Kupuję to, naprawdę dobra realizacja, szacunek i smaczki dla fanów komiksu, struktura niezgorsza - a niby Flasha nie da się lubić :P
Doktorek najprawdopodobniej jest Reverse-Flashem. Jest z przyszłości. Proponuję poczytać trochę więcej bo naprawdę duuużo by trzeba pisać żeby dokładnie wytłumaczyć o co z nim chodzi.
!SPOILER! To prawdopodobnie Profesor Zoom, krewny Barry'ego z przyszłości, który ma zdolności identyczne jak Flash - tutaj cofa się w czasie i zabija matkę Allena. Jak to poprowadzą dalej? Jakie będą jego motywy? Można tylko zgadywać na podstawie komiksów, ale liczę, że sami wymyślą coś oryginalnego i mam ogromną nadzieję, że natkniemy się na Flashpoint Paradox <3
Wnuk Barrego i Zooma. Posiadał te same zdolności co Flash. Używał pseudonimów Impuls, Kid Flash, a po zniknięciu Wally'ego zostal Flashem.
On Zoomem? Przypomnij sobie nazwisko Zooma i poszukaj w tym pilocie kogoś o takim samym nazwisku. Więcej nie napiszę by nie naspoilerować ;)
Oby nie obcięli budżetu, na przykładzie Smallville, potrafili wydać więcej pieniędzy na finał albo premierę a resztę odcinków często trzeba było przeboleć, szczególnie po 3 sezonie. Jest dobrze, lepiej niż Gotham jak utrzyma poziom premiery to na pewno przy nim zostanę.
dzieki bardzo ale akurat udało mi sie znaleźć:) Pilot jak najbardziej na plus, COOL... :D
Więc tak, wypadałby coś napisać.
Pilot dobry. Nawet bardzo. Oczywiście rola doktorka przewidywalna, bo taka miała być. Za pewne gdy zniknął na jakiś czas, żył sobie w swojej przyszłości. Pytanie brzmi skąd dostał moce te xx lat wcześniej? Robi się ciekawiej.
wielki + za Grodda :)
On odtworzył wypadek który dał Barry'emu jego moce i dzięki tym mocom mógł się cofać w czasie. Także on je zawsze miał. Przynajmniej w komiksie tak było.
Zgadzam się wielki + za Grodda. I mieć nadzieję że często będziemy mieć takie subtelne wskazówki dotyczące przyszłych supervilanów Barry'ego
Wiem jak było w komiksie, chodzi mi o to że jeśli on jest Reversem, a na 90% jest, to przecież musiał mieć moce przed wypadkiem Barry'ego. Chyba że odtworzył ten wypadek, coś poszło nie tak z relacjami i cofnął się w czasie by zabić matkę Barry'ego. To byłby niezły paradox, więc myślę że to inaczej wyjaśnią.
btw. był jeszcze smaczek dotyczący Wayne'a, więc mamy Bruce w tv-verse.
Kurczę. Cały motyw i geneza Zooma to jedna z bardziej skomplikowanych rzeczy w DC. Ale we Flashpoint bodajże było wyjaśnione że Reverse-Flash jest poza czasem. Także on cofnął się w czasie, zabił matkę Barry'ego natomiast nie zmieniło to dalszych wydarzeń, czyli Barry tak czy inaczej został Flashem.
Flashpoint nie czytałem, jedynie oglądałem ekranizacje, więc jak dokładnie było to nie wiem, za pewne masz rację. W 2009 roku miałem mały rozłam z DC jak i z samymi komiksami z prostej przyczyny - Morrisona. Chłop mógł robić wszystko co mu się podobało, i choć kocham jego charakter, to jego run w Batmanie nie podobał mi się cholernie. Na dodatek skoro chciał uśmiercić Damiana to mógł to zostawić Snyderowi. Death of the Family by wtedy zyskało o wieeele bardziej.
Nie wiem, czy Grood to taki plus. Jak wy sobie wyobrażacie na poważnie oglądanie tego serialu, jeśli Barry, albo Oliver zaczną rozmawiać ze złym, potrafiącym mówić gorylem?
Ps. mimo wszystko serial jest lepszy od Arrow z jednego prostego powodu. Nie ma tu pedalskich retrospekcji.
