PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Może stworzylibyśmy (fani Glee) taki chór w Polsce? Oczywiście można by stworzyć takie chóry
w każdym województwie. Ja mieszkam w pomorskim, więc najbardziej mnie interesuje to
województwo :)
Ktoś ma jakiś pomysł? A kto by był w ogóle chętny?
Napiszę jak ja to widzę...
Zakładamy chór w woj. pomorskim (najlepiej trójmiasto, bo to taka jakby stolica i z trójmiasta
wszędzie blisko). Spotykamy się raz w tygodniu (np. sobota lub niedziela) i śpiewamy.
Wcześniej przez internet ustalamy jakie piosenki i w ogóle. Muzycy też się przydadzą (ja
amatorsko gram na pianinie). Myślę, ze to fajna sprawa by była. Nowe znajomości i rozwijanie
pasji, jaką jest muzyka.
Repertuar byłby dowolny, ale tak jak w Glee zawsze ustalalibyśmy jakiś główny temat na
przyszły tydzień.
Piszcie co sądzicie i dawajcie jakieś swoje propozycje.
Największym problemem (tak myślę) byłoby załatwienie jakiejś sali na te nasze spotkania...
Jeżeli powstałoby kilka takich chórów w Polsce (co jest możliwe patrząc na to, ilu jest fanów
tego serialu w PL), to moglibyśmy urządzać (np. raz na 3, 4 miesiące) jakiś ogólnopolski
konkurs.
Wiem, że to może szalony pomysł, ale kocham śpiewać i muzykować, a nie mam z kim... A tak
byśmy mogli fajnie spędzać czas i śpiewać razem :]

ocenił(a) serial na 10
kicaj14

Są MDK, gdzie są zespoły muzyczne i organizowane takie zajęcia. Sama chodzę do takiego (Wrocław) od kwietnia (teraz jest przerwa wakacyjna) i miałam już jeden solowy występ. Ok, Glee to nie jest, ale jest spoko. Nie nastawiaj się, że stworzysz kopię serialu...

ocenił(a) serial na 9
seasoloyo

Nie chodzi mi o kopię serialu, bo to bezsensu. Chodzi mi o miejsce, gdzie będą spotykali się ludzie, którzy kochają to samo - muzykę. To MDK to niestety właśnie nie jest to...

ocenił(a) serial na 10
kicaj14

Dlaczego? Byłaś, widziałaś?

ocenił(a) serial na 9
seasoloyo

Jestem chlopakiem. I tak - bylem, widzialem. Poza tym mam juz 19 lat, a tam do 19 roku zycia przyjmuja. Ale zobacze w Domu Kultury jeszcze inny chor - dla doroslych, chociaz nie widze tego dobrze... jutro do nich napisze.

ocenił(a) serial na 8
kicaj14

Chóry akademickie sobie dobrze radzą (nie należę, ale znam ludzi, którzy je sobie bardzo chwalą).

ocenił(a) serial na 9
arwena70

Fajnie, ale ja chodzę jeszcze do LO (teraz będę w klasie maturalnej). Poza tym nie wiem czy pójdę na studia. A jakie oni utwory tam wykonują, jeśli można spytać?

ocenił(a) serial na 8
kicaj14

Różne, od muzyki rozrywkowej po sakralną. W zależności od okoliczności i występu do którego się przygotowują.
Muzyka jest więc mało w stylu Glee. A to co sobie ludzie chwalą to przyjaźnie i masa wyjazdów na różne koncerty.

ocenił(a) serial na 9
arwena70

Sakralną -.- Jestem ateistą. Ale w sumie mógłbym, bo to w końcu nic złego. Pewnie jak pójdę na studia, to się zgłoszę gdzieś. Tylko takich chórów w PL jest pewnie mało, znając życie...
Ogólnie to fajny pomysł.

ocenił(a) serial na 8
kicaj14

Gdy będziesz miał okazję, to zawsze warto sprawdzić czy Ci pasuje :)
We Wrocławiu chór ma każda duża uczelnia i jest ich przynajmniej cztery (są na UWr, PWr, UE, UM).

ocenił(a) serial na 9
arwena70

Na pewno sprawdzę, jak będę miał takową okazję :)
A do Wrocławia się nie wybieram ;) Poszperam gdzieś bliżej.

ocenił(a) serial na 8
kicaj14

Wrocław podałam tylko jako przykład tego, że w jednym mieście jest wiele chórów akademickich.
Tu jest lista ciekawa: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ch%C3%B3ry_akademickie_w_Polsce
Ale jest masa innych: męskie, żeńskie, dziecięce, młodzieżowe, przy kościołach, szkołach muzycznych.
Myślę, że wszędzie jesteś w stanie coś znaleźć :) Powodzenia!

ocenił(a) serial na 9
arwena70

O! Dzięki wielkie! Nie wpadłem na taki pomysł, aby pod takim kątem szperać w necie :)
Dziękuję jeszcze raz! A powodzenie się przyda ;)