PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=737390}

Get Down

The Get Down
2016 - 2017
8,0 6,0 tys. ocen
8,0 10 1 6041
7,2 11 krytyków
Get Down
powrót do forum serialu Get Down

Totalne dno

ocenił(a) serial na 4

Nie dziwię się że NEtflix nie nakręci drugiego sezonu

marcin0218

Aha a może tak rozwiń swój post,chętnie dowiem się co takie w tym serialu było dnem?

ocenił(a) serial na 4
buterfly

To, że serial w założeniu miał opowiedzenie o narodzinach kultury hip-hop. Ale sposób w jaki to przedstawiał, nie przypadł do gustu większości ludziom. A słaba oglądalność = brak kolejnego sezonu. NA ten wydano podobno 500 mln dolarów.
Co było dnem? Baśniowe przedstawienie rozwoju tej kultury. I to właśnie nie przypadło do gustu, oglądającym. Zapewne liczyli, że bohaterowie w serialu będą prawdziwi. A jedynym prawdziwym jest Grand Master Flash. Sądzę, że ludzie baaardzo chętnie obejrzeliby taki serial, który przedstawia prawdziwych muzyków. Tutaj akcja skupia sięna Bronksie. Rok 77? Proszębardzo, oto kilku, z pośród masy raperów pochodzących z Bronksu: KRS ONE, BIG PUN, SLICK RICK, FAT JOE, GRANDMASTE FLASH, Inspectah Deck, Kanibus, Kurtis BLow i wielu innych. Zrobic serial jak cześć z nich jest jeszcze dziaciakami, a Grandd Master ich guru, to by było coś pięknego.

marcin0218

Zacznę od tego że to że serial został skasowany z powodu niskiej oglądalności nie oznacza że serial był dnem ;)

Po drugie serial jest z założeniu musicalem a nie historią o życiu hiphopowców - Dziwi mnie też że twierdzisz że bohaterowie byli nie prawdziwi, ponieważ przeczy temu chociażby historia Ezekiela.

ocenił(a) serial na 4
buterfly

Ale niska oglądalność spowodowana jest raczej tym, że w tym wypadku serial, nie podchodzi większej ilości ludzi. Bo czemu mieli by nie oglądać świetnego dzieła, skupiając się na innych? Tak ja to rozumuję :)

Na szybko teraz sprawdzam googla :) I jest napisane, że Ezekiel to postać fikcyjna. Jak zaczynał się serial to sądziłem, że to będzie NAS.

"Grown-up Zeke, who is played on the Netflix series by Daveed Diggs and performed on the soundtrack by Nasir Jones (a.k.a. Nas), doesn't seem to be inspired by any one person."

marcin0218

Bardziej rozumiem to tak że w dobie tyle produkowanych serial wybrali co innego :)

Fakt opis może być mylący nawet ten na filmwebie mówi że serial przedstawia również hiphopowców, pod tym względem fakt może rozczarować ja natomiast od początku kratowałem produkcje jako musical, wiec byłem przygotowany na to że raczej skupiono się nie na przedstawieniu hiphopowców :)

ocenił(a) serial na 4
buterfly

No tak, to mieliśmy różne podejścia do serialu :)

marcin0218

Co hip-hopu to może ten serial przypadnie ci do gustu - https://www.filmweb.pl/serial/Imperium-2015-710811

ocenił(a) serial na 4
buterfly

Ooo sprawdzę. Lubię tego aktora? A gdzie to można obejrzeć? Netflix? Hbo go?

marcin0218

Wpisz w google zaq2 i wejdź na tą stronę, później nazwę serialu i powinny być wszystkie odcinki.