nie będę oryginalna jeśli powiem , że Czesława Niemena - Dziwny jest ten świat
No ja bym się bała tej piosenki w Glee, chyba straciłabym całą swoją sympatię do tego serialu i reżysera. To jest utwór wg mnie, którego się nie wykonuje publicznie. Jedyną osobą, która mogła to zrobić, był Niemen. Dzisiaj? Nadal to Niemen, potem jest wielka przepaść i Janusz Radek, który nie gwiazdorzył przy śpiewaniu tego protestsongu, racja darł się wniebogłosy, ale to wszystko do siebie pasowało, nie raniło mojej wrażliwości tak jak np. Flinta z Cugowskim, czy ktokolwiek inny. Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale dla mnie Dziwny jest ten świat jest utworem szczególnym, mam z nim, jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało, dziwną więź i czuję ból, jaki ta piosenka czuje, gdy się za nią bierze ktoś, kto nie powinien. :)
"bust your window" by mercedes, "forget you" by gwyneth paltrow, "bills bills bills" i "run joey run"!
A ja uwielbiam "Confessions" Ushera połączone z "It's my life" w wykonaniu chłopaków <3 i jeszcze "Billionaire"
Dream on ze względu na Harrisa.
a reszta to żadna rewelacja.
dobrej piosenki cover nie może przebić.
mnie sie okropnie podobala piosenka wokalnej adrenaliny z ostatniego odcina 2 serii. Wiec jesli ktos wie jak sie nazywa to blagam, pomocy !
Mi osobiście podoba się połączenie "Umbrelli" z Deszczową piosenką:)
a tak poza tym to toxic było dobre, don't stop believing czy też bad romance.
Never Going Back Again, Don't You Want me, Toxic, Only The Good Die Young, I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance, zdecydowanie Friday i oczywiście Teenage Dream :))
Jak dla mnie właściwie każda piosenka, która śpiewał Kurt, niesamowicie uwielbiam głos Colfera. Szczególnie lubię słuchać 'Defying Gravity' w wykonaniu wyłącznie Kurtowym (pod koniec 2 serii głos Rachel zaczął mnie poważnie denerwować i drażnić, więc jakoś nie mam ochoty jej słuchać w tak pięknej piosence), "I wanto to hold your hand" czy "Roses turn". Niesamowicie lubię "Hey Soul Sister", "Misery" i "Teenage dream", to jeśli chodzi o Warblersów. "Blame it (on the alcohol)", "What if God was one of us", "Another one bites the dust", "Need you now" i "Total eclipse of the heart", bo to akurat bardziej czuję do "krzyczącego" oryginału.
Moim zdaniem na uwagę zasługuję Sam Evans i wykon piosenki 'Baby', jest milion razy lepszy od Biebera!!
Mogę jej słuchać na okrągło. Oprócz tego świetne wykonanie It's My Life/ Confession ;)) Plus za choreografię do tego numeru ;p
Me Against The Music
Toxic
Stop! In The Name Of Love / Free Your Mind
Firework
I Love New York
Hello, I Love You
Take a Bow
Don't Stop Believin'
Defying Gravity
Jump
Don't Rain On My Parade
To takie moje wybrane ulubione :)
Moje typy:
- Don't stop believin
- Bohemian Rhapsody
- Fire
- Defying Gravity
- Don't rain on my parade
- Bad romance
- 4 minutes
- Like a virgin
- Hello, Goodbye
- Imagine
- Endless love
- Sweet Caroline
- Somebody to love
- Keep holding on
- Beautiful
- Telephone
- Single ladies
Zdecydowanie Dog Days Are Over - ciągle tego słucham oraz Bills, Bills, Bills Destiny's Child w wykonaniu The Warblers :PP
"Born This Way"
"Toxic"
"Bad Romance"
"I love New York"
"Loser like Me"
"Rolling in The Deep" <- Mimo że nienawidzę Jessie'go St. James'a!
