PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45396
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash
saimon13

Porównanie z pilotem "Arrow" będzie tu chyba na miejscu.
Jak dla mnie, "Flash" wypadł gorzej. Fajne efekty/animacje, efekciarstwo jednak nie wypadają lepiej niż bardziej emocjonalnie dojrzaly, intrygujący pilot "Arrow". No i oczywiście, ogromnym plusem "Arrow" jest fenomenalnie dobrany główny aktor. Co do "Flasha", mam pewne wątpliwości.
Mam jednak nadzieję, że to się z czasem zmieni, bo serial ma potenjał.
Zobaczymy po 13. odcinkach.

ocenił(a) serial na 10
MarekAntonivsz

Kłóciłbym się z tym ,,fenomenalnym wyborem'', bo Amell z oryginalnym Arrowem ma tyle wspólnego, co ja ze Supermanem. Za to Grant naprawdę jest dobrym Flashem, i na przestrzeni lat to będzie ,,to''.

saimon13

Pierwsze 15 minut trochę wiało nudą, ale później już dużo lepiej. Widać że na Pilot wyłożyli trochę kasy, naprawdę dobrze wyszły sceny ze zwalnianiem czasu i latającymi samochodami. Ogromny plus za scenę rozmowy Barrego z Arrowem (zabawna). Jednak nie wszystko wyszło tak kolorowo. Tak naprawdę to cały odcinek został streszczony w zwiastunie i nic nowego nie dostaliśmy, jednak na przyszłość zapowiada się dobrze. Jeśli chodzi o grę aktorską to wyszła dobrze ale tak naprawdę żaden z bohaterów jakoś aż tak bardzo nie wyróżnił się, a niektórzy są po prostu zbędni. Dobre zakończenie, tajemnice i sekrety, jednak wyszło trochę słabiej niż Pilot Arrow. Boję się co będzie dalej kiedy to serial będzie miał po 22 odcinki - poziom na pewno spadnie, tylko jak nisko. Jeszcze jedno, bliżej do Smallvile niż do Herosów, trochę zabrakło też do Arrow.

Moja ocena 4,1/6

P.S. Z chęcią zobaczę kolejny odcinek ale jak długo wytrzymam, oto jest pytanie.

patryks83

Lepiej do Smallville niż do Herosów...

ocenił(a) serial na 8
saimon13

1 odcinek będzie w PAŹDZIERNIKU! To tylko materiał promocyjny.

saimon13

Całkiem sympatyczny pilot. Widać, że w pierwszej chwili jest chyba adresowany do publiczności 'Arrow' i słowo spin-off rzeczywiście tu pasuje <a przynajmniej takie miałem wrażenie po odcinku>. Na plus zdecydowanie występ gościnny Amella <i mam nadzieję na późniejsze kiedyś tam interakcje między serialami i wspólne przygody bohaterów, bo rozpisanie tego duetu co by świetnie to wypadło będzie nie lada wyzwaniem>, i.. no cóż, jestem ciekaw przygód serialowego Flasha nowej ery. Aha, motyw z 'ekipą' wokół bohatera wprowadzony od samego początku kompletnie różni się od tego, jakie zaserwowano przy serialu 'Arrow' gdzie GA zbierał sobie po kolei ekipę xP Nie mniej sądząc po 'postaci' i jej charakterze to Barry'ego trzeba było wrzucić w sam środek ekipy/akcji. Fajne również 'smaczki' z nawiązaniem do innych DC 'trademarków' i w ogóle nawiązanie do 'Arrow' i pobytu Allena w Starling City.

Aha, 'cool' i 'cool' wymiatają xD

użytkownik usunięty
matiiii

Cool i cool rozlozylo mnie na lopatki :D
Co do pilota, przyjemnie mi sie ogladalo. Naprawde. I oby to dobrze wrozylo na przyszlosc. :)
Flash w srody, Arrow w czwartki. Do tego jeszcze Supernatural. Nudno nie bedzie :)

ocenił(a) serial na 8

Do tego potencjalnie dobre seriale, czyli Constantine i Gotham, więc nudno nie będzie :)

Ja was nie zaskoczę, ale nudno nie będzie, sam pilot nie będzie dalej obrabiany, to taka zagrywka CW, bo ta stacja zawsze tak robi i zawsze mamy piloty streszczane w 5minutowych trailerach, za to kolejne odcinki to już 30-sekundowe zapowiedzi, więc nie będzie już tak przewidywalnie.

