PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Covery

ocenił(a) serial na 9

Jaki jest wasz ulubiony cover z glee :)?

ocenił(a) serial na 9
Ophra122

Ja osobiście uwielbiam Don't stop belive in oraz It's my life :) a wy ;P?

użytkownik usunięty
Ophra122

zdecydowanie 'Total eclipse of the heart' :)

ocenił(a) serial na 9

Tak ,to było niesamowite! Bardzo podobały mi się też ,,It's my life'' , ,,Imagine'' i ,,Like a Prayer'' ;) W ogóle zauważyłam ,że wiele piosenek zaśpiewanych grupowo nabiera nowej ,niespodziewanej mocy.

ocenił(a) serial na 10
Ophra122

Prawie wszystkie covery wolę od oryginału. Szczególnie tych piosenek mogę słuchać na okrągło: Stop! In The Name Of Love - Free Your Mind, Marry You, Thriller - Heads Will Roll, P.Y.T (Pretty Young Thing), Valerie, Forget You, Somewhere Only We Know i Silly Love Songs. Jedynie piosenka MChR Sing podoba mi się bardziej w oryginale.

ocenił(a) serial na 9
Ophra122

Dla mnie też tak jak dla koleżanki wyżej większość piosenek w wykonaniu Glee jest lepsza od oryginału.
A piosenki, które najbardziej lubię to: Total Eclipse of The Heart, Bohemian Rhapsody, Don't You Want Me i Hello.

ocenił(a) serial na 9
urszulankaa

Hehe Przyznam wam rację wiele piosenek wole w wykonaniu Glee niż oryginale , ale obie wersje sa ooczywiście świetne :)

ocenił(a) serial na 6
Ophra122

zdecydowanie moj number one to "Dream On" w wykonaniu Matthew Morrisona oraz Neila Patricka Harrisa:D drugie miejsce ma Gold Digger a trzecie The Boy Is Mine :)

ocenił(a) serial na 8
Kasiczkaa

Valerie i Loser like me :D

ocenił(a) serial na 8
zozol_3

Trudny wybór:) Zwłaszcza że całe Glee to przede wszystkim genialne aranżacje piosenek. Ściągnęłam sobie większość piosenek i przynajmniej do pracy sie łatwiej idzie, jak śpiewają mi do ucha:D Co do moich ulubionych to wszystkie covery Journey (szczególnie "Don't stop believin'"), You can't always get what you want, Safety dance, Run Joey run:),Stop in the name of love/ Free your mind, Beth, One of us (genialna!), Need you now, Only the good die young, Somebody to love, Landslide, Thriller/Heads will roll, Fire, i oczywiście Dream on. I tak wybrałam moje najlepsze bo słucham i kocham chyba wszystkie (no prawie:))

ocenił(a) serial na 9
joana020

trudny trudny jeszcze bardzo fajny jest cover Highway the hell :D

ocenił(a) serial na 7
Ophra122

zdecydowanie wszystkie, mogę słuchać bez przerwy. Jednak taki najbardziej charakterystyczny jest chyba Don't stop believin' ;)

ocenił(a) serial na 10
Ophra122

Ulubiony cover?

Wszystko, absolutnie wszystko co zaśpiewają Warblersi. Wiem, że są w Glee tylko "przejazdem", ale ja po prostu ubóstwiam grupy a capella i kocham tych gości:) Moim numerem jeden jest "Raise Your Glass" i ostatnio "Somewhere Only We Know" (która według mnie jest piosenką najlepiej pasującą do Wokalu Darrena Crissa) [aktualnie czekam na płytę Warblersów, od 9 maja na Amazonie;) ]

Jeśli chodzi stricte o New Directions moje ulubione to:

"One Of Us" - zdecydowanie moja ulubiona piosenka. Wielka szkoda, że w serialu została ona skrócona do minimum i przede wszystkim, że została z niej wycięta solówka Kurta, która moim zdaniem świetnie wpasowuje się w cały odcinek i bardzo żałuję iż jej nie zostawiono. Kto nie słyszał odsyłam do wszystkomającego Youtube:)

"Baby it's Cold Outside" - jeden z najlepszych duetów w serialu. Rewelacyjnie zaśpiewany i zagrany.

