PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694371}

Fortitude

2015 - 2018
7,2 8,7 tys. ocen
7,2 10 1 8702
7,0 7 krytyków
Fortitude
powrót do forum serialu Fortitude

co oznacza, że serial jest dobry. Piękne zdjęcia i muzyka, Nieprzewidywalny scenariusz, ciekawe postacie z ujawnionymi lub nie motywami oraz TAJEMNICA. Do 6 odcinka zastanawiałam się, czy to kryminał w stylu szwedzkim czy gatunek twin peaks. Ci co oglądają znają odpowiedź. Świetne role Eccelstona, w którym od razu wyczuwa się dobro i coś jeszcze i to coś jeszcze jest w każdym z bohaterów, oprócz przybysza z zewnątrz czyli Tucciego.
polecam

haiko_filmweb

z powodu socjalno autorytarnych bzdet nie przebrnąłem przez pierwsze 1,5 h. Szkoda, bo mógł być dobry serial.Może do niego wrócę gdy przestanie mi przeszkadzać przymusowe wysyłanie ludzi do domu starców i zmuszanie do chodzenia z bronią.Do tego scena ze zdradą i metalem...syf

ocenił(a) serial na 10
kacper_1

Dlaczego "scena z metalem" to jak to ująłeś: syf?

antonego

szybki montaż zdrady i metalu nie kojarzy mi się pozytywnie

ocenił(a) serial na 10
kacper_1

Nie odpowiedziałeś na pytanie tylko przedstawiasz jakieś swoje prywatne skojarzenia, z których nic nie wynika.

ocenił(a) serial na 9
kacper_1

tak ... co innego zdrada w rytmie discopolo! to by była radosna i pozytywna zdrada!!!

kacper_1

norwegia. tam jest takie prawo co w tym zlego? to nie Polska gdzie boja sie wprowadzic legalizacje broni palnej...

Freddie

legalizacja a zmuszanie do noszenia pod karą śmierci ,bo tym było zabranie kluczyków do skutera na pustkowiu to raczej różnica..

kacper_1

pod kara śmierci? hahah człowieku weź się ogarnij i ogladnij ta scene jeszcze raz o co chodzilo z zabraniem kluczykow :D

kacper_1

dodam tylko ze noszenie broni jest obowiazkiem w tamtych rejonach. 3000 tys wyglodnialych niedziwiedzi. cos Ci to mowi? to jest troska o obywatel;a. ale dziecko jeszcze pewnych rzeczy nie rozumie tylko bedzie sie pytac a dlaczego a bo tak a dlaczego a bo tak... przedszkole

Freddie

obejrzyj ,jeśli już i tyle w temacie bo widzę że nie ogarniasz...

kacper_1

rozumiem ze nakaz noszenia przy sobie broni jest dla Ciebie glupi ?

ocenił(a) serial na 8
kacper_1

Pooglądaj sobie choćby filmy Gonciarza z Spitsbergenu. Tam posiadanie broni, gdy wychodzi się z miasta jest obowiązkowe.

ocenił(a) serial na 9
haiko_filmweb

Zgadzam się, rewelacyjny seria. Od początku klimatem przypominał mi "Twin Peaks".
Co do bohaterów, intryguje mnie zwłaszcza "nie wiadomo, dobry czy zły" szeryf Dan i Elena, której postać ma w sobie jakiś smutek. I ta scena, kiedy celowała z broni w drzwi, za którymi stał Dan - świetna.
Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków :).

haiko_filmweb

Potwierdzam w 100% ! Wciąga jak " klej " w nos! :) dlatego odpuszczę sobie i nie oglądam - dopiero jak będzie pełny sezon z Lektorem 1080p ;) Piwko + pistacje i jazda!