"Back To Black"
*"Raise your glass"[ogólnie lubię covery w wykonaniu Werblersów :D],
*"Born this way",
*"Blackbird",
*"I love New York",
*"I want to hold your hand",
troche nie ta pora roku , ale moim zdaniem warto też zwrócić uwagę na "last christmas" i piosenke z dirty dancing xd ;p
trudny wybor ale na pierwszym miejscu dalabym, ktoras z tych piosenek:
-Valerie
-Back to black
-Pretty unpretty
-Me against the music
-Forget you
-Rolling in the deep
-Baby it's cold outside
-Don't rain on my parade
-Blackbird
na drugim:
-Total eclipse of the hearts
-Somewhere only we know
-Silly love songs
-Hello
-Dog days are over
na trzecim:
-It's a man's man's world
-Raise your glass
-Landslide
-Jessie's girl
-Defying gravity
-Bohemian rapsody
River Deep, Mountian High - Naya i Amber genialnie razem brzmią.
Fat Bottomed Girls - Mark ma świetny głos.
I wszystkie wymienione wcześniej.
Ale najlepszym mash-upem jest zdecydowanie Thriller/Heads Will Roll.
zauważyłam , że nikt chyba nie napisał piosenki Get it right ( z odcinka "Oryginal song") moim zdanie tez jest piękna i zasługuje na docenienie
Tik tok (dziwne że nikt nie wymienił, Brittany w tym kawałki jest rewelacyjna)
Me against the music
Toxic
Bad romance
Total eclipse of the heart
Like a prayer
Wszystkie wykonania Brittany i Santany :)
Jeszcze kilka:
- River deep, mountain high
- The only exception
- I want to hold your hand
- Me against the music
- Valerie
- One of us
- Dream on
- The boy is mine
river deep,mountain high
do you wanna touch me-ogolnie prawie wszystkie z udzialem Gwyneth
dream on
don't stop believin'
A house is not a home
take me or leave me
Beth
run joey run
thriller&heads will roll
lean on me
no air
defing gravity
only exception
misery i kilka innych z Blainem
serial ogladam juz drugi raz -jest przecudowny i wzruszający!
przeciez ja wiem , że to nie cover tylko oryginalna piosenka ( do Shadow_24), ale osobiście uważam , że warto wspomnieć xd
No tak, na uwagę jak najbardziej zasługuje. Według mnie to najlepsza piosenka oryginalna w serialu ;]
Jessie`s Girl.
Mam ją na mp3 i słucham jak szalona. :D
To też zasługa tego że Finn ma świetny głos.
Według mnie większość coverów w Glee jest lepsza od oryginałów ;)) Trudno wybrać ulubiony.
"bohemian rhapsody "
"another one bites the dust"
"dream on"
"4 minutes"
"imagine"
"rolling in the deep"
"hello"
Hmmm... ulubiona to chyba 'Defying Gravity" szzcególnie duet Kurt'a i Rachel, ogólnie uwielbiam ich śpiewających razem, bo to moje dwa ulubione głosy, dlatego podobają mi się wszystkie cover'y gdzie śpiewają razem ;) nie ma tego dużo z 4 piosenki, ale to te ukochane :D
Uwielbiam wykonania The Warblers i głos Blaine'a, szczególnie "Teenage Dream", "Somewhere Only We Know", "Raise Your Glass"... i duety Blaine'a z Kurt'em "Baby It's Cold Outside" czy genialne "Candles" <3
Dalej będę solówki piekielnie zdolnej Rach np. "Jar Of Hearts", "Firework", "Get It Right", "Don't Rain On My Parade"... i jej duet z Finnem "Faithfully, albo z Puckiem "Need You Now", aha i jeszczez Jessiem bo ona ma taki genialny głos 'Hello" jest lepsze niż w oryginale, "Rolling In Teh Deep" też brzmi ciekawie. lubię ją jeszcze z jej matką w "I Dreamed A Dream" szczególnie...
Z pozostałych to "Valerie" Santany jest świetne, lubię też wykonania Mercedes (co za głos!)
Jeśli chodzi o zbiorowe to:
- Looser Like Me (ulubiona)
- Light Up The World
- Sing (<3)
- Born This Way (i te koszulki ... love!)
- Don't Stop Believin'
- Total Eclipse Of The Heart
Masa tego jest. Dużo, bardzo dużo mi się podobało, ale mi zapadło w pamięć szczególnie And I Am Telling You w wykonaniu boskiej Mercedes.