PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45388
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Moim skromnym zdaniem Wells nie jest Zoomem. Bardziej stawiam na Eddiego. A
wy co sądzicie?

ocenił(a) serial na 9
Zac91

Ciężko powiedzieć, w sumie nie chciałbym żeby Eddi się okazał Zoomem ani Wells.

Bober79

Ani jeden, ani drugi nie jest Zoom'em. Wystarczy przejrzeć zdjęcia, albo obejrzeć promo.

ocenił(a) serial na 8
kamil24031990

Ale wiesz, mówimy o gościu który np być może potrafi się cofnąć w czasie i wystąpić przed samym sobą...

Zac91

ja stawiam na Eddiego z głównego powodu-jego imie i nazwisko nawiązuje idealnie do komiksu i z crossoveru,Eddie ma powód by nie lubiec Flasha

ocenił(a) serial na 8
Zac91

Uważam że wg prawdopodobieństwa (i atrakcyjności fabularnej to wygląda tak:
1) Wells
2) zuy "alternatywny"/ z przyszłości/ sklonowany - Barry
3) tatko Barry'ego
4) Eddie z przyszłości (pradopodobnie cofający się w czasie z 2024 roku)

Rozgdz

Tatko Barryego odpada,nie ma to sensu

W nowym klipie widać lepiej Reverse Flasha

http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=111954

Wyglada jak....Barry

ocenił(a) serial na 8
Adorianu

Ciężko powiedzieć, przez to"rozmycie twarzy" może wyglądać na młodszego..ale też mi się wydaje że to Grant Gustin :p

Tatko Barry'ego byłby niezły - tak nawiasem jedyne co o tej postaci wiemy to to że był.. lekarzem.
John Wesley Shipp nie jest młodzieniaszkiem, ale jest w formie. Poza tym jak na aktora który promował serial na Comic Conie ma zaskakująco małą rolę... no i byłby to kapitalny akcent dla tych co z łezką w oku wspominają stary srial "Flash".
No i genialny plot twist.

Rozgdz

Jest takie ujęcie w tym klipie że pomimo rozmycia można rozpoznać twarz Barrego.Może Reverse Flash w przyszłości spowodował że Flash zaczął myśleć że jest Reverse Flashem,bo w komiksach było tak że RF przez jakiś czas myślał że jest Flashem że jest Barrym.Poczytaj na Wiki o tym.

No ale ojciec siedzi w więzieniu ;P a ojciec z przyszłości po co miałby cofać się w czasie żeby zabić matkę swojego syna i samemu trafić do więzienia ;P

ocenił(a) serial na 8
Adorianu

Wiesz, że można to jeszcze bardziej zakręcić? Np była popularna teoria (i pewnie wciąż jest ) że Wells jest Barry'm z przyszłości (bo podobny).
A może Wells jest Zoomem z przyszłości?
Czyli jest tym żółtym dwadzieścia lat później :P (czy cuś) (i pamięta te zdarzenia które będą szły w tym odcinku :P)

"No ale ojciec siedzi w więzieniu ;P a ojciec z przyszłości po co miałby cofać się w czasie żeby zabić matkę swojego syna i samemu trafić do więzienia ;P"

Dobra, uruchamiam wyobraźnię :P
Opcja pierwsza
Jeśliby np ojciec Barry'ego był Zoomem w młodości (i powiedzmy - w przyszłości) - następnie stracił moce i udał się w przeszłość,"znormalniał" i założył rodzinę. Tymczasem jego młodsza wersja we wcześniejszym czasie - sama badając linie czasu - odkryła co się z nim stanie i uznała to za odrażajace. Cofnęła się więc w czasie i "ukarałą" Go - tworząc nową linię czasu :p

Opcja druga - tatko był Zoomem i żył sobie jak normalny człowiek (może stracił moce), ale ktoś zamordował mu żonę i syna - i nie dał rady tego powstrzymać. Ew odzyskał więc moce, ruszył w przeszłość i zmienił ją - udało mu się uratować syna - ale żona zginęła. Musiał wybrać, nie miał możliwości uratowania obojga.
I teraz jest ich dwóch -ten tatko który był i ocalał w tej linii czasowej -i ten który się w czasie cofnął. Ew. Allen z tej wersji czasowej zginął w walce a "zastąpiła" go wersja która cofnęła się w czasie i czuwa nad Barry'm (dla kogoś z taką mocą więzienie nie jest więzieniam :p).

Podróże w czasie... I można kręcić najbardziej niesamowite plot twisty :p

Rozgdz

Teoria z Wellsem jako Flashem z przyszłości ma dziurę którą chyba ludzie nie zauważają xD.

Wells ma gazete z przyszłości co nie? i w tej gazecie pisze o kryzysie w kórym znika Flash,i JEST ZDJĘCIE Flasha jak wygląda w przyszłości,nie ma twarzy Wellsa xD ma jedynie inny kostium,twarz jest ta sama.

Może być też tak łap(przed chwilą odpisałem Matiemu w innym temacie,wiec kopiuje odpowiedz moją)

Jest kurdę kilka opcji.Po tym jak Eddie został potraktowany przez Flasha można zobaczyć że "ustawia" się niechęć do Flasha,by Eddie miał powody go nienawidzić.Namawiał nawet szefa na stworzenie specjalnej grupy co mu się chyba udało(albo uda).
I tutaj Wells może to ujrzeć,że Flash ma takiego wroga,i podaruje Eddiemu moce Flasha(dzieki próbce którą zdobył od tego "electro" xD).I tak mamy Reverse Flasha w teraźniejszości.Pewnie Eddie pozna tożsamość Flasha przed Iris,jak się dowie że to Barry będzie jeszcze bardziej wkurzony.Ok ok ok,ale w takim razie kim jest postać którą widzieliśmy pare razy i która zabiła matkę Barrego.

