PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Glee w Polsce

ocenił(a) serial na 10

Jak myślicie, która polska stacja podejmie się emitowania tego serialu?

Nibylandija

Myślę, że jeśli już ktoś miałby go emitować, to pewnie TVN. no, ewentualnie Polsat... Na razie jednak wątpie, żeby do tego doszło.

ocenił(a) serial na 10
DonnaN

Dokładnie. Myślę że TVP nie podejmię się emitowania serialu w którym są tematy "tabu" (niestety Polacy często nie akceptują takiego przebiegu wydarzeń ale bez spoilerów). Tvn albo Polsat ewentualnie AXN?

agao2102

Zgadzam sie- na pewno nie TVP. taki serial raczej nie wpisuje sie w ich "ramy programowe". Co do AXN to nie wiem za bardzo, bo nie mam tego kanału. Ale poczekamy do końca sezonu i się okaże czy się ktoś zaintereuje.

ocenił(a) serial na 10
agao2102

AXN jest chyba kanałem, który mógłby najszybciej puścić Glee w tv, w końcu Flashforward (bodaj najbardziej oczekiwaną premierę zeszłego roku) puścili już po 2 miesiącach od premiery w Stanach. Jednak nie wiem czy Glee pasowałby on do repertuaru AXN, bo oni są chyba bardziej nastawieni na seriale akcji i sensacji (oczywiście są wyjątki bo puszczają i Housa i Joan z Arkadii). Także zdaje mi się, że jedyną taką stację mógłby być TVN, choć kiedy by miało to nastąpić to nie wiem.

Nibylandija

Mnie się wydaje, że najszybciej chyba zobaczylibyśmy "Glee" na Polsacie.

Ewi

nic nie chce mowic ale gdzies obiło mi sie o uszy ze Fox sie tym serialem ma zajac .
tylko ma strasznie napieta ramowke wiec nie wiem za co go puszcza. a tak to polsat byl by dobrym rozwiazaniem . ;)

kirsa15

Ja osobiście wątpię żeby Glee puścił tvn albo polsat... w każdym bądź razie nie teraz... stawiam na foxa bo glee jest dość nietypowe i właściwie nie pasuje do żadnej stacji ale fox puszcza wiele różnych seriali i to najbardziej prawdopodobne... Poza tym nie wiadomo jak by się Glee przyjęło w Polsce a większe stacje nie lubią takiego ryzyka ;)

ocenił(a) serial na 8
emilianda

Wg. mnie by się przyjęło jak najbardziej, a najlepiej (na pewno wywołam tym wiele kontrowersji), jakby zrobili
polską wersję. Wiem, wiem... Ale nie linczujcie mnie i zastanówcie się nad tym ze wszystkimi za i przeciw.
Polska potrebuje takiego serialu i najlepiej jakby zrobił go czywiście znany z jakości swoich wyrobów TVN ;p
(myślę, że to jedyna stacja, która mogłaby zrobić ten film na poziomie). =)
Pozdrawiam =)

Nibylandija

a ja nawet nie chcę, żeby którakolwiek się podejmowała. Emisja w Polsce = lektor. To by było okropne.

ocenił(a) serial na 7
Joanna_Maria

wątpię, że któraś duża stacja to wyemituje. how i met your mother jest
bardzo popularny, a nikt się nie podjął. całe szczęście. ;)

ocenił(a) serial na 9
olai21_2

do osoby przede mną - podjął się. HIMYM jest emitowany na comedy central ;)

ocenił(a) serial na 7
Callisto

wiem, mówiłam o dużej stacji tv typu tvp1, tvp2, polsat itp.

Nibylandija

byc moze tez wyemitowac foxlife badz comedy central :) tez chetnie bym ogladala ten serial bo chyba sie dobrze zapowiada :)

ocenił(a) serial na 7
nina603

też myślę, że jak już coś to FoxLife podejmie się wyemitowania Glee - coś czuję, że w telewizji ogólnego dostępu się nie pojawi.

ocenił(a) serial na 10
Nibylandija

Póki co nie ma informacji, która potwierdziłaby, że jakakolwiek stacja zgodziła się na emitowanie tego serialu. Najbardziej pewne jest to, że FoxLife, Comedy Central albo Polsat wyemitują. Oni właśnie lubią takie młodzieńcze seriale.