Mam nadzieję, że dodadzą tak jak w Arrow jakąś ważną nową postać nie związaną z komiksami, w Arrow mamy Diggle'a, tu też by się przydał taki nie do końca przewidywalny pomocnik. Co do Grodd'a, to może faktycznie będzie to jakiś duży gość, trochę bardziej owłosiony i z głosem na miarę świętej pamięci Michaela Clarkea Duncana.

ocenił(a) serial na 10
saimon13

fajny , przyjemnie się to oglądało jest potencjał

ocenił(a) serial na 7
saimon13

Nie powiem już chyba nic nowego w tym temacie gdyż tak jak wy podobal mi się pilot i gościnny występ arrow. co do doktorka to możliwe że to Reverse-Flash.

Flash to flash i nic więcej dodawać nie trzeba :P

ocenił(a) serial na 8
saimon13

nawet spoko był ; )

ocenił(a) serial na 8
saimon13

Co powiecie na temat stroju już po obejrzeniu pilota? Jak dla mnie wypadł świetnie, bo pasuje do konwencji, a co najważniejsze pasuje do tego co przedstawił jego projektant, czyli do koncepcyjnego stroju strażaka. Najbardziej "podjarany" jestem tym strojem, który był ukazany w urywku z gazety na końcu, widać, że jest on podobnego kształtu, ale co najważniejsze surowce i detale są już o wiele, wiele lepsze. Mamy powiększone błyskawice przy uszach, ta na klatce piersiowej też się powiększy i bardziej wpasuje się w to logo, które wszyscy znamy, a sam strój będzie zrobiony z czegoś, co znamy z gry Injustice, a tym, co było przedstawione w serialu z 94 roku [chyba z tego roku]. Jak dla mnie szykuje się świetny serial.

ocenił(a) serial na 7
saimon13

A ja mam trochę inną teorię co do ostatniej sceny. I myślę, że Zoomem będzie nadal Eddy (Eobard) Thawne. natomiat Harrison Wells jest albo nową postacią potrafiąca przeglądanie przeszłości, albo uwaga:

Harrison Wells to Flash. Zastanowiło mnie że skoro zna informacje z przyszłości i dodatkowo wiemy że w 2024 (za 10 lat) Flash zniknie w niewyjaśnionych okolicznościach, to być może po prostu cofnął się żebyzapobiec jakimś wydarzeniom, albo własnie jakieś stworzyć.
Co wy na to? Wells jest nawet trochę podobny do Barryego, Podobne krótkie włosy. Lekko odstające uszy. Może jednak to ma być on.?

ocenił(a) serial na 7
DarkAnghelus

w sumie nawet ciekawa teoria z tym że ten doktorek jest barrym z przyszłości zobaczymy,

pilot bardzo fajny

październik 2014 pod względem seriali zapowiada się obiecująco

ocenił(a) serial na 8
DarkAnghelus

Przyznam, że fascynująca teoria. Pytanie czemu powiedział by Barryemu, że nie jest bohaterem, tylko jakimś gościem, który został rażony piorunem. W takiej wersji musiał by to powiedzieć, wiedząc, że to ukrztałtuje jego charakter. Ciekawe.

ocenił(a) serial na 7
Lordnar

Tez mie to zastanawialo moze zniknal bo chcial uciec od odpowiedzialnosci cos sie stalo w przyszlosci, albo uznal ze wszystko bedzie lepiej jak nie zostanie flashem, apotem i tak nie mogl sie powstrzymac.

ocenił(a) serial na 10
Lordnar

Może sam za bardzo kozaczył jak był Flashem i przez co stało się coś złego w przyszłości przez niego, no i wrócił by naprawić to. Dlatego Barryego sprowadza na ziemię. Ale nie sądzę że to Flash, na koniec było widać że bardziej coś złego planuje, ten jego chciwy uśmiech ;) no nic zobaczymy co będzie dalej. I kim będzie ten Wells

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

Trochę dziwne, że na Comic Conie gdy zadano mu pytanie, czy gra Zooma, odpowiedział, że czasem to, co wydaje się być oczywiste, takie nie jest. Ja jednak obstawiał bym tego nowego policjanta. Niby młody, ale skoro Zoom umie podróżować w czasie..

ocenił(a) serial na 10
Lordnar

Kurde nie mogę teraz tego znaleźć ale ktoś na zagranicznym forum sugerował jaka to może być postać. Ja osobiście tej postaci nie znałem, niby występuje w New 52 i ma coś wspólnego z czasem, czasoprzestrzenią itp. Jak znajdę to to wkleję link.

ocenił(a) serial na 10
Lordnar

http://dc.wikia.com/wiki/Thomas_Oscar_Morrow_%28New_Earth%29 tego typa sugerują.