W tym klipie,mimo że RF ma rozmazaną twarz ja tam widze Barrego

http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndRev...

W komiksach był jakiś motyw(na Wiki poczytaj) że RF(zanim sie nim stał) był fanem Flasha,zrobił sobie nawet operacje plastyczną by wyglądać jak on,po tym jak zyskał moce cofnął się w czasie,ale podróż spowodowała że mu odbiło i myślał że sam jest Flashem,że jest Barrym.
Może w serialu stało się podobnie z Barrym w przyszłości,wiemy(z gazetki Wellsa) że zniknął on w Kryzysie.Może cofnął się w czasie przez co mu odbiło i myśli że jest Reverse Flashem xD

ocenił(a) serial na 8
Adorianu

Gazeta jest z 2014 roku
Barry ma teraz 25 lat, czyli w gazecie miałby ok 35u (więc bardzo by się pewnie w ciągu 10u lat nie zmienił, w tym przedziale wiekowym).
Tom Cavanagh który gra Wellsa ma ok 51 lat. Pomiędzy 35 lat a 51 juz zachodzą większe zmiany. No i Wells, jeśli umie podróżować w czasie mógł np być bardziej w przyszłości i używać metod przedłużania życia więc tak naprawdę może być znacznie starszy - więc może i ciało się zmieniło (to zniknięcie Flasha mogło być spowodowane wyrzuceniem go w przyszłość)
Trochę naciągane, wiem.

Czytałem już trochę o Zoomie, ale biorąc pod uwagę jak go szykują i chowają tożsamość - mam wielką nadzieję ze dadzą jakąś złożoną, skomplikowaną historię a nie"buahaha, jestem taki zuy i szalony że sam się siebie boję" :p

"Może w serialu stało się podobnie z Barrym w przyszłości,wiemy(z gazetki Wellsa) że zniknął on w Kryzysie.Może cofnął się w czasie przez co mu odbiło i myśli że jest Reverse Flashem xD"
Też o tym myślałem to by tłumaczyło czemu np Zoom jest bardziej dopakowany od Flasha (bo ma 35 lat a nie 25) - na pierwszych fotach z tego odcinka widać że ma "wypchane" pod kostiumem muskuły :p

W każdym razie wielkie szanse że gra go Grant Gustin a po ostatnim odcinku z kapitalnym "zuym" Flashem z czerwonymi oczkami - stwierdzam że to strzał w dziesiątkę :p
W promo - Reverse jest.. złowieszczy :)

ocenił(a) serial na 8
Rozgdz

Uch, korekta - gazeta jest z 2024 roku :p

Rozgdz

Gazeta z 2024 roku ;p
"April 25 2024"
http://imageserver.moviepilot.com/the-flash-first-look-at-professor-zoom-what-wa s-with-that-newspaper-let-s-have-a-look-at-the-season-trailer-4b0a8f36-84b9-41ac -acd1-bfcf5d5e5f3a.jpeg?width=1259&height=780

ocenił(a) serial na 8
Adorianu

Możliwe że Wells szykuje tą broń na Reversa :p

Rozgdz

Inna teoria:

"Anyone else think his blur looks a little but like Barry, obviously yes because it's blured but I mean just look at the promo and look hard, what if it was Barry from the future and the dude of Flash vs Arrow part 1 did that eye thing to him in the future, he went back in time to find out who killed his parents but then found them arguing about something personal to him, he got angry and accidentally killed his mother, then grabbed barry and took him to that road because he realized what he did and thought he could stop younger barry from seeing it!"

ocenił(a) serial na 8
Adorianu

Hmm, ciekawe.. może coś w tym jest :p

ocenił(a) serial na 8
Rozgdz

Może być taki numer, jak zebrać kilka teorii do kupy - jeśli Zoom to właśnie Flash który np.w przyszłości stał się "zuy" i jesli Wells jest tym Zoomem lata póżniej.. To gdy Barry, Zoom i Wells są w jednym pokoju, jest tam tak naprawdę jedna osoba (w trzech aspektach) :D
TO BYŁOBY NIEZŁE ^_^

ocenił(a) serial na 7
Zac91

http://wegotthiscovered.com/tv/reverse-flash-tv-debut-details/

ocenił(a) serial na 8
Zac91

jak dla mnie to nikt nie pasuje, tak się zastanowić to mało jakoś stałych postaci we Flashu jest które mogły by pasować, więc to musi być jakaś nowa osoba; no chyba że jakieś czary mary podróże w czasie, w co wątpie bo by to strasznie nie pasował do Arrowa gdzie dopiero co pojawili się meta ludzie a tu odrazu podróże w czasie... no way

krusader

A ja nie rozumiem tego zastanawiania się kto jest Reverse Flashem, skoro uniwersum DC odpowiada na to. To tak jakby zastanawiać się, kto się kryje pod maską Batmana - Bruce Wayne? Nie, nie pasuje do niego ;)

ocenił(a) serial na 8
mac_m

Jean Paul Valley :p