"Gęsia skórka" to bez żadnych wątpliwości wspomnienie dzieciństwa. Ale i po za tym genialna seria książek których było spokojnie z 60. No tak. Ładnie nasz naród olali!!! Zobaczcie tylko: serial anulowany, książki 1/6 jest tylko po polsku (wydawane przestały być 11 lat temu :/)!!! A tłumaczą za przeproszeniem Chuj*we tytuły na które i tak nikt do kina nie idzie (gnomeo i julia, matki w mackach marsa) zamiast wydać trochę kasy na przetłumaczenie mistrzowskich książek i ponowne pokazanie w TV równie dobrego serialu. Już nawet nie z dubbingiem. Lektor niech to czyta - to nie jest skomplikowany angielski!!!
Mogli by go znowu puścić. Pamiętam jak go oglądałam (chyba na FoxKids - którego już nie ma) jak byłam o wiele młodsza i chętnie bym go znowu obejrzała, żeby sprawdzić czy jako 16-latka będę miała takie same wrażenia, ale na pewno go nie puszczą, a szkoda :-( A tak na marginesie nie wiedziałam, że serial powstał na podstawie książek, bo nigdy się na nie nie natknęłam. W Polsce nigdy nie można znaleźć nic ciekawego, a jak już można to lata świetlne za Zachodem. To niesprawiedliwe!