Jakiś inny gość sugeruje że:
"Harrison Wells works for Eddie Thawne and is helping him to ruin Barry's life."

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

W sumie to jest jakaś możliwość. Wolałbym jednak wersję, która mówi, że to Barry z przyszłości, bo strasznie by to namieszało w pozytywnym sensie. Trzeba też zaznaczyć, że w takiej wersji musiałby zginąć pod koniec sezonu, bo 2 flashów, to trochę zbyt wiele. Ewentualnie wersja, w której wybuch innym dał nadludzkie umiejętności, a jemu odebrał, wtedy mógłby zostać w teamie.

Ciekawe jak rozwiną Caitlin. Mam nadzieję, że tu nie będą się trzymać na sztywno tego, co jest w komiksach i zrobią z niej dobrą, choć przygnębioną postać. Mamy dużą grupę superłotrów w Central, a Barry chwilowo jest sam.

Lordnar

Ja raczej bym stawiał albo na Reverse Flasha, albo jeszcze na kogoś innego, kto ma możliwości podróżowania w czasie. Uważam, że to nie jest Barry z przyszłości, bo na moje nie zabiłby kogoś by chronić swoją tajemnicę. A przecież Wells zabił Stagga nożem. Nawet jako zły Flash mógłby go zabić inaczej, a nie za pomocą zwykłego narzędzia. To w sumie powoduje też, że mam wątpliwości co do tego, że Wells to Reverse Flash. Oczywiście mogę się zdziwić.

ocenił(a) serial na 8
DarkAnghelus

Sprawdziłem to dokładniej, wychodzi na to, że Harrison jest bardzo podobny do tego Flasha z przyszłości, ale przecież Dr. Zoom był spokrewniony z Allenem, więc to taki news pod znakiem zapytania. Jednak to co się dzieje potem jest dość zagatkowe, bo jeżeli jest on Zoomem, to może sobie przypomnieć ile problemów sprawił mu Flash, a teraz znowu się pojawił, co jest dość prawdopodobne. Twoją teorię zdaje się potwierdzać to, że widać po nim smutek, ma załzawione oczy, jak się przyjżeć.

ocenił(a) serial na 7
Lordnar

Zastanawiam sie czy beda chciel zrobic taki swój flaspoint paradox, byłoby to trudne

saimon13

Pilocik bardzo fajny jak na standardy tv daje rade ;] jak na razie dośc to wąski krąg Star labs tu 3osoby j...ale duzy plus na smaczki arrow,małpa czy epilogowa gazeta ;] no i efekty całkiem ich sporo było i dosc dobre (az zal; ze nie chca zrobic kinowy nie trzeba 200mln by zrobic Flasha) , czekam do jesieni ;]

saimon13

nie iwem czy wiecie ale facet co gra jego ojca gral juz flasha kiedys )nie wiem czy ktos to juz napisal

ocenił(a) serial na 4
saimon13

Pilot był okej, ale wciąż nurtuje mnie jedna rzecz. W pilocie jest tak jakby nieścisłość czasowa, która bardzo mi się rzuciła w oczy. W 9 odcinku Arrow był przedstawiony ten sam wypadek co w pilocie. Ale nie do końca. Barry wyjeżdżał ze Starling City wieczorem ( skąd wiem, że wieczorem? Bo Arrow ruszył na akcję, a one dzieją się tylko w nocy ), a w pilocie zjawia się w Central City popołudniu. Poza tym gdy wchodził do swojego laboratorium przed wypadkiem , rozmawiał z Felicity, a w pilocie wchodził z zakrwawionym nosem czy czymś takim. Czy ktoś jeszcze to zauważył? Wiem, że reżyserzy mogli coś pozmieniać, ale żeby aż tak? Przepraszam jeśli komuś zepsułam tym pilot, ale musiałam gdzieś się tym podzielić :(

