Wiadomo coś czy będzie może 2 sez. wiecie coś? Po obejrzeniu tego sezonu bardzo fajny serial :) gdzieś czytałam ze przez niska oglądalność możne skończyć się tylko na tym :(.
Jeszcze nie podali oficjalnej informacji, ale jest duże prawdopodobieństwo, że zostanie skasowany, niestety :(
Serial jest przeciętny. Sympatyczny, prosty, łatwy w odbiorze, ale nie wybijający się wśród współczesnych seriali. Z oglądalnością często jest jednak tak, że to właśnie tego typu seriale mają największe powodzenie, a te ambitniejsze i wartościowsze muszą ustępować im miejsca.
Ja niską oglądalnością Forever jestem zaskoczony. Jeśli taki prosty procedural ma niską oglądalność, to naprawdę musi być źle.
Jestem zrozpaczona. Same dobre seriale. Najpierw Carnivale, teraz Forever. /płacze w kącie/
Niedawno była premiera we Francji (ważny rynek dla seriali amerykańskich) i pilot miał podobne bardzo dobre wyniki oglądalności (1/4 rynku chyba). Może zatem Europa podratuje Forever, tak jak było pod koniec z Mentalistą (też ze stajni Warner Bros zresztą).
z tego co się orientuję to serial od początku leci na CTV (która jest kanadyjską stacją) dzień przed premierą na ABC
Tak, dlatego odcinki w internecie są dostępne wcześniej niż emisja w USA (co też może się odbijać potem na wynikach oglądalności). Ale mi chodzi o europejskie ratingi, które mogą skłonić producenta (Warner Bros) do większego wysiłku by ten serial mimo wszystko utrzymać, choćby sprzedając go taniej w USA - stacji ABC, albo nawet przenosząc go do jakiejś innej, mniejszej (np. TNT). Procedurale akurat w Europie trzymają się wciąż dobrze, a EURO to też pieniądz - nie śmierdzi :).