PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125073}

Gęsia skórka

Goosebumps
1995 - 1998
7,5 14 tys. ocen
7,5 10 1 14213
6,4 8 krytyków
Gęsia skórka
powrót do forum serialu Gęsia skórka

Wspaniały serial.

użytkownik usunięty

Pamiętam, oglądałem go jak byłem duużo młodszy. Pamiętam teraz tylko kilka odcinków. Kultowa sera z lalką, te
odcinek że brat z siostrą cofnęli się w czasie. Seria z obozem też była niezła.Bardzo się cieszę że Puls zaczął nadawać te
odcinki.Fajnie ogląda się te odcinki(Aaa,to ten odcinek!Pamiętam go!)
Mam 2 pytania:
1.Czy można dorwać wersję polską tych książek, na podstawie których powstał serial?
2.Pytanie niezwiązane z serialem:pamiętam że na Jetixie albo Fox Kids leciały seriale(Ludwiczek,X-Men) i pamiętam
jeden:kreska wyglądała jak w tym serialu Hulk lub X-Men.Opowiadał o jakiejś grupie specjalnej, lecieli jakimś statkiem,
było to taki science fiction, spotykali kosmitów, była tam laska która miała moce psychiczne. Pamiętam,że po każdym
odcinku miałem noramalnie mindf*ck..Pamięta to ktoś?

ocenił(a) serial na 10

Odnośnie książek z serii gęsia skórka to poczytaj ten temat.
http://www.filmweb.pl/serial/G%C4%99sia+sk%C3%B3rka-1995-125073/discussion/UWAGA +FANI+G%C4%98SIEJ+SK%C3%93RKI,1589571
Tutaj użytkownik fafikozoom napisał, że posiada skany do książek z gęsiej skórki. Ściągnąłem ,,Noc lalki'' bez kilku stron. Więcej nie wrzucał. Ostatni post jest sprzed 3 lat, więc może to być nieaktualne. Serialu nie kojarzę. Może M.A.S.K. lub SREBRNY SURFER?

ocenił(a) serial na 8
Michmeister

Odnośnie książek- w Polsce Świat książki wydał łącznie 10 tytułów z serii "Gęsia skórka" komasując je w 5 tomikach. Tłumaczenie z angielskiego zajęli się Jacek Znaniecki (1), Joanna Kopel (1, 2, 3, 4) i Marcin Stopa (2, 3, 4, 5).

1999:
1. Witamy w domu śmierci / Nie wchodźcie do piwnicy
2. Krew potwora / Zdjęcie przepowie ci śmierć
3. Klątwa z przeszłości / Znikamy!

2000:
4. Noc lalki / Lucy i potwory
5. Obóz koszmarów / Duch z sąsiedztwa

Książki są dostępne w rozsądnej cenie na allegro.