Niestety, nie mogę się zgodzić z przedpiścami.
Oglądałem GiTS i bardzo mi się podobał, ale od kiedy wyrosłem z Anime patrzę na to wszystko trochę obiektywniej... i niestety - Stand Alone Complex wypada bardzo blado.
Tak jak w więszkości produkowanych anime mamy stanowczo za dużo efektów komputerowych, za to animacja rysowana pozostawia wiele do życzenia.
Mam nadzieję, że z "Innosence" będzie lepsze...
re do Kicha
człowieku ... zastanów się nad tym co ty mówisz ... tak po piersze to jest SERIA telewizyjna ... ... i porównanie jej do FILMU jest najgorszym z możliwych .. ... jasne że Film jest o wiele lepszy ... ... [samo nazwisko Mamoru Oshi o czymś mówi .. .:/ ] ... w dodatku gdyby nieli dalej ciągnąć tą samą kreskę to sam budżet by ich zabił ... i żadna stacja nie kupiła by tego ze względy na CENĘ ... takie proste względy ekonowiczne .. .. jak chcesz to prsze bardzo .. bierz ołówek w ręke i spróbój sobie sam coś takiego narysować .. .. .. .. . wcale sięnie dziewię że przeszli na efekty komputerowe .. .. .. .GitS się spłacił .. .. .bo tu jestinny rynek niż rynek telewizyjny .. .. inaczej się to odbiera w kinie a inaczej w telewizji ... .. :P .. proste .. . .. .. .
Re:
A czy ja mówię, że film jest cienki przez złe intencje twórców? Przez pogodę może? Przez rodzinne problemy rysowników? Przez kondycję światowej gospodarki? Nie! Absolutnie nie obchodzi mnie dlaczego Standalone Complex jest cienki. Może być i cienki, bo nie było ich stać. Co za różnica? Jest cienki i już.
No a tu chyba przyznałeś mi rację, nie?
Poza tym rysować tego nie będę, bo rysownikiem nie jestem. Jestem widzem, więc będę oglądać... i oceniać.
Poza tym taki NGE był rysowany dużo ładniej.
Pozdrawiam ;-)
re ...
hmmm ... człowieku ... .. .. .
nie porówoj już któras to mówię .. .. oryginału do serii telewizyjnej .. .. ... bo to są dwie różne sprawy ... .. ..
mówisz że jest cienki .. .. to dobra .. dokładnie powiedz Ci według CIebie jest cienkie w nim .. . .. bo tylko samo mówienie za duż efektów komputerowych nic niew zdziała. .. . .. .. . ..
no proszę .. .. ..
zdrófka ..