PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501265}

FlashForward: Przebłysk jutra

FlashForward
2009 - 2010
7,5 15 tys. ocen
7,5 10 1 14760
5,7 3 krytyków
FlashForward: Przebłysk jutra
powrót do forum serialu FlashForward: Przebłysk jutra

Witam wszystkich,

ostatnimi czasy seriale wkręciły mnie na tyle, że nie mam ochoty oglądać pełnometrażówek, ale nie o tym tutaj będziemy się rozwodzić.

Otóż zauważyłem kilka bardzo dobrych tytułów, które jednak nie wygrały bitwy o widza z innymi wyjadaczami, pomimo że zdecydowanie na to zasługiwały, nawet mocniej niż nie jeden serial o kilku sezonach.

Dlatego też pomóżcie mi proszę i dopisujcie w tym temacie tytuły seriali wybitnych, które skończyły swój żywot na jednym sezonie, pomimo tego że były rewelacyjne.

Zacznę ja:

Carnivale (wiem, 2 sezony, ale w miarę szybko anulowany więc się liczy)
Raines (genialny serial kryminalny, nakręcono tylko 6 odcinków)
Flash Forward ( jak dla mnie najciekawszy serial sci-fi ostatnich lat)
Invasion (ciekawy serial o ...inwazji kosmitów)
Dark Skies (stary serial, ówczesny konkurent x-files, prawie równie dobry)

zapewne znajdzie się jeszcze kilka tytułów, ale na razi mam pustkę w głowie, więc licze na Wasze sugestie. Dla tych co zauważyli pewną zbieżność, moje tytuły w mniejszym lub większym stopniu zahaczają o jakiś pierwiastek "nadnaturalny" żeby nie uogólniać, gatunek sci-fi, z tego względu że staram się oglądać hybrydy gatunkowe, ale oczywiście nie sugerujcie się tym, i wpisujcie również seriale bez sci-fi w gatunku:)

Mam nadzieję że stworzymy tu listę oryginalnych, i ciekawych seriali które powinny gościć na naszych ekranach więcej czasu niż nie jeden kilku-sezonowiec. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
maxreal

Traveler - 8 albo 9 odcinków było i przerwali produkcję.
Swego czasu jak go oglądałem, to bardzo żałowałem, że się zakończył, ale już prawie nic z niego nie pamiętam.

ocenił(a) serial na 10
maxreal

- Supernatural,
- Fringe,
- Chuck,
- Dr House,
- Vampire Diaries,
- Breaking Bad,
- Tajemnice Smallville,
- V (Goście),
- Lie to me,
- 4400,
- Californication,
- Flash Forward,
- Kyle XY,
- Reaper,
- Lost,
- Prison Break

ocenił(a) serial na 10
Zuris

wszystkie z tych seriali oglądałem i szczerze polecam ;)

ocenił(a) serial na 10
Zuris

Nie do końca chyba się zrozumieliśmy, ale dzięki za listę, większość z nich oglądałem. Tu natomiast chodzi o skompletowanie seriali anulowanych, a dobrych, z jednym sezonem, a Ty wymieniłeś najbardziej oglądane seriale, które w dodatku jeszcze nie zostały anulowane, przynajmniej większość.

No ale skoro już je wymieniłeś to może pogawędzimy troszkę o nich, bo tak się składa, że z Twojej listy, oglądałem:
Supernatural (absolutny faworyt, z aktualnych seriali),

Fringe (który troszkę podupadł, ale wciąż go uwielbiam)

Chuck (oglądałem 5 odcinków sezonu 1, i za bardzo mnie nie wciągnał, ale to raczej z racji innych oglądanych przeze mnie seriali. Skoro chwalisz to powrócę wkrótce do Chucka.)

Vampire Diaries (obejrzałem 5 odcinków, i jakoś na razie zbyt młodzieżowy, mało horrorowy, i słabo wciągający się wydał, ale jeszcze go nie skreśliłem)

Tajemnice Smallville (kocham komiksy, a supermana zaraz po Lobo, lubiałem najbardziej, aczkolwiek nie mogę wczuć się na razie w to co widziałem, a widziałem dopiero 1 sezon, i 4 odcinki drugiego. Będę kontynoawał...)

