PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10011886}

Forst

2024 -
5,0 20 tys. ocen
5,0 10 1 20474
3,8 12 krytyków
Forst
powrót do forum serialu Forst

156 wątków na forum. W tym 84 wątki założone przez osoby, które dały ocene 6, lub niższą. Z tych 84, aż 54 jasno napisało lub dało do zrozumienia, że czytało książke. Z pozostałych 30 większość (policzenie zajęło mi 3 minuty, szkoda następnej na to) jest typu "DNO!!!!!!") Piszę to tylko dlatego, ponieważ pierwszy raz jestem aż tak zaskoczony oceną i tym, jak odbiega ona od mojej.
Kiedyś też bolały mnie ekranizacje, ale trzeba pogodzić się z tym, że wierne oddanie przed kamerą i spełnienie oczekiwań czytelników to pewnie występuje raz na dziesięć, albo i sto :)
Ładne zdjęcia, znane miejsca, fajna praca kamery, poprawny dźwięk dialogów jak na polską produkcje. Może raz, czy dwa czegoś nie dosłyszałem, co jest imponujące biorąc pod uwagę, że w niektórych produkcjach 2020-2023 trzeba zmieniać dźwięk na "dialog" w tv, żeby zrozumieć bełkot, albo po prostu cofać scene. Dialogi nijakie, co akurat jest plusem, bo ani nie były zbyt wyniosłe (jak w telewizyjnych serialach), ani nie porażały płytkością (jak w telewizyjnych para'nienormalnych dokumentach).
Poniosło trochę w 3 odcinku, gdzie na Łomnicy oczekiwałem jeszcze kitowców i zordona na ekranie :) Trochę erotyki i wątek homoseksualny, do czego Netflix niestety przyzwyczaił.