PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=848384}
7,1 26 tys. ocen
7,1 10 1 26235
6,5 2 krytyków
Ginny & Georgia
powrót do forum serialu Ginny & Georgia

Już sama zajawka dobitnie pokazuje o czym będzie cały serial. Zdecydowanie nie polecam no chyba, że wstyd ci za to, że jesteś biały.

ocenił(a) serial na 8
jarkoswawa

A serial w ogóle został przez ciebie obejrzany, czy ocena i opinia z d*py? Nie nazwałabym go kinem wysokich lotów, ale co w tym serialu niby miało sprawić, że jest ci wstyd, że jesteś biały? Wstyd jest mi dopiero jak czytam takie idiotyczne wpisy.

demstory

Nie przeczytałeś ze zrozumieniem tego co napisał @jarkoswawa. Ten serial (potwierdzam, bo obejrzałem) jest właśnie skierowany do tych co popierają BLM i inne tego typu lewicowo-julkowe zachowanie.

Autor posta napisał, (przekładając na to, żebyś zrozumiał) - że jeśli jesteś biały i wstyd Ci za to, że jesteś biały (bo gdzieś po drugiej stronie globu czarnoskorzy mają swoje problemy) to serial zdecydowanie poleca.

Jeśli nie wstyd Ci za swoją rasę - to wtedy nie poleca się oglądania serialu. Proste? Proste :)

Poza tym ciężko mi się ogląda serial, który w sporej części polega na gapieniu się w telefon przez główne bohaterki. Jeszcze Sherlock Holmes (z Benedictem) jakoś fajnie ogarnął temat sms'ów/chatów - a tutaj? Banda bananowych dzieci, co bez iphone'a nie przeżyją jednego dnia.

Dla mnie solidne 1/10 - przez to, że ten serial nie wnosi praktycznie nic pozytywnego dla odbiorcy. A jak zobaczyłem scenę gdzie bohaterka oklejała sobie taśmą uda .... no trzymajcie mnie - jak taka grubo się czuje to polecam amputacje kończyn... ew wybranie się do progresywnego kraju gdzie można dostać tabletki na eutanazję :)

axelbest

Aaa no i ta toksyczna męskość :P ...taaa - ten cały serial jest toksyczny

jarkoswawa

Po pierwszym odcinku mam wrażenie, że ta córka, Ginny jest rasistką. A nie można jej tak nazwać tylko dlatego, że ma inny kolor skóry. Oburzenie, że na liście książek są w większości autorzy koloru białego. Widocznie nie było innych autorów pasujących do tematu. W ogóle jakie ma znaczenie ma rasa osoby, która napisała książkę?! To jest rasizm.

Prozerpina

Ponoć matematyka jest rasistowska..... :) no ale takie czasy mamy, szkoda tylko, że większość idiotów jest w stanie narzucić swoje głupie zachowanie i traktować, że to norma.

ocenił(a) serial na 7
Prozerpina

Dokładnie. Sam serial jest niezły, ale Ginny jest po prostu rasistką, tylko nie można jej tak nazwać. Pokazała to dobitnie w ostatnim odcinku, wyżywając się na Hunterze i szantażując nauczyciela. Jeszcze mówiąc mu może nie wprost, że co z tego czy jest ON rasistą, ale ważne co pomyślą ludzie z komisji gdy ona go oskarży.