Ja również. A właściwie, to o czym ma być ten serial? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji, a zwiastun jedynie coś sugeruje.
Akcja osadzona jest w tytułowym sennym arktycznym miasteczku, którego życiem wstrząśnie brutalne morderstwo brytyjskiego naukowca. Śledztwo będzie prowadził szeryf miasteczka i brytyjski detektyw.
Jak chcesz obejrzeć coś więcej niż zwiastun, to zapraszam na mojego bloga.
wystarczy czytać portale inne niż polskie, tam o tym serialu mówi się od dawna. nie zawsze ktoś zdąży umieścić opis na filmwebie.
uwielbiam takie klimaty - dzisiaj widziałem zapowiedź na SKY. Mam nadzieję, że ktoś to w polsce zajmie się robieniem napisów do tego serialu.
No ja jestem juz po pierwszym epizodzie i powiem tak jezeli filmy takie jak "Fargo" czy "The Thing"(wersja 1982) sprawily ze poczuliscie chlod to po zobaczeniu tego serialu zamarzniecie na "amen".
Wiem ze krew najlepiej kontrastuje z biela i juz nie raz mielismy na to dowody czy to w TV czy na "srebrnym" ekranie i myslalem ze w tym temacie juz niczego nowego nie mozna pokazac ale jak widac jestem w bledzie.Wszystko doslownie jest jakby wyciosane w bryle lodu.
Klimat,aktorstwo,mistycyzm,zagadka nawet utwor na napisach tytulowych wszystko to jest naprawde bardzo dobre i zasluguje na wysokie noty.Oj kroi sie jeden z lapszych seriali roku a to dopiero jego poczatek.Ale co tu dodawac to angielska produkcja a te prawie zawsze trzymaja wysoki poziom.
Bardzo polecam tylko przed seansem zapoatrzcie sie w cos cieplego!
Cieszę się, że czytam to teraz, bo jestem świeżo po, do 1 w nocy gniłam. Zgadzam się absolutnie z Twoją opinią. Dawno tez nie widziałam tak dynamicznego pierwszego odcinka, w którym dzieje się taka ilość rzeczy, że człowiek ma problem z zaśnięciem. Jest szansa na znakomita produkcję, a o takie, z powodu wielości tego gatunku, coraz trudniej. Dzięki za komentarz.