ocenił(a) serial na 9
Kawusia25_2

Też to zauważyłem. Luknij sobie też na plakaty i gazety jakie wiszą na tablicy, w Arrow są trochę inne (nie ma np. zdjęcia pewnej osoby) od tych we Flashu :D Ale to pewnie przez to różnicę czasu kręcenia owych scen. Rzadko kiedy reżyserzy dbają aż tak o szczegóły zwłaszcza w serialach :)

lexus123

Dodałbym jeszcze do tego co napisałeś, że podczas kręcenia tamtego 'mid-seasonu' Arrow w s2 była mowa o tym, że Flash pojawi się w finale tamtego sezonu bodajże <albo w którymś odcinku 20+, poprawcie mnie jeśli się mylę> - później nastąpiła zmiana na osobny spin-off i siłą rzeczy nakręcili te sceny ponownie.

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Dokładnie, jestem tego samego zdania.

ocenił(a) serial na 10
lexus123

do dupy serial arrow lepszy

ocenił(a) serial na 9
TyrionLanister

Oceniasz serial po jednym odcinku ???

ocenił(a) serial na 8
saimon13

Mi bardzo się podobał :) ciekawe wprowadzenie do serialu, fajna ekipa się szykuje no i widać Barry już ma kogoś na oku ;) Czekam na kolejne odcinki :)

saimon13

Podoba mi się realizacja i wzajemne nawiązanie do Arrow. Fajnie zrobione i przyjemnie się ogląda.

ocenił(a) serial na 7
WaskiJestem

Czy to jest podobne do Smallville ?

Bogdan4674

Hmm ciężko powiedzieć ja bym powiedział że nawet lepsze. Ale ogólnie chodzi żeby pokazać sosy bahatera

ocenił(a) serial na 7
WaskiJestem

chodzi mi o klimat... Taki bardziej wyluzowany, szkolny, itd itp, czy może bardziej jak w arrow mroczny ?

Bogdan4674

Po jednym odcinku ciężko stwierdzić ja bym dał tak po między. Smallville oglądałem ale in nowszy odcinek tym wg mnie gorszy. Arrow jest wg mnie bardzo fajny lubię oglądać każdy odcinek(oglądałem 2 x 2 sezony) czekam na następny. Flash zapowiada się również na poziomie Arrow'a.

saimon13

Obejrzałem. Jestem miło zaskoczony, podobało mi się tyle rzeczy, że wymienię, to do czego mam mieszane uczucia:
- Barry - Sherlock - byłem zdenerwowany, brakowało mi tam tylko Moffata,
- Arrow - wielka szkoda, że te seriale są "łączone", bo bardzo nie lubię "Arrow", ale mimo wszystko "Flash" bardzo dobry.
Tylko czekać do 14 na kolejny odcinek

saimon13

Ciekawie się zapowiada ale nie pasuje mi łączenie "Arrow" z "Flash". "Arrow" ma u mnie wielki plus za urealnienie postaci - zero mocy i nadnaturalnych zdolności. W "Flash" tego nie ma. Moim zdaniem powinny pozostać dwoma odrębnymi serialami.

ocenił(a) serial na 7
Angelus_2

A supersiła?

ocenił(a) serial na 10
Felo74

W serialu nie widać że to "supersiła" tylko wyćwiczenie organizmu

Felo74

no fakt - marakuru było trochę przegięte... miałem konkretnie na mysli moce bohaterów - Black Canary itd - genialny był tez Caunt vertigo

Angelus_2

mirakuru :P

ocenił(a) serial na 6
saimon13

Odcinek s01e01 to ten sam, co pilot z czerwca, bo nie wiem czy oglądać?;D

czesiol

Nie mam pojęcia, ale jeśli nie pozmieniali aktorów i nie było anulowania serialu to ogólnie nawet ze zmianami w obsadzie powinno być to samo xd

ocenił(a) serial na 6
matiiii

to samo ;x nic nie zmienili. A usunęli to wstępne logo. :D

ocenił(a) serial na 9
czesiol

Totalnie identyko, ani jednej nowej sceny?

ocenił(a) serial na 6
kitiko

tak

czesiol

na razie bardzo słabe 6