Hura!!!! Glee będzie w TVP 1 :D Pierwszy odcinek w niedziele o 14:40!! ;)
Nic w tym świetnego. Walną jakiś polski durny dubbing. Oglądanie z oryginalną ścieżką dźwiękową i tak będzie nieporównywalnie lepsze.
na Fox Polska jest z lektorem ;/ MASAKRA!!!
takie seriale należy oglądać z napisami aby wychwycić dwuznaczność rozmów i ironie!!!
Nie było z dubbingiem... ale lektor, więc też strasznie. Wkurza mnie to tłumaczenie "chór" wolę słuchać jak mówią "glee club" :(
Okropnie ogląda się z lektorem:P Gdyby taki był mój początek z tym serialem, to szybko bym z niego zrezygnowała. Dobrze, że przynajmniej do piosenek dali napisy, aczkolwiek śmieszy mnie ich tłumaczenie - widać,że ktoś za wszelką cenę silił się na rymy ;D I lektor śmiesznie mówi "ćirliderki" xD
W tym przypadku lepszy byłby nawet dubbing, lektor masakruje wszystko... choć jakość tłumaczenia jest dobra, także piosenek (prócz małych szczegółów jak nieprzetłumaczony tytuł Nędzników).
To jest inny lektor, nie ten z FOXa? Bo z tego, co pamiętam, to w tym FOXowym były "cheerioski" ;] Miło by było, gdyby posili się, o coś własnego :) Ale i tak mnie to nie za bardzo obchodzi, nie mam zamiaru oglądać tego, widziałem pierwszy sezon już tyle razy, że szkoda mówić (a pierwszy odcinek, to już w ogóle, znam go chyba na pamięć, ale takie są skutki przekonywania każdego z osobna do Glee xD)
Chimcharo
mam to samo!!!! xD od pierwszego odcinka więcej razy od pierwszego odcinka oglądałam tylko "selectionals" w pierwszym sezonie :D
Sectionals to mój ulubiony odcinek z całego Glee xP Choć chyba nie widziałem go więcej razy od pierwszego odcinka ;]
poprostu uwielbiam solówkę Rachel ;) no i to całe zamieszanie związane z zawodami ;) ale finał pierwszego odcinka zdecydowanie rządzi ;]
"(a pierwszy odcinek, to już w ogóle, znam go chyba na pamięć, ale takie są skutki przekonywania każdego z osobna do Glee xD)" jakbym czytała coś o sobie normalnie,zwłaszcza ten drugi człon zdania ^__^
w tvp1 jest ten sam lektor i te samo tłumaczenie co w fox life i z tego co słyszałam w tvp1 cały czas mówili tam "cheerioski" różnica polega na tym ze w tvp1 jest ich logo a w fox life było logo foxa i tyle, aczkolwiek polecam wszystkim którzy jeszcze nie oglądali tego serialu.
Ja zaczynałem oglądać z lektorem tym z foxa i wcale mnie to nie zraziło. Nie jest taki zły, a nie lubię oglądać z napisami... Tłumaczenia piosenek też są moim zdaniem ok :)