PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94310}

Frasier

1993 - 2004
6,8 6,1 tys. ocen
6,8 10 1 6101
8,7 3 krytyków
Frasier
powrót do forum serialu Frasier

Nota

ocenił(a) serial na 9

Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale można o ich braku..
Średnia tego serialu jest stanowczo za niska, jeśli zestawimy z nim noty "13 posterunku" czy
"kiepskich" (których poziom dowcipu jest tak żenujący...)

Ludziom, którzy piszą, że serial jest ok, ale mają zastrzeżenia do aktora odpowiadam
-co?! Genialnie wcielił się w wyniosłego, pompatycznego i protekcjonalnego bubka... jest
zmanierowany i MUSI wydawać się drętwy!

ocenił(a) serial na 9
hejmo

Kiepscy okej, niezła satyra na polskich nieudaczników.

ocenił(a) serial na 9
hejmo

Zazwyczaj najlepsze(najmniej debilne) seriale mają zaniżoną ocenę , bo nie podobają się tępej masie, byle idiota tego poczucia humoru nie pojmie :)

ocenił(a) serial na 9
hejmo

bo kiepscy to przygłupi serial który nie wymaga wysiłku umysłowego. ja mysle, ze Frasier po prostu nie był nigdy dostatecznie doceniony w naszym kraju.Szkoda, no ale trudno, o tym że ludzie chcieli go ogladac swiadczy chocby to ile lat go nagrywali. A dla mnie głowny aktor jest genialny!

ocenił(a) serial na 8
paranormalsun

Kiepscy też są świetni, bo pokazują nas Polaków krzywym zwierciadle. Grabowski w którymś wywiadzie mówił, że oglądalność zawyżają im ludzie z wykształceniem podstawowym i wyższym. Z podstawowym śmieją się z przytyków Paździocha do Ferdka i debilizmu Waldka. Z wyższym widzą, że przywary, które serial piętnuje wcale nie są zarezerwowane dla "klas niższych" i półgłówków. Rozumieją, że śmieją się z siebie samych w pewnym stopniu. Tylko klasa średnia tego nie ogarnia i uważa humor za niski i niewarty jej uwagi.
"13 posterunek" to najlepszy sitcom wyprodukowany w Polsce.
A Frasier jest wybitny.

ocenił(a) serial na 9
mikiom

Bez przesady - nie kazdy kto nie docenia kiepskich ich nie rozumie. Nie róbmy z tego dzieła sztuki. Mi się nie podoba po prostu, na żadnym poziomie jego przetwarzania że tak powiem :) Poza tym mylisz tu troche klase średnia z wykształceniem w swojej wypowiedzi (bardzo dużo ludzi z klasy średniej ma przeciez wyzsze wykształcenie).

ocenił(a) serial na 8
paranormalsun

Okej, jakimś wybitnym dziełem nie są, ale masa ludzi odbiera to na poziome: "tfu, nie będę się śmiał z tego, że Ferdek nazywa Paździocha mendą". A klasa średnia to nie kwestia samych dochodów - to stan umysłu :P. Najgorsi są przecież tacy straszni mieszczanie co mają kasy jak lodu...

Z drugiej strony to, że ktoś ma dyplom jakiegoś tam uniwersytetu czy szkoły wyższej nie oznacza, że doceni cokolwiek ambitniejszego od Niani czy jakichś Facetów do wzięcia.