Ghost Hunters jest jednak trochę słabsze od GAC,głownie z tego powodu,że ida do tych lokacji w zbyt dużej gromadzie.Ghost Lab to jest natomiast jakaś kompletna kupa g.....a. Chłopców z GAC podziwiam przede wszystkim za odwagę. Nie wiem jak mocny trzeba mieć układ nerwowy,żeby w pojedynkę siedzieć w tych potencjalnie nawiedzonych pokojach,piwnicach,czy celach więziennych.Dodatkowy plus za to,że sami mają nad wszystkim kontrolę-kamerują,nagrywają i nie ciągną za sobą ekipy technicznych.
Ja tam średnio wierzę w to co się dzieje w tym serialu. Kiedyś oglądałem Ghost In Lab, to była jak dla mnie totalna ściema i podzielam Twoje zdanie. Naprawdę lubię Ghost Adventures z tego powodu, że każdy odcinek ma swój mroczny klimat, ciekawą historię, a niektóre są na prawdę straszne. Lista horrorów do obejżenia już mi się skończyła,a tu mam całą masę, że tak powiem mini-hororów. Polecam oglądać wieczorkiem w odpowiednim nastroju ;)
Jeżeli chodzi o klimat to polecam odcinek "Ancient Ram Inn"- mój ulubiony. Właściciel tego miejsca musi spać przedsionku, ponieważ zjawy nie pozwalają mu na przebywanie w innych pomieszczeniach.
Jakie teorie spiskowe?
Jak to określenie ma się do tego... serialu? Przecież to są zwykłe bujdy, typu reality shows z magikami.
A już w ogóle rozwala mnie ten koleś, strugający gwiazdora, który pojawił się dopiero w ostatnich odcinkach.
widocznie jezyk nie za bardzo Ci pasuje - w serialu wypowiadaja sie specjalisci m.in z dziedzin fizyki mówiąc iż nie da się w racjonalny sposób wyjaśnić występujących w nim zjawisk.
Chłopaki nie mówią nigdy ze to duch pisza nie wyjaśniona mgła nie wyjaśniony dźwięk ........
Byłem sceptykiem do czasu GAC
Równie dobrze możesz sobie stwierdzić, że 1 z tzw. "magików" robi magię "na serio". Kiedy już nie raz udowadniano, że jest to wyreżyserowane.
Tutaj jest najpewniej dokładnie ten sam zabieg. Zwykłe widowisko, pod publiczkę, jak setki innych ustawionych programów telewizyjnych.
"Chłopaki nie mówią nigdy ze to duch pisza nie wyjaśniona mgła nie wyjaśniony dźwięk ........"
A co mówią, kiedy odczytują te nagrania ze swych śmiesznych urządzeń? Urządzeń, które... UWAGA, potrafią rozszyfrować słowa wypowiadane przez duchy.
Aż dziwne, że jeszcze nie dostali Nobla. Nikt wcześniej tak dobitnie nie udowodnił istnienia zjawisk paranormalnych.