V- oglądam na bieżąco, i póki co jestem zadowolony, choć fajerwerków nie ma. Na plus, że zdecydowanie atmosfera serialu się zaostrza, i co raz brutalniejszy się staje.)

Flash Forward- (chyba najlepszy, najciekawszy serial sci-fi jaki oglądałem, szkoda że się skończył, z drugiej jednak strony ile można ciągnąć?)

Reszty czyli nie oglądałem bo:

Dr. House -- wydaje mi się na jedno kopyto, wyrywkowo parę odcinków obejrzałem w tv, postać ciekawa, antypatyczna, ale cały scenariusz wydaje mi się zbyt wtórny z odcinka na odcinek.

Lie to me -- może to się wydać płytkie, ale oglądam seriale sci-fi, lub akcji, gdzie coś się dzieje, i na razie nie udało mi się jeszcze przekonać do serialu kryminalnego/dramatu. Ale żeby wiedzieć o czym się piszę pierw trzeba obejrzeć, więc także nie skreślam.

Breaking Bad -- dużo dobrego słyszałem na temat tej pozycji, więc jak uporam się z masą obecnych seriali to dam i temu szanse.

4400 -- Zazwyczaj tego nie robię, ale był taki czas że zasugerowałem się negatywnymi komentarzami na temat tego serialu, i jakoś do dziś nie próbowałem tego zmienić.

Californication -- komediowym serialom nie mówię Nie. Ale jakoś seriale z podtekstem sexualnym do mnie nie trafiają, Duchovnego wolę kojarzyć jako Muldera, a nie maniaka seksualnego.

Kyle XY -- widziałem kawałek na tvp1, i jak uslyszałem dubbing, tak do dziś dziękuję tej pozycji...czemu? Dubbin= Dla dzieci, a Dla dzieci= Nie dla mnie:)

Lostów, Prisona nie oglądałem bo gdy był szał na nich seriale mnie nie pasjonowały, dziś jest inaczej, i nie wiem czy nadrabiać zaległości czy nie....zobaczymy

Reaper nie wiem o czym jest, ale od czego mamy filmweb...obadam:)

ocenił(a) serial na 10
maxreal

Jeszcze mogę polecić 24 godziny - serial z górnej półki.

ocenił(a) serial na 10
Zuris

A i jeszcze ciekawy serial - Harper's Island opowiada o wyspie na której popełniono serie morderstw. Zabili psychola który zabijał i po latach pewna para chce wziąć ślub na tej wyspie, a międzyczasie ktoś zaczyna znów mordować. Gra tam aktor z Supernatural :) Jim Beaver

użytkownik usunięty
maxreal

'The 4400' jest jednym z NAJLEPSZYCH seriali, jakie widziałem - poziom porównywalny do pierwszego sezonu "Heroes" (!) Tylko samo zakończenie było jak dla mnie zbyt szybkie - UCIĘLI ten serial nie wyjaśniając wielu kwestii (szczególnie dwóch wrogich frakcji z przyszłości :/ )
Anyway POLECAM Ci ten serial - nawet Ci trochę zazdroszczę, że go jeszcze nie oglądałeś - sam chciałbym móc "poznać go" od nowa :)

Zuris

Ja polece jeszcze Survivors. Ale pierwszy sezon. Drugi nie byl zbyt ciekawy.

ocenił(a) serial na 8
Zuris

Dodałabym The Event: Zdarzenie. Moim zdaniem świetny i kontynuacji nie widać.

ocenił(a) serial na 8
maxreal

No to moze "Jerycho" jeszcze chyba nikt nie podal.. wyemitowano 31 odicnkow i finito wiec nie zaden tasiemiec ;) jednak serialu nie ogladalam wiec nie wiem czy godny uwagi... opinie sa rozne... ja zamierzam na dniach sama sie przekonac :)

ocenił(a) serial na 8
czarna404

i jeszcze:
Day Break - (1sezon/13odcinków)
Sleeper Cell - (2sezony/łącznie tylko 18odcinków)
My Own Worst Enemy - (1sezon/9odcinków)

wszystkie maja dosc wysokie noty a mimo to wiecej odcinkow z tego co sie orientuje jak narazie nie powstalo

maxreal

Ok mam prawdziwego kota o którym mało kto słyszał. NAkręcili tylko jeden sezon (chyba poszło o pieniądze)
po prostu to tutaj zostawie...

