Jak w temacie.
Cialo znika a on odradza sie w wodzie ? Czy jak ? dostaje nowe cialo ?
Tego nie rozumiem. Np w pilocie spada na taxowke. I co potem ? Magicznie cialo znika do wody ?
WTF ?
W jednym z pierwszych odcinków Henry'ego potrąca taksówka, taksówkarz wysiada, a ciała nigdzie nie ma, więc można sądzić, że po prostu znika bez śladu.
Znikanie ciała to jeszcze pół biedy, znikają też ubrania, a więc i wszystkie rzeczy jakie miał przy sobie. Jak więc zabytkowy zegarek zawsze potem trafia w jego ręce?
Ostatnio widziałem epizod w którym został zamordowany przez tego tajemniczego typa od którego ma komórkę, Zginął, odrodził się nagi w wodzie, a po kilku scenach gość zadzwonił do niego na ten telefon. Co się stało z ubraniem i rzeczami które miał w kieszeniach? To był chyba 6 odcinek. Jak ktoś to rozgryzie to niech da znać bo mnie to ciekawi.
SPOJLER
W odcinku w którym ginie w taksówce prowadzonej przez Adama, Henry znajduje zegarek w taksówce podczas jej badania, więc wynika z tego, że to jedyne co po nim zostaje.
Znajduje zegarek, ponieważ (tak samo jak w metrze) wypada mu on. Henry nie umiera mając do przy sobie, gubi go za każdym razem.
Litości! xD może po prostu w takim razie nie powinien go przy sobie w ogóle nosić skoro wygodnie za każdym razem gubi go tuż przed śmiercią by mogli mu go oddać? xD
Niech zostawia w domu ;D widz się będzie mniej pieklił na tego typu kwiatki i babole ;)
Wydaje mi się że wszystko co ma przy sobie znika jednak zegarek leżał obok, widać jak stara się po niego sięgnąć
Owszem, ale to jedyny przykład, gdy widzimy, że zegarek upuścił i w ten sposób trafił w ręce policji. Zakładając jednak, że nosi go zawsze przy sobie, gdzieś w kieszeni, to by znaczyło, że zegarek znika razem ze wszystkimi ciuchami po jego śmierci.
zegarek zaginął kiedyś na długie lata i potem jego żona go odnalazła i dała Henry'emu w prezencie. podejrzewam że do tej pory nie miał go nigdy przy sobie gdy umierał, bo inaczej by zniknął - ale w sumie ciekawe że wszystkie jego przedmioty znikają a zegarek został... chociaż z drugiej strony ten zegarek to jedyna rzecz którą miał jeszcze jak pierwszy raz umierał - może kiedyś nadejdzie taki odcinek, że sprawa zegarka zostanie wyjaśniona logicznie, bo na razie jest to jedna wielka plątanina...
No tak, ale samo ciało, nie ciuchy :)
Zresztą nie wiem jak dokładnie teraz (bo przestałem oglądać zbyt wiele nowości serialowych zacząłem, że nie ogarniam xD ) może już to wyjaśnił w jakimś z odcinków.
Z tego co pamiętam, to w momencie śmierci jego ciało rodziło się w wodzie odnowione.
On ostatnio mało umiera, chyba nie chcą przeziębić aktora. W końcu serial kręcą w Nowym Jorku. Przypuszczam, że większa częstotliwość jego umieralności jest zjawiskiem sezonowym.
Właśnie ciekawe co z jego rzeczami i zegarkiem. A portfel za każdym razem jak ginie musi wyrabiać nowe dokumenty :p Miałam teorie, że rzeczy gdzieś się pojawiają. A w ogóle to ciekawe od czego zależy w jakim zbiorniku wodnym się odrodzi, bo przecież wcześniej podróżowali po świecie i zapewne wtedy też umierał. Ciekawe jak to wyjaśnią:p
Może kiedyś w Wiśle wypłynie? Zawitał już kiedyś do Nas wieloryb, więc czemu nie Henry? Będę Go wyglądać z ręczniczkiem. A tak serio uważam, że to w sumie interesujące pytania, ale podlegające pod technikalia i czepianie się. Nie spodziewam się wyjaśnienia.
Co się dzieje z jego rzeczami również mnie zastanawia. :) Ale odnośnie tego zbiornika, w którym się odradza, to w którymś odcinku (nie pamiętam już, w którym) Henry powiedział, że odradza się w najbliżej położonym zbiorniku wodnym.
Odnoszę wrażenie, że on w pewnym sensie utknął w czasie... A zegarek był z nim w chwili w której to nastąpiło. Więc może też jest "zapętlony" i nie może zniknąć razem z innymi przedmiotami?
Mi się wydaje że ten zegarek ma jakieś większe znaczenie. On miał go przy sobie gdy ,,zginął,, po raz pierwszy. Może ten zagarek jest w jakiś sposób źródłem jego nieśmiertelności?.
A mi się wydaje, ze ludzie tutaj za dużo stwierdzeń chcą po pierwszych odcinkach. Jaka to przyjemność oglądania skoro chce się od razu wszystkiego dowiedzieć. ;) Mnie ciekawi tylko co się stało z jego żoną :D i czekam już na 21 odcinek tego serialu ;) Poza tym nie wiem czy ktoś oglądał dalej niz 6,7 odcinek, ale w późniejszych Adam powie skąd ich nieśmiertelność oraz co ich najprawdopodobniej moze zabić ;)
A zegarek to pamiątka po ojcu Henrego. Dał mu go przed jego wypłynięciem na łożu śmierci. W pewien sposób to także jakiś element całej układanki ;) Oglądajcie a się dowiecie :P