Nibylandija

Pewnie zacznie się od Foxlife z oczywistych względów. A później ogólnopolskie stacje będą patrzyły jaka jest oglądalność w Polsce. Wyznacznikiem będzie oglądalność a nie tematy tabu w serialu. U nas muzyka w TV nie jest zbyt popularna i to jest największy problem przy zakupie tego serialu przez daną stację. U anglojęzycznych śpiewane talent-show-y mają wysoką oglądalność, stąd olbrzymia popularność tego serialu. U nas ciężko to by było sprzedać. Ale myślę, że serial kupi TVP i będzie nadawać po "Śpiewaj i walcz" za rok.

ocenił(a) serial na 5
Nibylandija

Kanał Fox Life potwierdził, że zakupił prawa do emisji produkcji z FOX-a, w tym Glee. Czyli tak, jak myślałem. Ciekawe, jak bardzo idiotycznie będzie to brzmiało z lektorem, bo wersja z napisami - nierealne...

ocenił(a) serial na 9
Nibylandija

No i ktoś się podjął. Kto? TVP1! Aż dziw mnie bierze :P
Żeby pokazać serial, w którym jedną z głównych postaci jest gej, zaraz po obiedzie niedzielnym, szok! :D

ocenił(a) serial na 6
micgryga

Miazga! Ten serial powinni puszczać trochę później, dużo tu podtekstów i w ogóle...
Ale z drugiej strony - TVN emituje Dwóch i pół, jeden z najbardziej seksistowskich sitcomów ever, w każdy dzień tygodnia ok 10., a później dzieci zasypują swoich rodziców niekomfortowymi pytaniami ...

ocenił(a) serial na 9
Arthaniel

Powinni puszczać go później, ale raczej z powodu poziomu serialu. On zasługuje na primetime :P

micgryga

http://www.youtube.com/watch?v=xKQl1Id-RoE
i wszystko jasne :)

ocenił(a) serial na 10
magbo3

Ech, Glee na TVP1, koniec świata jest już bliski...

Chimcharo

Całkowicie sie zgadzam....
Zaraz będzie tak jak z "The Vampire Diaries ".

ocenił(a) serial na 10
Lily_115

Tyle, że w przypadku VD jeszcze nie jest tak strasznie, bo co jak co, ale TVN raczej ma lepszą opinię od TVP, które kojarzy się niestety z wiochą, a nie chcę, żeby spotkało to też moje ukochane Glee.

Chimcharo

Zależy jak na to patrzysz xD Bo strasznie było na forum VD,kiedy zaczęły się rejestrować 12-sto letnie fanki Damona które pisały " Czeeeść,zaczęłam oglądać The Vampire Diaries na TvN'ie i uwielbiam Damona,bo jest boski i go kocham <3<3 :***** "

ocenił(a) serial na 10
Lily_115

Hehe, nigdy nie oglądałem VD, więc nie wiem, jak to tam zaczęło działać po wprowadzeniu do polskiej TV, ale jeśli mówisz, że tak tam się działo, to z Glee może być jeszcze gorzej, pewnie przyjdą jacyś fani Haj Skól Miuzikal... Dlaczego to musiało spotkać moje kochane Glee? ;/

Lily_115

Ech. Też nie jestem za tym, aby emitować tak dobry serial w naszym TV, a już zwłaszcza w TVP. Glee do tej pory miało swoich wiernych fanów, obawiam się, że teraz zgromadzi się masa "fanów", albo wyżej wspomnianych HSM, a co za tym idzie rozszerzy się krytyka dla tego serialu.

