Finał. Nie był zbyt szokujący, bo teoria o innym świecie została przedstawiona już w 1x19, jednak fakt, że Walter podróżował już do alternatywnego wszechświata, jest zaskakujący. Co więcej - Peter jest z innej rzeczywistości! To dla mnie było największą niespodzianką odcinka. Walter wybrał się na wycieczkę, żeby porwać swojego 'drugiego' syna, bo ten właściwy wcześniej zmarł. Ha.
No i przerwali w najlepszym momencie. Na wyjaśnienia Bella musimy poczekać te parę miesięcy.
Ach, no i biedny, przecięty w połowie Jones. Do czego to prowadzi potrzeba akceptacji (;
fajny byl motyw z wiezami WTC :D co do peter-a to cos podejrzewalem,ze jest z innego swiata:)
No tak, właściwie fakt, że nie pamiętał swojej nieprzebytej choroby był już pierwszą wskazówką, że coś jest nie tak. To jest dopiero bezczelność - utracić syna na rzecz swojego alternatywnego-ja.
Ciekawe, czy rozłożą akcję II sezonu na dwie płaszczyzny - 'nasz' świat i 'ten' drugi. Nie jestem pewna, czy nazbyt by to nie namieszało (od razu kojarzą mi się te wszystkie lostowe podróże w czasie), choć na pewno byłoby ciekawie.
A tak, WTC robiły wrażenie ;)
Co prawda WTC mnie trochę zaskoczyło ale i rozbawiło. Pomysł z Peterem z innego świata też całkiem niezły tylko żeby scenarzyści nie poszli w złym kierunku. Mam na myśli, żeby nie robili szopki z podróżami w czasie jak np w LOST. Miło zobaczyć także (w końcu) Williama Bella - Leonard Nimoy. mam nadzieję że w 2 serii będzie częściej pokazywany no i może popracuje trochę z Walterem :]
A kim mniej więcej jest obserwator? Mi się wydaje że jest jakoś związany
z Peterem. Zauważcie, że jak był na plaży to dał Walterowi monetę, na
skrzynce którą Walter znalazł była ta sama moneta, którą potem dał
Peterowi. Jest jeszcze jedna opcja ale raczej absurdalna - obserwator to
zmarły? syn Waltera - Walter mówił do Petera, że to była jego ulubiona
moneta, czego on nie pamięta co wskazuje na to, że ta moneta była tego
chorego Petera. Skąd obserwator miałby w takim razie tą monetę?
Przy wręczaniu monety Walterowi Obserwator powiedział, że wszystkiego jest więcej niż jedno. Wynikałoby z tego, że ta moneta także pochodziła z alternatywnego świata, czyli Obserwator też może się między nimi (światami) poruszać, a Peter jej nie pamiętał, bo... skleroza? ;P Może wszystkie wspomnienia z tamtego świata zostały w jakiś sposób wymazane? Cholera wie. Co do tego, kim jest Obserwator - hm, niektórzy wskazywali na to, że ten mały, łysy chłopiec którego znaleziono w podziemiach jest takim przyszłym Obserwatorem. Czyli takich, którzy ukazują się zawsze, gdy dzieje się coś nadnaturalnego byłoby więcej. Może Obserwator ma za zadanie pilnować równowagi między wszechświatami? Stąd zabrał Waltera, żeby ten zatkał dziurę, bo inaczej skutki byłyby katastrofalne.
Secret Revolved
Walter Melon mial 2 synow,petera oraz pitera hm...podobne imiona.Byc moze to byly blizniaczki.
WTC-oczy wisze cie jestesmy w swiecie Marvela gdzie superman i batman para malzenska zwalcza zlo Ojca Grzyba.
Na serio....hm...podrozowanie do 2 rzeczy swiata lol hehe lol hehe.
Ostatnia scena bardzo mnie zaskoczyła. Spodziewałem się zobaczyć wszystko, ale nawet nie przyszło mi do głowy, że to będzie WTC. :) Bardzo nie podoba mi się, jak zakończyli historię Jonesa... :/ Tak po prostu przybiegł Peter przekręcił pokrętło i tak po prostu Jones zginął... A mogłoby być ciekawie, gdyby udało mu się przejść na drugą stronę. Kompletnie to zawalili. Ale ogólnie finał był bardzo dobry.
W pewnym momencie oglądania 1 sezonu myślałem że Peter'owi również podawano ten eksperymentalny lek co Olivii i innym dzieciom, co by wyjaśniało że nie pamięta choroby i wypadku samochodowego z dzieciństwa, jak inne dzieci nie pamiętał okresu kiedy podawano mu lek.
W końcu młody Bishop mam wysoka inteligencje i kilka innych talentów co świadczyło by że jest wyjątkowy (rekrutem-żołnierzem).
WTC w finałowej scenie mnie również zaskoczyło tylko, nie wiem jak mam rozumieć tą scenę? Tamten świat jest lepszy, bardziej pokojowy i lepiej rozwinięty? Nie doszło tam do 11 września?
Oj trzeba czekać na odpowiedz przynajmniej do września... :(
Czekanie na drugi sezon, tak jak w przypadku "True Blood", będzie niezwylke trudne... Serial jest świetny. Oby drugi sezon był równie dobry.
Pozdrawiam