PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501265}

FlashForward: Przebłysk jutra

FlashForward
2009 - 2010
7,5 15 tys. ocen
7,5 10 1 14760
5,7 3 krytyków
FlashForward: Przebłysk jutra
powrót do forum serialu FlashForward: Przebłysk jutra

Dlaczego w tej produkcji gra 3 aktorów mówiących z brytyjskim akcentem?

Przecież akcja filmu rozgrywana jest w USA, Los Angeles. Sam serial jest produkcji USA. Wyprodukowany przez ABC Studios California.

Mam na myśli:

- Lloyda Simcoe
- Simon Campos
- aktor z Battlestar Galactica- grający w serialu tego świra co widział wszystkie wizje- James Callis

- Mark Benford (Joseph Fiennes w filmie ma co ciekawe amerykański akcent, urodził się w Anglii, wywiadów udziela z charakterystycznym silnym angielskim akcentem).

Pytam z ciekawości, co o tym myślicie ? Fiennes grający Amerykanina, Amerykanie grający Anglików, Azjaci grający Murzynów (mówię o innych filmach)... To jest jakaś moda teraz?

Czy widz amerykański jest w stanie poznać, że aktor grający Marka Benforda jest Anglikiem?

Zapraszam do dyskusji...

garry_2

PS. :

- najlepszy przyjaciel Benforda- aktor go grający to Irlandczyk
- Olivia Benford- aktorka ją grająca urodzona w Londynie

ocenił(a) serial na 7
garry_2

to jeszcze pikuś

angelina jolie zagrała marianne pearl (a ta była kubanką o bardzo ciemnej karnacji)

teraz się liczy tylko nazwisko niestety :(

ocenił(a) serial na 8
garry_2

Lloyd był chyba po prostu anglikiem.

ocenił(a) serial na 8
garry_2

Jack Davenport (Lloyd) urodził się w Anglii i tam też studiował.
Dominic Monaghan (Simon) urodził się w Niemczech do 12 roku życia tam mieszkał, a później razem z rodziną przenieśli się do Anglii.
James Callis, to też Anglik.
Dziwne, że mówią z akcentem? No i tutaj nie rozumiem tego co napisałeś: "Amerykanie grający Anglików", gdzie? Przyznam, że nie zwracałam uwagi skąd są bohaterowie (tutaj mam na myśli Lloyda i Simona, bo chyba o nim mówisz, czy nie? Ale mogę się mylić).

Widocznie Josephowi nie sprawia większych trudności pozbycie się akcentu.

ocenił(a) serial na 8
garry_2

Sorki, że dwa pod rząd. Po co wiedzieć amerykańskiemu widzowi jakiej narodowości jest aktor? Jeśli się nim zainteresuje to wyszukuje w googlach albo imdb i wie wszystko.
Mi akcent nie przeszkadza, ani też to, że murzyni graja azjatów, amerykanie japończyków i jeszcze tam inne mieszadła. Niech grają.

Badly

Mi też to nie przeszkadza...

Poruszyłem tylko z ciekawości taki temat...

Mało chyba kto wie, że żona Marka, Olivia a dokładniej aktorka ją grająca ma w rzeczywistości angielski akcent i na potrzeby roli doskonale udaje amerykański...

:)