PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710942}

Forever

2014 - 2015
7,8 12 tys. ocen
7,8 10 1 12030
Forever
powrót do forum serialu Forever

Sezon 2?

użytkownik usunięty

Czy będzie sezon 2-gi? Jeśli tak to kiedy mogę się spodziewać S02E01?

ocenił(a) serial na 8

Na razie wciąż trwa pierwszy, właśnie wyszedł nowy odcinek po dłuższej przerwie. Seriale raczej zachowują pierwotny kalendarz, czyli "Forever" należałoby się spodziewać w październiku 2015, po przerwie wakacyjnej. Tego czy serial dostanie zamówienie jeszcze nie wiadomo, to się decyduje pod koniec sezonu, koło maja - może wcześniej, może później. To w sumie zależy od stacji, a czasem i konkretnego tytułu. Tak czy inaczej dla zachowania ciągłości serial musi rozpocząć zdjęcia w wakacje - decyzja zatem musi wyjść wcześniej, bo jeszcze trzeba scenariusze napisać, przedłużyć kontrakty itd.

creep_

Prawdopodobnie nie bedzie drugiego sezonu, obcieli pierwsxy o kilka odcinkow :( mala ogladalnisci. Takie gnioty ja Arrow leca po 8 sezoniw a taki symoatyczny forever obcinaja poi paru odcinkach nie dajac mu sie rozwinac :(

ocenił(a) serial na 8
owieczka

Nieeeeee!

Oglądalność faktycznie mała (głupi Amerykanie), ale nie mogę znaleźć potwierdzenia informacji o skróceniu sezonu. Kurczę, jak ABC chce mieć miejsce w ramówce to niech może skasują wreszcie to Nashville...

http://tvseriesfinale.com/tv-show/forever-season-one-ratings-34006/

Tu jest jakaś petycja dla ratowania serialu, trochę poczytałam tych komentarzy i nawet Ci Foreverowi telewidzowie wydają się jacyś rozgarnięci powyżej przeciętnego poziomu oglądaczy telepapki.

http://www.thepetitionsite.com/551/491/327/tell-abc-reschedule-and-renew-forever /

creep_

Sezon, o ile pamiętam, wydłużono, a nie skrócono :-)
Tzn. wstępnie przewidziano osiem, po czym zamówiono kolejne osiem.

ACCb

Oczywiście mowa o odcinkach... Filmweb po zmianach okazuje się nie dawać możliwości poprawienia wypowiedzi :-(

ocenił(a) serial na 8
ACCb

Odcinków ma być w sumie 22. Też mam wrażenie, że Owieczce się chyba coś pomyliło.

http://www.thefutoncritic.com/showatch/forever/listings/

creep_

O, czyli nie 8+8, tylko 11+11? Rzeczywiście, tak była ustawiona fabuła, z cliffhangerem w 11 odcinku. Ale to dobra wiadomość: będzie więcej odcinków niż się spodziewałam :-)

ocenił(a) serial na 8
ACCb

Z tego, co pamiętam to było to nawet 13+9 . Tak sobie jakoś podzielili produkcję nie na pół.

Sporo przerw Nas w lutym czeka - następny odcinek za 2 tyg (24.02), po czym znowu tydzień przerwy. Na międzyczas polecam może zerknąć na serial Bosch, albo Allegiance. Oba są nowe, dopiero po pilocie, ale już się fajnie zapowiadają.

ocenił(a) serial na 10
creep_

Ja tam nie widzę, żeby był tydzień przerwy po odcinku z 24.02. Na początku też tak myślałem, patrząc że następny będzie 3.03. Po czym przypomniałem sobie, że luty ma 28 dni i wszystko jest w porządku :) Tak więc, nie wydaje mi się, żeby była ta druga przerwa.

ocenił(a) serial na 8
doman221

Ur right :). Ta (R)epeta mnie chyba zmyliła.

creep_

Tutaj pisali coś o skróceniu http://naekranie.pl/artykuly/serialowe-przeciazenie-naekranie-1-7-lutego może faktycznie cos mi się pomieszło. Chcę zrobić akcje na twiterze, tak jak zrobiliśmy z fanami Dominion i serial dostał zielone światło.

ocenił(a) serial na 8
owieczka

Polskie źródło :). Ale zgadza się, w chwili publikowania artykułu zostało osiem odcinków do końca pierwszego sezonu (22-8=14), teraz już tylko sześć. Nie ma zatem mowy o skróceniu sezonu, jest za to obawa, że te osiem odcinków będzie ostatnimi, bo serial nie dostanie zamówienia na s02. Czasem co prawda zdarza się, że seriale są zdejmowane z ramówki szybkim cięciem, ale to już muszą być jakieś totalne gnioty. Forever się nie kwalifikuje, zresztą podejrzewam, że już kończą produkcję ostatnich odcinków, więc byłoby to dość nawet nieekonomiczne.

