PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655965}
7,2 616  ocen
7,2 10 1 616
Girls und Panzer
powrót do forum serialu Girls und Panzer

Nastolatki zafascynowane czołgami i bitwami pancernymi. Bardzo ciekawe zjawisko – coś innego. Spodobał mi się ten pomysł. Dokładając do tego garść naprawdę trzymających poziom żartów oraz nieźle odwzorowanych królów pól bitewnych, otrzymujemy lekką, przyjemną, otoczoną mgiełką niedorzeczności, ale nie pozbawioną wdzięku historię, która absolutnie nie stara się pretendować do miana arcydzieła. Dodatkowym plusem dla mnie, była spora ilość niemieckiego żelastwa przewalającego się przez ekran.

ocenił(a) serial na 6
Logan_6

Historia jak dla mnie jest mdła i sztampowa, to już było w x produkcjach anime, natomiast sam koncept połączenia nastolatek z czołgami jest już genialny i całkowicie odjechany. I trzeba przy tym przyznać, że w jakiś sposób autorzy starali się odwzorować charaktery wojsk pancernych poszczególnych nacji np. to że Niemcy mieli świetnych pancerniaków i wspaniałe maszyny, ale zżerały one masę paliwa i łatwo ulegały awariom, czy np. tekst o przepraszaniu Finów za naśmiewanie się ze Stuga III, w których to ci właśnie Finowie z nizłym skutkiem stawali opór sowietom. Na plus również genialne poczucie humoru w prowadzone do bitew (sposób w jaki załatwiono Mausa genialny)