Do tych, co czytali książkę. Czy zakońćzenie było takie same w książce? Warto sięgnąc po książkę? Raz już próbowałam, ale nie spodobała mi się i nie skończyłam jej.
Jaki jest ciąg dalszy?
Napiszcie.
Ten serial to pomieszanie różnych wątków z dwóch pierwszych części. Jest dużo różnic i ja osobiście polecam przeczytać. Ale ja akurat lubię książki Mroza i jego styl. Jeśli chcesz wiedzieć, jak jest w oryginale, to uwaga spojlery: pod koniec pierwszej Olga zostaje znaleziona martwa, czyli nie porywa zabójcy. Kilka części później okazuje się, że ona żyje. Została porwana i przetrzymywana. Wykształcił się u niej syndrom sztokcholmski. Miała z Eliaszem dziecko. A pod koniec chyba drugiej częśći Forst, będąc w domu prokuratorki, widzi jej zdjęcie z mężem. W ten sposób oboje odkrywają, kim jest Bestia z Giewontu.
Jak można pisać,że to pomieszanie różnych książek? To wybranie wszystkiego co nie dotyczy zbrodni wołyńskiej. Że Mróz to zaakceptował?
Czytałem książki ale jakie było zakończenie nie potrafię Ci odpowiedzieć, może dlatego, że ten serial ma niewiele wspólnego z powieściami.