Jak czytałem serię książek co jakiś czas myślałem sobie, że świetny materiał na film... co tam film, serial. No i powstał serial... beznadziejny. Aktorzy zupełnie nie trafieni, zero przeniesionej atmosfery z książek, wszystko jekieś takie rwane. Gdyby to był film to może jeszcze bym zrozumiał, ale to jest srial, więc możnaby było się przyłożyć i wiernej odwzorować całą historię. Kto nie czytał książek po obejrzeniu serialu może stwierdzić, że Mróz jest mocno przereklamowany (nie jest). Ja rozumiem, że to na podstawie książek, ale przeinaczone są bardzo istotne fakty. Ponoć serial powstał na podstawie dwóch tytułów "Ekspozyzja" i "Przewieszenie". Z tej drugiej książki nic w tym serialu nie było, więc można chyba się spodziewać drugiego sezonu. Zastanawiam się tylko jak twórcy to pociągną, skoro na sam koniec jest spora rozbieżność od tego co się dzieje w książkach. Sumując, lekturę bardzo polecam... serialu nie. Jeśli powstanie drugi sezon, może obejrzę z ciakawości co jeszcze skopią twórcy serialu.