Przepraszam, że być może tak wybiegam, ale są już pierwsze informacje odnośnie odcinka.
Tytuł, jak w tytule wątku - The Break-Up, czyli Zerwanie. Czyje? Tego dowiemy się być może w promo, lub dopiero w odcinku, chociaż patrząc na listę piosenek oraz odcinek 1 i 2 łatwo się domyślić ; ) Na pewno spodziewać się możemy Rachel, Kurta, Santany i UWAGA! Finna. Promo nie jest jeszcze dostępne, w końcu prawie 2 tygodnie jeszcze do premiery ; )
Przeglądając przeróżne strony na temat Glee, natrafić można na piosenki, które w danym odcinku się pojawią. Akurat na odcinek czwarty przypadają (choć pewnie będzie ich więcej):
1. ''The Scientist'' - co cieszy mnie najbardziej, kolejna piosenka Coldplay w Glee ;3
2. ''Barely Breathing''
3. ''Give Your Heart A Break'', Demi Lovato, a wykonać ją mają Rachel i Brody, co również mnie cieszy bo to w sumie piękna piosenka, nie mogę się doczekać wersji Rachel ;D
4. ''Mine'', Taylor Swift, w wykonaniu Santany
5. ''Don't Speak'', No Doubt, a usłyszymy ją w wykonaniu Kurta, Blaine'a, Rachel i Finna.
Można znaleźć również angielski opis odcinka:
''Roommates Kurt (Chris Colfer) and Rachel (Lea Michele) are surprised by unexpected out-of-town visitors, and a job offer leads to friction between Will (Matthew Morrison) and Emma (Jayma Mays). The relationships of four of the couples are tested—Will and Emma, Rachel and Finn (Cory Monteith), Kurt and Blaine (Darren Criss), and Santana (Naya Rivera) and Brittany (Heather Morris)—and at least one does not survive''
czyli w moim wolnym tłumaczeniu (przepraszam, jest 2 w nocy i nie mam siły na lepsze tłumaczenie. zresztą nie jestem tłumaczem i wgl xd ale jakby ktoś wymyślił/znalazł lepszą wersję - po prostu piszcie ;D):
''Współlokatorzy Kurt i Rachel są zaskoczeni przez niespodziewaną wizytę gości spoza miasta i propozycją pracy prowadzącą do sporu między Willem i Emmą. Związki 4 par poddane są testowi - Will i Emma, Rachel i Finn, Kurt i Blaine oraz Santana i Brittany - jedna z nich nie przetrwa.''
Premiera odcinka 4 października. Jest na co czekać? :D