------------------------------------------------------ 'The Black Donnellys' ---------------------------------------------------------

esteban87

Polowanie na człowieka (prey)anulowany po 13 odcinkach z zakończeniem co najmniej irytującym(oglądalność za słaba była).

szarit

Lost Room

ocenił(a) serial na 8
aleksandra2409

Lost Room to calkiem inna bajka bo to jest miniserial wiec wiadome ze ma malo odcinkow

czarna404

miniserial czy też nie faktem jest że kontynuacji nie będzie, przynajmniej nie w wersji filmowej

ocenił(a) serial na 9
maxreal

Polecam Rubicon. Świetny serial. Niestety przez późną godzinę emisji został anulowany przez AMC. Tylko 13 świetnych odcinków.

ocenił(a) serial na 10
maxreal

Przede wszystkim - Threshold - Strategia przetrwania. Nawet nie dokończyli pierwszej serii (miał trwać więcej niż 13 odcinków) a zapowiadał się świetnie. Leciał nawet w Polsce - na TV4 bodajże

ocenił(a) serial na 9
maxreal

ja polecam seriale nie jednego sezonu ale wciągające i bardzo fajne:
Dexter,
Nip Tuck - bez skazy
Zakazane imperium

maxreal

maxreal, musisz koniecznie obejrzec serial "Luther". Produkcja BBC, 1 sezon, 6 odcinkow. niestety nie wiem czy kreca kolejny sezon czy juz skonczyli. Poczytaj o nim. Z tego co napisales tutaj jestem pewny, ze ci sie spodoba.

użytkownik usunięty
maxreal

ostatnio oglądałem serial:
"No Ordinary Family".
niczym takim nie błyszczy ale z odcinka na odcinek fabuła się rozwija zaciekawiając coraz bardziej. początek może odstraszyc i zniechęcic swojego rodzaju nuda ale warto obejżeć do końca. Wyemitowano 1 sezon (20 odcinków) i raczej nie bedzie dalszych sezonów gdyż stacja telewizyjna która emitowala ten serial nie wymienila go w swojej ramówce (nie ma także zadnych potwierdzec co do kontynuacji).
V: Goście szkoda ze anulowali ten serial bo sezon byl dosyc ciekawy wiec na pewno bym ogladał.
a inne dobre seriale do maja co najmniej 2 sezony (tak jak niesamowity "Doctor Who")
wiecej nie moge sobie przypomnieć.

ocenił(a) serial na 8
maxreal

VR.5 - sci-fi/thriller, serial z połowy lat 90, 13 odc., anulowany. Emitowała go wtedy stacja TV4 i mocno się nim jarałem. Obecnie ciężko go zdobyć, nie ma napisów polskich
Swingtown - 1 sezon, 8 odc, klimat lat 70, trochę humoru, dramatu. No i gra tutaj aktor z Flashforward, Lloyd :)

maxreal

a serial Ekipa bodajże 12 odcinków. wg mnie najlepszy polski serial. w zasadzei to zaplanowane było tylko tych kilkanaście odcinków. Polsat trochę zepsuł z godzinami emisji i chyba tylko dla tego nie udało się namówić Agnieszkę Holland do kontynuacji.

maxreal

a co z Walking Dead? 4 dość długie odcinki i tyle

ocenił(a) serial na 8
d_adams

Ten serial ma 3 sezony łosiu.

theart

twój stary to łoś

maxreal

Seriale jakie znam które zostały przerwane przed zakończeniem:

Firefly
Carnivale
My Name is Earl
Titus
The Event
Flash Forward
Dark Angel
Deadwood
Twin Peaks
Witchblade
Kyle XY
Jericho

Jak widać mam niejaką nihilistyczną słabość do takich seriali. :)

ocenił(a) serial na 8
Thomas

Zdecydowanie "Persons Unknown" i "The Gates" - każdy po jednym sezonie i z masą pytań w finalnym odcinku nad czym bardzo ubolewam. (oby dwa z kategorii 'mystery' więc całkiem interesujące)