"Jessie's Girl" - ta piosenką Finn udowodnił mi że potrafi śpiewać;)

"Only the Godd Die Young" - moja ulubiona piosenka w wykonaniu Pucka

"Rose's Turn" - po prostu jedno wielkie W O W!

oraz mash-upy: "Stop in the name of love/Free your mind" oraz "Thriller/Heads Will Roll"

oraz sopiler do 2x18:

"As We Never Say Goodbye" - po wysłuchaniu tej piosenki chyba nikt nie ma już wątpliwości, że największa diva w New Directions nazywa się Kurt Hummel. Tak emocjonalnego i wzruszającego wykonania utworu dawno nie słyszałam już w Glee. Niech Rachel i Cedes się schowają! Aż się nie mogę doczekać jutrzejszego odcinka:)

Na koniec jeszcze pragnę powiedzieć, że biorąc pod uwagę, że wszyscy starający się o rolę w Glee na castingu zaśpiewać musieli, doczekać się już nie mogę jak niejaki Dave Karofsky ruszy wreszcie czetery litery i coś zaśpiewa. Ale to tak na marginesie ;)

Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
Nienna

Jestem przy 6 odcinku II serii,
Najbardziej w pamiec wpadly mi:
1. Kurt / Rachel"Gravity"
2. Rachel / Finn / Puck / Jessie - "Run Joey Run" - g e n i a l n e ! ! !
3. "Don't stop believin"
4. Quinn - "You Keep Me Hangin' On"
5. "It's My Life" / "Confessions Part II" - Chłopaki
6. Sue - "Vogue"
7. "Physical" Sue i Olivia Newton-John
8. "Total Eclipse of the Heart" B O S K I E ! ! !
9. "Poker Face" - Rachel i jej matka

ocenił(a) serial na 10
Enemie

Mi bardzo podoba się "Run Joey Run" oraz "Sing" (My chemical romance)

Ophra122

Mój ulubiony - Don't Rain On My Parade z pierwszych zawodów. Nareszcie Rachel nie miała sweterka z jakąś trzodą chlewną ;) Poza tym wykonanie wg mnie o wiele lepsze niż Barbry Streisand w oryginale.
Btw, Loser Like Me to nie cover, został napisany na potrzeby serialu.

ocenił(a) serial na 10
Ophra122

Total eclipse of heart, Valerie, No air, Gives you hell, Shout it loud xD

ocenił(a) serial na 7
Ophra122

Dog Days Are Over i Need You Now. Jednak mój ulubiony kawałek to Get It Right :)

ocenił(a) serial na 9
claudie

ooo Need You now też świetny cover :)

ocenił(a) serial na 9
Ophra122

a co myślicie o Born this way ?

Ophra122

1 sezon:

Ulubione Covery:
1. Bohemian Rhapsody
2. Poker Face
3. Don't Stop Believin'
I kilka innych które wpadły w ucho:

1. Another One Bite The Dust
2. Any Way You Want It
3. Defying Gravity
4. Hello, I love you
5. Highway to Hell
6. Over The Rainbow
7. Somebody to Love
8. Sweet Caroline
9. Thong Song
10. To Sir with Love

ocenił(a) serial na 10
juve_fan_sebek

Born this way jest według mnie lepszy niż orginał

ocenił(a) serial na 9
milakunis

według mnie oryginału nic nie przebije :D , ale oczywiście ten jest na drugim miejscu ze wszystkich coverow jakie slyszlam , co prawda odcinka nie wiedzialam jeszcze , ale na yt słuchałam

ocenił(a) serial na 9
Ophra122

- mash-up "Heads Will Roll/Thriller" (genialne, jeden z najlepszych połączeń piosenek ;D)
- "Bohemian Rhapsody"
- "Need You Now"
- "Loser" (Puck)
- "Last Name" (gdyby ktoś nie kojarzył, to ta piosenka z początkowych odcinków, śpiewała ją ta April)

w ogóle covery są tu mega ;D lubię wiele z nich, ale te są moje najbardziej ulubione ;)

ocenił(a) serial na 6
Ophra122

Need You Now
Silly Love Song
Don't stop belive
Firework
No Air
Jessie's Girl
Thriller/Heads Will Roll
Marry You
Don't you want me