Ostatni odcinek miał współczynnik oglądalności 0,9. Serial nie żadnych szans.
Wg SpoilerTV sytuacja też jest zła
http://www.spoilertv.com/2014/08/spoilertv-cancellation-predictor-table.html

maker3

Akurat pod podanym przez Ciebie linkiem nie widać informacji o "Forever".
ABC ma teraz 21 seriali, "Forever" ze średnią oglądalności 5,25 mln mieści się na 15 miejscu. Potwierdzono już rezygnację z dwóch. Chyba nie powinni skasować więcej niż 5, więc nadal widzę szansę :-)

ACCb

Spójrz jeszcze raz. Forever jest na czerwono z indeksem 2,81.
Na CW serial może przetrwać gdy ma oglądalność o współczynniku poniżej 1, ale na pewno nie na ABC lub innych pozostałych kanałach z wielkiej czwórki. I nie ma patrz na oglądalność w mln, tylko na współczynnik.

maker3

Musiałam zmienić przeglądarkę, żeby zobaczyć :-)
Powiem tak: "Forever" jest nominowane, cytowane i na bieżąco recenzowane, więc choćby ze względów snobistycznych ABC mogłoby przedłużyć jego życie. No i jest pierwszy pod kreską, a ostatnie odcinki może dołożą oglądalności... A więc, póki nie ma oficjalnej informacji, zawsze jest nadzieja...

ocenił(a) serial na 8
ACCb

Zastanawiam się czy tych współczynników oglądalności nie psuje Internet, bo ten serial pojawia się w sieci chyba dzień wcześniej niż wskazuje na to amerykańska premiera. Np. jutrzejszy (wg czasu polskiego) już jest dzisiaj. Podejrzewam, że "Forever" może mieć premierę w kanadyjskiej tv i stąd taka sytuacja, ale nie chce mi się tego sprawdzać.

Jeszcze bym nie żegnała się z serialem bo to naprawdę porządna tv, produkowana przez Warner Bros., który wywalczył np. ostatni sezon dla Mentalisty (nie wiem po co...). Poza Ameryką Forever istnieje już np. w dystrybucji europejskiej (też pewnie zasługa Warnera), co też trzeba uznać za okoliczność łagodzącą takie-sobie wyniki w USA. Może Europejczycy spojrzą na serial łaskawszym okiem, jestem pełna wiary w Stary Kontynent ;].

creep_

A czy ktoś słyszał może o cieniu szansy na ewentualnie przeniesienie serialu na inny kanał? Jeżeli jest to produkcja WB, to jest to w sumie jak najbardziej możliwe, jednak ciągle tylko mowa o kasacji... :(

ocenił(a) serial na 8
Jaden_Korr

Ja bym się jeszcze nie żegnała z serialem, z tego co kojarzę ma dość posażny internetowy fandom. Takiemu Hannibalowi udało się kilka sezonów przetrwać dzięki poniekąd e-fanom. Wydaje mi się, że Castle tej samej stacji też nie zaczynał najlepiej, 'urósł' w międzyczasie. Pytanie czy decydenci w ABC będą chcieli zauważyć ten potencjał i w niego zainwestować? - Zamówienie na cały sezon dla Forever przyszło bez problemów (teoretycznie mogli już wtedy serial skasować), więc kto wie? Ja mam nadzieję, że jakość sama się obroni, ale świat nie jest sprawiedliwy...

creep_

Fani mają potencjał. Pamiętam akcję o 5 sezon Fringe - zdjęcia rąk z hashtagami i tym podobne - i podziałało! Dostaliśmy pożegnalny, 13-odcinkowy sezon. Dlatego zawsze podpisuję wszelkie dostępne petycje i biorę udział w tego typu akcjach, bo czasem naprawdę mają skutek. Wiadomo, stacjom nie chodzi o sentymenty, ale tacy fani generują przychód, niekoniecznie w postaci oglądalności pierwszej emisji w USA. Dlatego mam nadzieję, że z Forever też się uda (to Ty mnie w to wciągnęłaś :P)

ocenił(a) serial na 8
Jaden_Korr

Ja jestem fanem gorszej kategorii bo bardzo rzadko nawet klikam w jakiejś Ppl czojsy, choć nawet widzę na forach te linki i nawoływania do głosowania, czasem bardzo zresztą nachalne. Ale kasacja to jednak co innego niż głupia nagroda.

Widzę, że na tłiterze fani ogłaszają się z czymś takim (#renewforever):
http://www.voiceoftv.com/p/tv-poll-which-bubble-show-would-you-save

- Nie wiem, co ma niby dać głupia internetowa ankieta, ale przed chwilą kliknęłam i widzę, że Forever przoduje (jak rozumiem, pośród możliwych odrzutów, więc estyma jakby mniejsza...).

ocenił(a) serial na 10

Ale oni są głupi są niektóre seriale po 5 sezonów a Forever najlepszy serial na świecie robią na 1 po prosto to jest *******.