Despair

Chicago Code - amerykanski serial o polskim policjancie. jeden sezon, potem anulowany pomimo że prześwietny i ma swoją rzesze fanów. sensacyjny

mephistoself

Eastwick. Anulowany w momencie, gdy zaczęło się robić ciekawie...

ocenił(a) serial na 7
Thomas

TWin Peaks zostalo przerwane???co to za herezje?Jestem fanka Lyncha i Twin Peaks widzialam nie raz, do samiuskiego konca!!!!

sandra0107

Nie rozumiem o co Ci chodzi... Skoro widziałaś ostatni odcinek drugiego sezonu, i nie widzisz, że czegoś brakuje (tj. kontynuacji) to mogę jedynie odesłać Cię do angielskiej wikipedii ==>> http://en.wikipedia.org/wiki/Twin_peaks#Declining_ratings . A może nadal oglądasz nowe odcinki w magicznym pudełku... Kobieto Z Pieńkiem! :D

ocenił(a) serial na 7
Thomas

Szczerze mowiac, jestem zaskoczona, pojecia nie mialam o tym, ze tak nie mialo sie skonczyc, ze mogloby cos wiecej:)dla mnie tak jak Twin Peaks sie skonczyl- bylo idealnie...z pewnym niedopowiedzeniem, tajemnica itd...jesli faktycznie nie nakrecono kontynuacji to wielki blad...Twin Peaks wymiata pod kazdym mozliwym wzgledem:)

ocenił(a) serial na 8
maxreal

Polecam serial Paradox z 2009 roku, bardzo króciutki, bo tylko 5 odcinków ale naprawdę warto!

maxreal

ja lubię Moonlight (pol. "pod osłoną nocy") - powtarzany teraz na tvn 7 i Miracles ("Cuda") - kiedyś leciał na tv4, oba po jednym sezonie

ocenił(a) serial na 8
manacors

Dodał bym jeszcze: Caprica

ocenił(a) serial na 7
Pafcio79

CAprica byla swietna, bardzo zaluje, ze nie ma kontynuacji

maxreal

Może nie wybitne, ale na pewno trzymające poziom (jedne bardziej, inne mniej):
- V
- The Event
- Hung
- How to Make it in America

maxreal

VERONICA MARS ;) do dziś nie mogę uwierzyć, że nie będzie 4 sezonu...

ocenił(a) serial na 9
maryjane82

-Castle
-six feet under
-dexter
-bones
-flashforward
-californication
-firma
-magia kłamstwa
-the event

moim zdaniem najlepsze seriale ostatnich lat

ocenił(a) serial na 10
maxreal

http://www.filmweb.pl/serial/Journeyman+podr%C3%B3%C5%BCnik+w+czasie-2007-432596

ocenił(a) serial na 8
maxreal

Falling Skies

theart

A pamiętacie ludzie takie coś jak "Veritas" ? Dobry serial z elementami fantasy. Oglądałem to bardzo dawno temu i pamiętam, że zakończyli w jednym z ciekawszych momentów.

ocenił(a) serial na 9
theart

Falling Skies? Przeciez trwa montaż 3 sezonu. Zdjęcia są zakończone. Chyba Ci się coś pomyliło. Ten serial trwa i ma się dobrze. Po 1 średnim sezonie, drugi był rewelacyjny. Jakby nie było 3 sezonu to ludzie by ich zabili za brak wyjaśnienia ostatniej sceny sezonu 2 . Ally or Enemy.

ocenił(a) serial na 8
maxreal

jeszcze Women's Murder Club skończyli po jednym sezonie, a serial był zajebisty

maxreal

The secret circle

ocenił(a) serial na 9
maxreal

aaaa ziomeczku mam dla Ciebie taki serial że napewno cie niezle wkręci a ide o stówe ze nie słyszałeś o nim

ocenił(a) serial na 9
KoraL7

wogule dla was wszystkich mam taki serial...konkretny..:D pzdro

ocenił(a) serial na 9
KoraL7

no dobra powiem wam... The Shadow Line...bardzo polecam tylko 7 odcinków po godzinie WARTO!!!

maxreal

Eath 2 , stary ale znakominity serial a tylko jeden sezon ;(