ocenił(a) serial na 8
kaia2009

Born this way - bardzo mi się podobał

zozol_3

Total Eclipse of the Heart, Jessie's Girl,Somebody to Love i Bohemian Rhapsody, zdecydowanie:)

ocenił(a) serial na 8
Caereenes

Bohemian Rhapsody podoba mi się bardziej w oryginale, nie różnią się wiele, ale jednak.
za to moimi mistrzami są kolejno: Toxic (cały występ był cudowny) i I Want To Hold Your Hand (w wykonaniu Beatlesów piosenki nie da się słuchać, bolą mnie od niej uszy, dzięki Glee zrozumiałem, że to nie ich muzyka jest przerażająca tylko oni sami ;p) - Kurt mistrz!

ocenił(a) serial na 9
fafaldo

Bohemian Rhapsody też myśle , że akurat ta piosenka wyszła lepiej niż w oryginalea co do Kurta to fajnie w 2 sezonie śpiewał z Rachel w 3albo 4 odcinku jeśli dobrze kojarze " duets"

ocenił(a) serial na 9
Ophra122

Like a Prayer! i ... wszystkie inne hhehe;) Chcę więcej solówek Santany!

ocenił(a) serial na 8
Mistral_2

zgadzam się z Mistral_2 Santana powinna mieć więcej solówek !

zozol_3

jak dla mnie to wszystkie piosenki które spiewal Jessie (moze oprocz Highway to hell- wole oryginal) są swietne. Koles ma super glos, a Bohemian Rhapsody bylo w jego wykonaniu genialne:)

ocenił(a) serial na 9
ewcynka16

Highway the hell to klasa sama w sobie wątpie , żeby ktokolwiek kiedykolwiek przebił oryginał

ocenił(a) serial na 9
Ophra122

Moim zdaniem każdy cover jest prześwietny, ale najbardziej lubię: Don't Stop Believen, Forget You, Gravity, Take Me Or Leave Me, Born This Way, Misery, Lke a Payer, Sing i Jessie's Girl. Starsznie podobało mi się też wykonanie Imagine, było niesamowite! : )

ocenił(a) serial na 9
little_emm

Imagine nie lubie tej piosenki ogólnie , ale cover rzeczywiście fajny :)

Ophra122

Take a bow w wykonaniu Rachel.

ocenił(a) serial na 9
Asylynn

zgodze sie swietnie ja zaspiewala

Ophra122

Większość coverów mi się podoba.:)

ocenił(a) serial na 9
Lily_115

Lean On Me też jest prześwietne! : D Btw, czyja to jest piosenka? : )

little_emm

w orginale jest spiewana przez Billa Withers - to ur. w 1938 r. amerykański wokalista, gitarzysta i kompozytor. Piosenka powstała zdaje sie na początku lat 70

ocenił(a) serial na 8
Asylynn

Songbird♥

ocenił(a) serial na 9
Asylynn

dzięki ; 3

ocenił(a) serial na 9
little_emm

a kogo chcielibyscie zobaczyć jako gwiazde specjalną w Glee ;)?

ocenił(a) serial na 4
Ophra122

Najlepsze według mnie:
- Bohemian Rhapsody
- Another One Bites The Dust
- Hello
- Highway to Hell
- Like a Virgin
- Run Joey Run
- Total Eclipse of the Heart
czyli podsumowują wszystkie zaśpiewane prze Jesse'ego ;]
Uwielbiam go! ;)

Ophra122

ja najbardziej lubię Don't stop believin' ,No air,Bust your windows :D

ocenił(a) serial na 9
nihooya

Jessie świetnie śpiewa ale jako postac mi nie podpasował natomiast piosenki pierwsza klasa

Ophra122

don't rain on my parade, it's a man's man's world, dog days are over, total eclipse of a heart, hello,i love you, run joey run, don't stop believing, do you wanna touch.

Leighton

rehab!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 8
Ophra122

Bardzo udany okazał się cover "Poker face" - pokazał mi, że piosenki Gagi też można posłuchać z przyjemnością. Nowa, świetna aranżacja. Brawa!

anne_black

Landslide, Need you now, Raise ur glass.

ocenił(a) serial na 8
Lenkapl

Back to Black i Songbird ♥