racje i powody (i przez to na pewno niektórym ten serial będzie wydawał się nudny).
Gotham - nie ma tutaj superbohaterów i supermocy, a sam klimat też jest inny (bardziej ponury), ale wydaje mi się, że jeśli komuś podobał się Flash oraz Arrow, to Gotham również powinno.
iZombie - to być może kiepski przykład, no ale niech już będzie (podaję, bo to również serial na podstawie komiksów DC). Bohaterka jest zombi i zjadając mózgi przejmuje również zachowania i wspomnienia ich poprzednich właścicieli.
The Tomorrow People - nie oglądałem tego, ale są tutaj bohaterowie z supermocami. Podobno to jest takie bardziej luźniejsze Heroes.
Wyklęci - też nie oglądałem, ale również występują tutaj nadludzkie moce.
Tajemnice Smallville - to jest długi serialik (ponad 200 odcinków), ale wart obejrzenia - o młodym supermanie, czyli główny bohater posiada supermoce, przy czym nie wszystkie i nie aż tak mocne jak standardowe wyobrażenie Supermana.
Kyle XY - główny posiada nadludzkie mocne, ale nie są aż takie potężne, czyli dla przykładu superpamięć (głównie jego moce tyczą się inteligencji), większa siła i szybkość od przeciętnego człowieka, telekineza, itp.

Czyli w skrócie, jeśli chodzi o seriale z superbohaterami to polecam obejrzeć Herosów (to był mój ulubiony serial tego typu, do czasu obejrzenia Flasha), a jeśli wystarczą mniej potężni bohaterzy, to również Arrowa, Daredevila i Gotham.

I już za jakiś czas:
Heroes Reborn - czyli wcześniej wymienieni Herosi, ale z nowymi superbohaterami. Być może ta wersja będzie jeszcze lepsza.
Supergirl - nie wiem, czy to będzie dobre, ale ma potencjał.
Legends of Tomorrow - pojawi się tutaj sporo superbohaterów, z czego również niektórzy z Flasha. To na pewno obowiązkowe do obejrzenia, jeśli podobał się Flash.

ocenił(a) serial na 10
Asasynek

Asasynek dziękuję za wyczerpującą wypowiedź i za to że chciało Ci się tak dokładnie opisać :)
Jeszcze raz dzięki i na pewno coś wybiorę :)

ocenił(a) serial na 10
sylusiaaa

Daredevil NAJLEPSZY!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 9
Asasynek

Niedługo mają być seriale od Marvela, Loki, Wanda i Vision, falchion i winter solider oraz hawkeye

sylusiaaa

Jeśli odpowiadają ci animowane seriale dla dzieci to Miraculum: Biedronka i Czrny Kot na pewno spełni Twoje wymagania.
W każdym odcinku pojawiają się nowi złoczyńcy z super mocami. Prawie jak by się oglądało Flasha.

ocenił(a) serial na 10
Filman2000

filman2000 znam to bo mój 6 letni syn to ogląda :D

sylusiaaa

Polecam serię Liga sprawiedliwych i Liga sprawiedliwych bez granic, oraz Liga młodych z DC. Wiem że to są seriale animowane, ale poziomem przebijają każdy serial CW (serio) Będziesz mogła się wkręcić w universum DC.