Jak wrzucą?Ano po prostu dadzą jakiegoś napakowanego muła, coś mu się stało, i wyrosła mu sierść. Nie trzeba wszystkiego identycznie przedstawiać.
Właśnie nawet nie powiem żebym zapewne miał rację, bo szczerze mówiąc jeśli chodzi Zooma czytałem tylko Flashpoint. Tak więc może być dużo więcej jeśli chodzi o tą postać. Zapraszam do przedstawienia swojej wersji jeśli ktoś jest bardziej w temacie niż ja.
W jakimś komiksie Zoom doszedł do wniosku, że w wyniku jego działań Flash i Professor Zoom nie mogą istnieć bez siebie.
Obydwoje sie mylicie Reverse Flash to byl i zapewne w serialu tez bedzie Eddie Thawne czyli Policjant a jak do tego dojdzie hmm poczekamy zobaczymy.
Czyli jako dziewięciolatek zabił matkę Barry'ego? Poza tym to nie ekranizacja komiksu. Eddie pewnie ,,coś wie'' ale wątpie by w tej wersji był Zoomem.
Jak się pojawiają hopsztosy z czasem to zawsze można uznać że matkę Barry'ego zabiła jego przyszła wersja . W serialu ich relacje będą przedstawiane od zera coś jak Luthor i Kent w Smallville. No ale to takie moje gdybanie ;)
A zwróciłeś uwagę że w scenie śmierci matki mamy smugi w dwóch kolorach żółtym i czerwonym? To wygląda jak walka Zooma z Flashem i być może Flash z przyszłości uratował sam siebie (dlatego tego dzieciaka wywaliło na taką odległość) ;)
Cholernie ciekawe spostrzeżenie. Mogą to być też pojedyncze części stroju Zooma, ale jeśli masz rację, to o serial nie ma się co martwić, bo wszystko byłoby przemyślane do końca.
Mało tego w gazecie było coś o Wayne i Queen. Może faktycznie na koniec serii będzie Flashpoint Paradox
Gdy ten profesorek szedł z Allenem po S.T.A.R Labs. Był look na rozerwaną klatkę, i napis ,,Grodd''.
Naprawdę dobry pilot... co prawda miejscami wydawał się surowy (sceny z Green Arrowem), ale generalnie na plus.
Tak jak przypuszczałem po zwiastunach i obsadzie, zgadłem kto będzie Reverse-Flashem :) Ale to było w sumie oczywiste.
Ciekawi mnie czy ostateczny pilot jakoś podrasują i przemontują, czy też była to ostateczna-ostateczna wersja. :)
Ostateczna - ostateczna wersja. Jedyne co zmontują to za pewne napisy końcowe, i ew. dodadzą jakieś intro.
Jest lepiej niż się spodziewałem. Przedstawienie postaci Barrego/Flasha i jego animacja ruchu są świetne. + za Grodda, Wayne Enterprises (chodź to może być tylko easter egg nic nie wnoszący do uniwersum) i po raz kolejny Ferris Aircraft. Jak skończył Clyde wiemy, a teraz czekam na jego bratam i pozostałych Rogues. Czekam na więcej.
Drugi sezon za pewne z Rogues będzie. Pierwszy pewnie tylko Zoom i jakieś mniejsze rzezimieszki.
Teraz pewnie będą sie pojawiać pojedynczo, a w drugim sezonie uformują Rogues. Ciekawy czy wszyscy z Rogues dostaną moce tak jak w New 52 (oczywiście oprócz Trickstera).
Szczerze - nie miałbym nic przeciwko. Ja sam licze na jakiegoś małego one shota o Coldzie. Odcinek skupiający się tylko i wyłącznie o nim.
Ja osobiście mam nadzieję że będą trochę jak w Arrow, bardziej uczłowieczone wersje 'tych złych'. Bo np. Cold w wersji dokładnie takiej jak w komiksach bym nie chciał. Zalatuje Batmanem&Robinem.
Właściwie to Wayne Tech. To było w scenie na samym końcu kiedy Harison Wells oglądał wycinek z gazety. Zresztą tu masz zdjęcie
http://www.comicbookmovie.com/images/users/uploads/58874/waynetech.png