Ogólnie nie lubię, jeśli coś co mi się podoba, a nie polubiłam tego dlatego, że teraz na to moda, jest rozpowszechniane, jak w tym przypadku Glee.

ocenił(a) serial na 9
magbo3

Szczerze, to ten filmik to było moje jedyne źródło informacji... :P

magbo3

tego się nie spodziewałem że tvp będzie emitować glee, liczyłem na tvn wtedy byłoby w hd, wprawdzie przerywane reklamami ale jednak za to na jedynce będzie gorsza jakość ale bez reklam. Ale po wypowiedziach widzę że chyba nikt nie wie że pierwszy sezon był już emitowany w Polsce, na kanale fox hd, wprawdzie nie jest to kanał ogólnokrajowy i ogólondostępny ale jednak. Z resztą cały pierwszy sezon można już kupić na dvd w empiku (mam cały - polecam - są tam dodatki których nie zobaczy się w telewizji). Wracając do emisji serialu w Polsce to TVP1 wyemituje go z dwuletnim opóźnieniem w stosunku do emisji w USA, na FOX HD jest to tylko roczne opóźnienie. Dlatego dla zainteresowanych którzy wiedzieli już cały pierwszy sezon, początek emisji drugiego sezonu glee na fox hd (kanał jest dostępny na platformie satelitarnej n) już 12 września - nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 10
b_brychcyk

Chyba wszyscy wiedzą, że Glee jest emitowane na Foxie ;] Ja niestety tego kanału nie posiadam (Fox Life jedynie ;/), choć widziałem kilka odcinków z lektorem i jednak mnie nie przekonują, to już nie to samo (głos Rachel przyćmiony głosem jakiegoś starego faceta ;/). A DVD również widziałem, od niedawna również możliwe do kupienia w Saturnie, choć nie wiem, czy kupię, mam całe dwa sezony w bardzo dobrej jakości na dysku i trochę szkoda wyrzucać mi na to tyle kasy, może jakby wyszedł Box, to bym się zastanowił ;]

Chyba jedyny plus z tego, że TVP będzie emitować Glee jest taki, że będzie większa szansa na przyszłe filmy w kinach ;] Jednak nie wiem, czy to jest tego warte, zawsze może dojść do porażki i bardzo słabej oglądalności, co sprawi, że wrócimy tylko z zbeszczeconym imieniem. Trzeba wierzyć...

ocenił(a) serial na 9
Chimcharo

Ja tam was nie rozumiem. Glee dotrze do szerszej liczby widzów, a wy nie dość że się nie cieszycie, to jeszcze narzekacie... Jedynym minusem jest pora emisji, poza tym wszystko ok. Z drugiej strony, może uda się przyciągnąć rodzinę przed tv, bo czuję że glee będzie reklamowane jako serial familijny ;)

ocenił(a) serial na 10
ignac91

TVP ma dobrą reputację wśród emerytów i typowych różowych laleczek ze wsi, więc nie wiem, czy chcę, żeby Glee zdobyło takich fanów...

Chimcharo

To właśnie zasmuca mnie najbardziej - "fani"

ocenił(a) serial na 10
vinszea

Wiem, wiem, zachowuję się bardzo egoistycznie :)

Chimcharo

Ależ nie. Zupełnie zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Moja odpowiedź była jedynie aprobatą.

ocenił(a) serial na 10
vinszea

Aha xD Nie do końca rozumiałem, kogo nazywasz "fanem" :D Dobrze, że mam poparcie, musimy się wspierać w tych sprawach :D

ocenił(a) serial na 7
Nibylandija

jak na razie FOX emituje tylko ,że chyba są spóźnieni o jeden sezon bo w tym roku zaczną emitować 2 sezon ,ale nie jestem pewna ;/

ocenił(a) serial na 10
Zoya_fw

Hehe, tamten post był napisany 1,5 roku temu ;P

Chimcharo

ale jakby kogoś interesowało to 1. sezon tej jesieni będzie emitowany w TVP 1 :)

ocenił(a) serial na 10
secale

Przecież cały czas o tym rozmawialiśmy...

secale

juz sie nie moge doczekac! mam nadzieje, ze nie puszcza serialu w ciagu szkolnego dnia albo w sobote o 9...

ocenił(a) serial na 10
Gryzio

Właśnie przed chwila się dowiedziałam i jestem w głębokim szoku!
"Ukochany przez młodzież na całym świecie..." Litości! Jak to brzmi...
Powiedzieć wam jak to się skończy? Zrobią to samo co kilka lat temu z "Bracia i siostry". Od początku nadawali to o nierealnej porze, z czasem coraz bardziej ruchomej. Po kilku odcinkach serial zdjęto.
W przypadku Glee mam nadzieje, ze to będzie akurat przysługa .
Tak jak niektórzy z was wyżej pisali, nie chce by coś co lubię było rozpowszechnione i ogólnodostępne.

