PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501265}

FlashForward: Przebłysk jutra

FlashForward
2009 - 2010
7,5 15 tys. ocen
7,5 10 1 14759
5,7 3 krytyków
FlashForward: Przebłysk jutra
powrót do forum serialu FlashForward: Przebłysk jutra

Swietny serial jak na dzisiejsze realia.Znakomicie zrealizowany,z ciekawym pomysłem i nie najgorszą grą aktorów.Sam pomysł zaćmień i przeskoków do przyszłości świetny,szkoda że wszystkie wątki nie zostały wyjaśnione, mało tego-pojawiły sie nowe, jescze bardziej intrygujące....
Nie rozumiem braku kontynuacjii,serial trzymał poziom i zapewne kolejne sezony uratowałyby spadającą oglądalność w Stanach,no ale cóz...Może ktoś weźmie się jeszcze za ten serial bo to historia warta kontynuacji;)

vice_versa

Też tak uważam. Koncówka "znaleźli go" daje do myslenia :) Nie wiesz może czy nie ma jakiejś wydanej płyty z podkładem myzycznym z serialu? Chodzi mi o melodię z Keiko i tym niby samobójcą. Nie mogę tego znaleźć :(

ocenił(a) serial na 9
Mazurian

http://www.tunefind.com/show/flashforward/season-1
Proszę.tu sa wszystkie utwory z poszczególnych odcinków;)

vice_versa

Tej melodii nie ma :(

Mazurian

No cóż - muszę pokombinować :)

ocenił(a) serial na 9
Mazurian

Napisz mi dokładnie w którym epizodzie to jest i od której do której minuty,być może skojarzę z eskluchu;)Pzdr

vice_versa

Odc 9 - od 9:57 - 11:15
odc 22 - od 25:27 - 24:48

Link do pierwszej melodii:
http://www.youtube.com/watch?v=v9KH2l6EZoM

Mazurian

Nawet wszedłem na tego obleśnego "ch o m i k a" i zaglądnąłem na soundtrack do serialu. Same tam piosenki a podkładu dzwiękowego brak.

Mazurian

Również pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
Mazurian

Dużo ludzi szuka tych melodii, szczególnie tej z Bryce'm i Keiko;)Niestety nie wiem co to za kompozycje:(Być może rozwiązaniem będzie prześledzenie napisów końcowych,tam z reguły są nazwiska kompozytorów muzyki do filmu/serialu,może jakoś to tego dojdziesz?Pozdrawiam;)

vice_versa

Też pozdrawiam :):) Dobra, w tym sęk że ściągnąłem z torr enta i tam napisów końcowych nie ma.... . Jak to mój chrześniak naśladując Boba Budowniczego pyta mnie - "Damy radę?". A ja odpowiadam "Damy" :):) Więc dam :)

ocenił(a) serial na 9
Mazurian

No ja niestety też z torrentów "ciągnąłem" i nie mam..:)Ale jakby znaleźć oficjalna strone tam powinny byc wszystkie informacje?

vice_versa

Trzeba by zalukać. Albo poprosić jakiegoś użytkownika "legalnego" aby zobaczył na TVP 1 napisy końcowe i wszystko z nich zapamietał... :D Hardcore by tylko to zrobił :D

ocenił(a) serial na 9
Mazurian

Albo nagrac odcinek na tvp1 a potem klatka po klatce przewijać i szukać;D

vice_versa

http://www.youtube.com/watch?v=pu8drBWqvAU&feature=endscreen&NR=1

Serial jest wciągający. Zamysł ogólnie jest świetnie zrealizowany. Oryginalna fabuła - co prawda na podstawie książki trzeba zaznaczyć ale nadała wymiaru całej opowieści po przeniesieniu na wizję. No i ten "Zderzacz Hadronów" który w rzeczywistości na szczęście nie wzmocnił ani też nie wywołał "Zaćmienia Globalnego" choć obawiano się że spowoduje coś gorszego, a mianowicie "czarną dziurę" - bez obaw, ludzie nie są aż tak zdolni, a nawet poważne błędy nie pozwolą uzyskać takiego Sci-Fi. Pozdrawiam Serdecznie Wszystkich !

ocenił(a) serial na 9
black_monday

Książki "Futurospekcja" nie czytałem jeszcze, ale przymierzam się do przeczytania pierwowzoru serialu;)pzdr!