mazia918

I data emisji to niedziela. (godzina 14 chyba )
To w ogóle jakaś masakra xD

Lily_115

Bardzo szaro widzę pomysł podjęcia się emisji Glee przez Telewizję Polską. Kto miał się dowiedzieć o tym serialu, ten już zapewne dawno się dowiedział, mając do dyspozycji kanał FOX lub po prostu oglądając online, i będąc przy tym samym na bieżąco względem emisji za oceanem (co jest według mnie najlepszym wyjściem). W żaden sposób nie pomoże to przysporzyć produkcji większego grona wśród polskich widzów i fanów. Już sama reklama szufladkuje serial jako przeznaczony dla "słodkich panienek", które oczywiście zasiądą o tej feralnej czternastej godzinie przed swoimi odbiornikami w przekonaniu, iż oglądają kontynuację High School Musical'u, a za moment z lodówki wyskoczy im Zachary Efron.

Tyle mogę powiedzieć w temacie. Na koniec pozdrawiam wszystkich wyczekujących z niecierpliwością trzeciego sezonu. Pozwolę sobie też pozdrowić fanów Faberry oraz oczywiście Achele, licząc, iż w nowym sezonie twórcy uraczą nas mnogością duetów i scen z Nimi ;)

ocenił(a) serial na 9
Recklessowa

Glee będzie emitowany na TVP1 !
Już się nie moge doczekać!
na razie widziałam reklamę, z kolazu różnych seriali, i był między innymi Glee :D
to już pewne! na 100 % będę oglądać ;)

Recklessowa

Nie wiem czym Wy się bulwersujecie, powinniście się cieszyć że serial trafi do szerszej publiki, że będzie miało go szanse obejrzeć i poznać więcej młodych ludzi i nie tylko. Natomiast Wy, drodzy fani Glee zachowujecie się jak jacyś egoiści "Tak jak niektórzy z was wyżej pisali, nie chce by coś co lubię było rozpowszechnione i ogólnodostępne". Polska logika myślenia, ten serial i tak jest jedną wielką komerchą w US, u nas to samo będzie (w sumie już powoli zaczyna być), i przed tym nie ma rady. Osobiście wolałabym by serial był emitowany na kanale FoxLife, weekendy w porach wieczornych no ale... trudno się mówi. Chętnie obejrzę 1 sezon od początku. :)

Alessiaa

jak znam życie to TVP1 będzie puszczać Glee w niedziele o 8 albo 10 rano. I przez to będzie mała oglądalność i skończą emitować po pierwszym sezonie:)

kosmitka_

Premierowy odcinek 11 września godzina 14:40.
xDDDD
żródło : Popcorner.p l

ocenił(a) serial na 10
Alessiaa

Jak już wspomniałem, jestem egoistą :) Po prostu, nie chcę, aby do tego serialu podłączyły się osoby "niższej rangi" (w sumie, nie wiem, jak ich nazwać, nie chodzi mi raczej o status materialny, czy społeczny, ale raczej o to, co mają w główkach :)). Ale jak już mówiłem myślę o sobie, niestety nie mam innego wyjścia, bo nikt inny tego nie zrobi ;]

ocenił(a) serial na 8
Chimcharo

A ja po części się cieszę, że Glee będzie w TVP1, a po części nie.
Tak, dlatego, że mogą zobaczyć go osoby, które naprawdę polubią ten serial, zostaną fanami, zwiększy się oglądalność, w kinach będzie Glee 3d concert movie, no i ja sobie przypomnę pierwszy i drugi sezon, w jakieś deszczowe niedzielne popołudnia, siedząc wygodnie przed telewizorem (na TVP1 nie ma reklam :>).
A z drugiej strony - mogą pojawić się pseudfani, wszędzie będzie głośno o Glee i po prostu tutaj w Polsce, serial ten się bardzo skomercjalizuje i zniży do najniższego z możliwych poziomów... A tego bym nie chciała.